foto

Andrew Piddington

  • nar. 18.10.1949 (70 let)
    Romford, Essex, Anglie, Velká Británie

Biografie

Andrew Piddington začínal v 80. letech v britské televizi, kde se podílel např. na seriálu o slavném belgickém detektivovi Hercule Poirot (Poirot, 1991) či na biografických snímcích (např. o spisovatelích D. H. Lawrenceovi, Daphne Du Maurierové či Malcolmovi Lowrym). V roce 1991 debutoval psychologickým dramatem Shuttleshock s Alanem Batesem v hlavní roli. Pozornost na sebe strhl i thrillerem The Fall (1998 – nominace za režii na Independent Spirit Award). Svůj zájem o hudební formaci Beatles projevil už v televizním snímku Midnight Angel, zaměřeném na osobnost „pátého Beatla" Stuarta Sutcliffea. Piddington režíroval víc než třicet televizních snímků a od roku 1992, kdy založil produkční společnost Picture Players, se realizuje také jako producent. V roce 2002 režíroval a produkoval snímek The Dinosaur Hunters, jenž získal cenu BAFTA za zvláštní efekty.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2006 Zavraždění Johna Lennona
2002 Out of Eden (TV film)
2001 Dinosaur Hunters (TV film)
Supersleuth (TV film)
2000 Murder Trail (TV film)
1998 Pád
1993 Entre chien et loup

TV seriály

1996 Frontiers (TV seriál)
1991 Hercule Poirot (TV seriál)
Dvojitá stopa (S03E07)
Plymouthský expres (S03E04)

Dokumentární

2009 Samuraj
2002 Real Eve, The (TV film)
1999 Natural Mysteries (TV seriál)
1987 Enemy of the State (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky