foto

Dominic Savage

  • nar. 1962
    Margate, Kent, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dominic Savage (1962, Kent) se objevil jako dětská herecká hvězda v roli mladého Bullingdona ve filmu Stanleyho Kubricka Barry Lyndon. Studoval britskou National Film and Television School a v roce 2000 napsal a režíroval pro BBC televizní film Nice Girl, příběh o mladé matce a jejím manželovi, vojákovi. Film získal televizní cenu BAFTA pro debutujícího režiséra. Jeho další drama When I Was 12 (2001) o mladém uprchlíkovi získalo rovněž televizní cenu BAFTA, tentokrát pro hraný film. Ještě více uznání získal Savagovi televizní film Mimo kontrolu, především cenu za nejlepší film britské Royal Television Society Award. Celovečerní hraný debut Láska + nenávist (2005), teenagerská love story Brita a Pákistánky situovaná do jednoho severoanglického města, měl premiéru na MFF v Berlíně v roce 2005 a byl také uveden v Karlových Varech.

MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

Filmy

1975 Barry Lyndon

TV seriály

1982 Stalky & Co. (TV seriál)
1980 Swish of the Curtain, The (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2017 The Escape
2010 Dive (TV film)
2009 Freefall (TV film)
2006 Na počátku jsme si rovni (TV film)
2005 Láska + nenávist
2002 Mimo kontrolu (TV film)
2001 When I Was 12 (TV film)
2000 Nice Girl (TV film)

TV seriály

2014 The Secrets (TV seriál)

Dokumentární

1990 Cutting Edge (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 The Escape

TV seriály

2014 The Secrets (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace