foto

Charlie Heaton

  • nar. 6.2.1994 (27 let)
    Bridlington, Anglie, Velká Británie

Biografie

Herec a muzikant Charlie Heaton se narodil v Bridlingtonu ve Velké Británii. Ve svých šestnácti letech se přestěhoval do Londýna, kde se stal bubeníkem kapely Comancchi. Zde se setkal s hudebnicí Akiko Matsuurou, se kterou nějaký čas žil. V roce 2014 se jim narodil syn Archie.

V roce 2015 získává svou první roli v seriálu Inspektor Banks. Následují epizodní role v seriálech Vera a Casualty. Ve stejném roce si zahrál hlavní postavu Michaela Stevense v krátkometrážním filmu The Schoolboy.

Rok 2016 je pro Charlieho více než úspěšný. Získává role ve filmech V pasti a Takoví jsme, do povědomí diváků se však dostává zejména díky seriálu Stranger Things od společnosti Netflix. Zde si zahrál postavu Jonathana Byerse, podivínského staršího bratra jednoho z hlavních hrdinů. Za tento seriál s kolegy vyhrává cenu Screen Actors Guild Awards za nejlepší obsazení.

ryccoly

Herecká filmografie

Filmy

2021 The Souvenir: Part II
2020 No Future
Noví mutanti
2017 Marrowbone
2016 Takoví jsme
V pasti
2015 Rise of the Footsoldier Part II
The Schoolboy
Urban & the Shed Crew

TV seriály

2020 Soulmates (TV seriál)
Break on Through (E05)
2019 Stranger Things (TV seriál)
Kapitola osmá: Bitva u Starcourtu (S03E08)
Kapitola sedmá: Kousnutí (S03E07)
Kapitola šestá: E Pluribus Unum (S03E06)
další epizody (8)
2017 Stranger Things (TV seriál)
Kapitola devátá: Brána (S02E09)
Kapitola osmá: Ovladač mysli (S02E08)
Kapitola šestá: Špeh (S02E06)
další epizody (8)
2016 Stranger Things (TV seriál)
Kapitola osmá: Vzhůru nohama (S01E08)
Kapitola sedmá: Vana (S01E07)
Kapitola šestá: Příšera (S01E06)
další epizody (8)
2015 Inspektor Banks (TV seriál)
Co přežije - 2. část (S04E02)
Co přežije - 1. část (S04E01)
2011 Vera (TV seriál)
1986 Casualty (TV seriál)

Host

TV pořady

2020 The 26th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
2017 Beyond Stranger Things (TV pořad)
MTV Movie & TV Awards 2017 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce