foto

Ayelet Zurer

  • nar. 28.6.1969 (51 let)
    Tel Aviv, Izrael

Biografie

Je jednou z nejúspěšnějších izraelských hereček. Poprvé na sebe Hollywood upoutala, když ji Steven Spielberg obsadil do její první anglicky mluvené role manželky Erica Bany v na Oscara nominovaném snímku Mnichov. Od svého příjezdu do Spojených států se Zurer objevila v několika celovečerních filmech, mezi něž patří Úhel pohledu společnosti Sony Pictures s Dennisem Quaidem a Williamem Hurtem, Fugitive Pieces Samuela Goldwyna se Stephenem Dillanem a Adam Resurrected s Jeffem Goldblumem a Willemem Dafoe.

Ve svém rodném Izraeli získala mimo jiné cenu Ophir (izraelská obdoba Oscara) za svůj výkon v hlavní roli filmu Tragedie Niny. Kromě toho byla nominována za role ve filmech Only Dogs Run Free, The Dybbuk from the Holy Apple Field, Desperado a Rutenberg. Zurer také získala cenu izraelské televizní Akademie za působivý výkon v hlavní roli seriálu V odborné péči, který byl posléze adaptován i pro americkou televizi stanicí HBO. Před nedávnem byla Zurer poctěna na mezinárodním filmovém festivalu v Haifě hvězdou na tamním „filmovém bulváru“ před budovou, v níž se festival pravidelně koná.

Zdroj: Falcon

Herecká filmografie

Filmy

2017 Milada
2016 Ben Hur
2015 40 dní v poušti
Last Knights
2013 Muž z oceli
2012 Drahoušek k zakousnutí
2011 Year in Mooring, A
2009 Andělé a démoni
Lightbulb
2008 Okamžik vzkříšení
Úhel pohledu
2007 Fugitive Pieces
Rak Klavim Ratzim Hofshi
2005 Mnichov
2004 Mashehu Matok
2003 Ish HaHashmal
Tragedie Niny
2001 Kikar Ha-Halomot
Laila Lelo Lola (TV film)
1997 Ha-Dybbuk B'sde Hatapuchim Hakdoshim
1993 Nikmato Shel Itzik Finkelstein
1991 Pour Sacha

TV seriály

2018 Daredevil (TV seriál)
Nový ubrousek (S03E13)
Naposledy (S03E12)
2017 Posedlý pomstou (TV seriál)
Leah (S01E08)
Transparent (TV seriál)
I Never Promised You a Promised Land (S04E06)
2015 Daredevil (TV seriál)
Daredevil (S01E13)
Ti, které jsme opustili (S01E12)
Stezka spravedlivých (S01E11)
další epizody (9)
2014 Mizera (TV seriál)
Bigamist (E05)
2013 Bnei Aruba (TV seriál)
Shtisel (TV seriál)
Doteky osudu (TV seriál)
Přiblížení (S02E02)
2012 Procitnutí (TV seriál)
Nightswimming (E08)
2005 BeTipul (TV seriál)
Hadar Milhama (TV seriál)
1997 Florentine (TV seriál)
1992 Inyan Shel Zman (TV seriál)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2019 Odkaz (TV seriál)
Maybe I Should Start from the End (S01E08)

Fanoušci tvůrce