foto

Sheryl Lee

  • nar. 22.4.1967 (50 let)
    Augsburg, Bavorsko, Západní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Této americké herečce se dostalo mezinárodní pozornosti v roce 1990 za výkon v kultovní sérii TWIN PEAKS a o dva roky později ve stejnojmenném filmu. Jako diváci jsme ji mohli spatřit například ve filmech UPÍŘI nebo BACKBEAT, či v seriálu KINGPIN.

Sheryl Lee se narodila v západním Německu v rodině umělkyně a architekta. Vyrůstala však v Coloradu ve Spojených státech, kde absolvovala Fairview High School. V její nejznámější roli (série TWIN PEAKS) ztvárnila mladou a mrtvou Lauru Palmer, ale protože si ji David Lynch zamiloval, chtěl, aby se v seriálu vyskytovala i nadále, proto vytvořil postavu identicky vypadající sestřenice Laury Palmer, Maddy Ferguson, již tato herečka ztvárnila.

Co se týče osobního života, Sheryl Lee se scházela s hercem Davidem Duchovnym. Je rozvedená, jejím manželem byl Jesse Diamond, fotograf a syn známého zpěváka Neila Diamonda. Jejich manželství trvalo pouze jeden rok, spolu mají syna Elijaha. Lee cvičí jógu a je nadšeným členem PETA (největší organizace na ochranu zvířat a jejich práv na světě).

Marten "phata" Broadcloak

Herecká filmografie

Filmy

2016 Café society
2014 Jackie & Ryan
Makings of You, The
Twin Peaks: The Missing Pieces
White Bird in a Blizzard
2011 Texaský kat
2010 Do morku kosti
2007 Manchild (TV film)
2006 Cesta do ráje
Nepohodlný svědek (TV film)
2002 Děti na oslavě svých narozenin
2001 Divoký kočky
Navždy svoji (TV film)
1999 Polib nebesa
Tanec smrti
1998 Upíři
1997 Biblické příběhy: David (TV film)
Blood Oranges, The
Doteky
Život jako ohňostroj
1996 Matka noc
1995 Homage
Konec sezóny
Útěk ze zajetí (TV film)
Zápisky z podzemí
1994 Backbeat
Don't Do It
Guinevere (TV film)
Red Shoe Diaries 4: Auto Erotica
1993 Red Shoe Diaries 3: Another Woman's Lipstick
1992 Dívky z Jersey
Twin Peaks
1991 Love, Lies and Murder (TV film)
1990 Městečko Twin Peaks (TV film)
Miluji tě k smrti
Zběsilost v srdci
1987 Pink Chiquitas, The

TV seriály

2017 Městečko Twin Peaks (TV seriál)
Epizoda 18 (S03E18)
Epizoda 17 (S03E17)
Epizoda 9 (S03E09)
další epizody (10)
2009 Dirty Sexy Money (TV seriál)
The Unexpected Arrival (S02E12)
2008 Dirty Sexy Money (TV seriál)
The Organ Donor (S02E09)
The Plan (S02E08)
The Summer House (S02E07)
další epizody (8)
2007 Dirty Sexy Money (TV seriál)
The Watch (S01E09)
The Country House (S01E08)
The Wedding (S01E07)
2004 Dr. House (TV seriál)
2003 Kingpin (TV seriál)
One Tree Hill (TV seriál)
1998 Doktoři z L. A. (TV seriál)
1993 Doktorka Quinnová (TV seriál)
1991 Městečko Twin Peaks (TV seriál)
Beyond Life And Death (S02E22)
1990 Městečko Twin Peaks (TV seriál)
Arbitrary Law (S02E09)
Drive With A Dead Girl (S02E08)
Lonely Souls (S02E07)
další epizody (16)

Dokumentární

2007 Secrets from Another Place: Creating Twin Peaks

TV pořady

1990 The 42nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Producentská filmografie

Filmy

2014 Makings of You, The

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(31)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace