foto

Shaun Evans

  • nar. 6.3.1980 (38 let)
    Liverpool, Merseyside, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Shaun Evans sa narodil 6. marca 1980 v anglickom Liverpoole. Jeho rodina pochádza zo Severného Írska. Otec je taxikár a matka pracuje v nemocnici ako ošetrovateľka. Shaun získal štipendium na katolíckej škole Sv. Edwarda, ktorú navštevoval v rokoch 1991 – 1998 a kde začal hrávať v školských hrách.

Absolvoval kurz na National Youth Theatre, čo je registrovaná Londýnska charita, ktorá podporuje mladých ľudí vo vytváraní si osobnostného a sociálneho rozvoja prostredníctvom médií a divadelného či výtvarného umenia. Jej absolventmi sú taktiež herci ako Daniel Day-Lewis, Daniel Craig, Ben Kingsley alebo Orlando Bloom. Neskôr študoval herectvo na londýnskej univerzite Guildhall School of Music and Drama.

Jeho prvá úloha bola postava homosexuálneho učiteľa francúzštiny v seriáli Teachers. Jeho ďalšie filmové roly boli vo filmoch Being Julia, Cashback, Boy A, v seriáli The Take alebo v dráme Wreckers. Objavil sa aj v televíznej dokumentárnej dráme The Project a v minisérii The Virgin Queen.

mad_ness

Herecká filmografie

Filmy

2015 Skandální život Lady Worsley (TV film)
2014 Válečný manuál
2012 Endeavour - Pilotní díl (TV film)
2011 Archæology
Příliš mnoho tajemství
2010 Come Rain Come Shine (TV film)
2009 Dread
Princess Kaiulani
2008 Telstar: The Joe Meek Story
2007 George Gently (TV film)
Přijít a zazářit
Ten kluk
2006 Cashback
Ztraceni v divočině
2004 Božská Julie
2003 Hoši z County Clare
2002 The Project (TV film)

TV seriály

2018 Endeavour (TV seriál)
Muse (S05E01)
2017 Endeavour (TV seriál)
Harvest (S04E04)
Lazaretto (S04E03)
Canticle (S04E02)
další epizody (4)
2016 Endeavour (TV seriál)
Coda (S03E04)
Prey (S03E03)
Arcadia (S03E02)
další epizody (4)
2014 Endeavour (TV seriál)
Země nezemě (S02E04)
Uškrcení (S02E03)
Nokturno (S02E02)
další epizody (4)
2013 Endeavour (TV seriál)
Domov (S01E04)
Raketa (S01E03)
Fuga (S01E02)
další epizody (4)
2012 The Last Weekend (TV seriál)
Whitechapel (TV seriál)
Epizoda 2 (S03E02)
Epizoda 1 (S03E01)
2009 Úlovek (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
Ashes to Ashes (TV seriál)
Fight for their Rights (S02E03)
Found in Soho (S02E01)
2007 Inspector George Gently (TV seriál)
2002 Teachers (TV seriál)
Epizoda 10 (S02E10)
Epizoda 9 (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
další epizody (10)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace