foto

Pharrell Williams

  • nar. 5.4.1973 (47 let)
    Virginia Beach, Virginia, USA

Biografie

Pharrell Williams nebo taky „Skateboard P“ se narodil 5. dubna 1973 ve Virginii a živí se jako zpěvák, skladatel, rapper, ale hlavně producent. Spolu s Chad Hugem tvoří známou producentskou dvojici „The Neptunes“. V roce 2004 vyhráli cenu Grammy za nejlepší producenty roku. Spolu s Hugem a Shay Haleym vytvořili funk rockovou kapelu N.E.R.D. Jejich první album „In Search Of“ se nesetkalo s velkým úspěchem, zato jejich druhé „Fly or Die“ a třetí album „Seeing Sounds“ byly přijaty kladně jak kritikou tak fanoušky. Pharrell také zkoušel sólo kariéru a natočil album „In my mind“, které bylo nominováno na Grammy za Nejlepší rap album roku.

Pharrell se příliš neangažuje v hraní naposledy se na okamžik mihnul ve filmu DOSTAŇ HO TAM. Do filmového průmyslu spíše přispívá svojí hudbou. Jeho skladby jste mohli slyšet ve filmech jako JÁ, PADOUCH, ZBOUCHNUTÁ, MIZEROVÉ, TRAINING DAY, RYCHLE A ZBĚSILE a v mnoha dalších. A jelikož dělá hudbu pro mnoho známých interpretů tak se jeho hudba objevuje i v seriálu GLEE, ale i v mnoha dalšch jako SBĚRATELÉ KOSTÍ, FAMILY GUY, GENERATION KILL, ale i třeba DANCING WITH THE STARS.

deedee34

Skladatelská filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2018 Grinch - vyp.
2016 Popstar: Never Stop Never Stopping
2015 Ladíme 2
Sázka na nejistotu - a.z.
Vincentův svět
2014 Reincarnation
2010 Dostaň ho tam
The Greatness
2009 The Ear
2004 Ecology of Love, The
2003 Dude... We're Going to Rio

TV seriály

2015 Simpsonovi (TV seriál)
Velcí a hrdí (S26E13)
2011 Jak dobýt Ameriku (TV seriál)
Promiň, ale kdo je Yosi? (S02E06)
2009 90210: Nová generace (TV seriál)
Ženská intuice (S02E08)
1987 Nardwuar the Human Serviette (TV seriál)

Dokumentární

2019 Aktivisté v boji proti chudobě (TV seriál)
Apollo
Homecoming: A Film by Beyoncé - a.z.
Woman in Motion
2017 Koncert pro Manchester (koncert)
2016 Michael Jackson's Journey from Motown to Off the Wall
2015 808
Daft Punk Unchained
Fresh Dressed
2014 The Night That Changed America: A Grammy Salute to The Beatles (koncert)
Záchrana pro budoucnost (TV seriál)
2013 Inside Web Series (TV seriál)
Magna Carta... Holy Grail
2010 Když mně bylo 17 (TV seriál)
2007 Concert for Diana (koncert)
Marc Jacobs & Louis Vuitton (TV film)
2004 And You Don't Stop: 30 Years of Hip-Hop (TV seriál)
Jay-Z: Americký raper
Michael Jackson: The One (TV film)
Musikprogrammet - programmet om musik (TV seriál)
2003 Hip Hop Babylon 2 (TV film)

Hudební videoklipy

2017 Calvin Harris feat. Pharrell Williams, Katy Perry, Big Sean - Feels (hudební videoklip)
Calvin Harris feat. Pharrell Williams, Katy Perry, Big Sean - Feels (Version 2) (hudební videoklip)
Michajlov: Konzum (hudební videoklip) - a.z.
N.E.R.D & Future - 1000 (hudební videoklip)
N.E.R.D & Rihanna - Lemon (hudební videoklip)
2015 Missy Elliott feat. Pharrell Williams - WTF (Where They From) (hudební videoklip)
Pharrell Williams - Freedom (hudební videoklip)
Snoop Dogg - So Many Pros (hudební videoklip)
Snoop Dogg feat. Charlie Wilson - Peaches N Cream (hudební videoklip)
Snoop Dogg feat. Stevie Wonder, Pharrell Williams - California Roll (hudební videoklip)
2014 Alicia Keys fëat. Kendrick Lamar - It's On Again (hudební videoklip)
Brian Wilson & Various Artists - God Only Knows (hudební videoklip)
Ed Sheeran - Sing (hudební videoklip)
Gwen Stefani - Spark the Fire (hudební videoklip)
Gwen Stefani feat. Pharrell Williams - Shine (hudební videoklip)
Maxine Ashley: Perpetual Nights (hudební videoklip)
Miley Cyrus & Pharrell Williams - Come Get It Bae (hudební videoklip)
Pharrell Williams - Marilyn Monroe (hudební videoklip)
Pharrell Williams feat. Daft Punk - Gust of Wind (hudební videoklip)
Usher ft. Nicki Minaj - She Came To Give It To You (hudební videoklip)
2013 Busta Rhymes feat. Nicki Minaj - #Twerk It (hudební videoklip)
Daft Punk - Lose Yourself to Dance (hudební videoklip)
Nelly feat. Nicki Minaj, Pharrell Williams - Get Like Me (hudební videoklip)
Pharrell Williams: Happy (hudební videoklip)
Robin Thicke feat. T.I., Pharrell Williams: Blurred Lines (hudební videoklip)
2011 Chris Brown & Benny Benassi - Beautiful People (hudební videoklip)
2010 Duck Sauce - Barbra Streisand (hudební videoklip)
Swedish House Mafia - One (Your Name) (hudební videoklip)
2009 Mariah Carey feat. Snoop Dogg - Say Somethin' (hudební videoklip)
2008 Common feat. Pharrell - Announcement (hudební videoklip)
Common feat. Pharrell - Universal Mind Control (hudební videoklip)
Fall Out Boy - I Don't Care (hudební videoklip)
Madonna feat. Pharrell Williams: Give It 2 Me (hudební videoklip)
N.E.R.D. - Everyone Nose (All the Girls Standing in the Line for the Bathroom) (hudební videoklip)
2006 Ludacris feat. Pharrell - Money Maker (hudební videoklip)
Lupe Fiasco - I Gotcha (hudební videoklip)
Sleepy Brown feat. Pharrell & Big Boi: Margarita (hudební videoklip)
2005 Gwen Stefani - Hollaback Girl (hudební videoklip)
Pharrell feat. Gwen Stefani - Can I Have It Like That (hudební videoklip)
2003 Alien Ant Farm - These Days (hudební videoklip)
Busta Rhymes feat. Pharrell - Light Your Ass on Fire (hudební videoklip)
Now That's What I Call Music!: The Best Videos of 2003! (hudební videoklip)
Pharrell Williams feat. Jay-Z - Frontin (hudební videoklip)
Pharrell Williams feat. P. Diddy, Lenny Kravitz & Loon - Show Me Your Soul (hudební videoklip)
Snoop Dogg feat. Pharrell Williams - Beautiful (hudební videoklip)
2002 Britney Spears: Boys (hudební videoklip)
Busta Rhymes feat. P. Diddy & Pharrell - Pass the Courvoisier, Part II (hudební videoklip)

Video kompilace

2005 Kanye West: College Dropout - Video Anthology (video kompilace)

Koncert

2018 N.E.R.D. en concert (koncert)
2015 Best of Glastonbury Festival 2015 (koncert)

Producentská filmografie

Filmy

2020 North Hollywood
2017 Roxanne Roxanne
2016 Skrytá čísla

Dokumentární

2020 Hydration

Hudební videoklipy

2009 Jennifer Lopez feat. Pitbull - Fresh Out the Oven (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2020 Celý svět doma, celý svět spolu (TV pořad)
2019 Oscar 2019 (TV pořad)
2018 2018 Billboard Music Awards (TV pořad)
The Shop: Pánský podnik (TV pořad)
2016 Oscar 2016 (TV pořad)
2015 2015 MTV EMA (TV pořad)
2015 MTV Video Music Awards (TV pořad)
BET Awards 2015 (TV pořad)
Best Time Ever with Neil Patrick Harris (TV pořad)
GRAMMY Awards 2015 (TV pořad)
I Can Do That (TV pořad)
The BRIT Awards 2015 (TV pořad)
2014 86. Annual Academy Awards (TV pořad)
Devět dní a nocí Eda Sheerana (TV pořad)
Grammy Awards 2014 (TV pořad)
Nickelodeon Kids Choice Awards 2014 (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
Summertime Ball 2014 (TV pořad)
The BRIT Awards 2014 (TV pořad)
WWE Tribute to the Troops (TV pořad)
2013 Circus Halligalli - Best of (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2013 (TV pořad)
Styled to Rock (TV pořad)
The Queen Latifah Show (TV pořad)
2011 The Voice (TV pořad)
2009 Top of the Pops (TV pořad)
2006 MTV Video Music Awards 2006 (TV pořad)
2004 Last Laugh '04 (TV pořad)
The X Factor (TV pořad)
The Xtra Factor (TV pořad)
2003 Fromage 2003 (TV pořad)
Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2003 (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
The Best Hit USA (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1967 ttt - titel thesen temperamente (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(28)