foto

James Remar

  • nar. 31.12.1953 (63 let)
    Boston, Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Stredoškolské štúdia opustil (neskôr sa však zase do školy vrátil) kvôli rockovej skupine. Odbornú hereckú prípravu absolvoval u Stelly Adlerovej a Sanforda Meisnera v newyorskom Neighborhood Playhouse.

Prvú veľkú divadelnú príležitosť dostal v postave jedného z hrdinov v zájazdovom predstavení muzikálu Pomáda spolu s Richardom Gereom. Na Broadway debutoval úlohou nacistu v dráme Martina Shermana Bent (1979).

Pred filmovou kamerou stvárňuje väčšinou záporné postavy, násilnícke a psychopatické typy: Ajax, zástupca vodcov gangu mladistvých z newyorského Bronxu v dobrodružnej dráme Bojovníci, vražedný maniak Albert Ganz v krimi filme 48 hodín, gangster Dutch Shultz v hudobnej retrosnímke Cotton Club, nemý zabijak s čiernym klobúkom v kriminálnej komédii Najatý policajt, jeden z darebákov, ktorí usporiadajú psie zápasy v dobrodružnom filme Biely tesák. Známy je aj ako skúsený vojenský dôstojník kapitán Tom Murdoch v komédii Zobuďte sa vojaci, agent Markham v akčnom pokračovaní Rýchlo a zbesilo 2, lord Rayden v Mortal Kombat 2 a veľmi výraznú úlohu predviedol v postave detektíva z protidrogového oddelenia, ktorý prenasleduje štvoricu feťákov v dráme Narkomani.

Často účinkuje tiež v televízii v seriáloch Hill Street Blues, Miami Vice, The Equalizer, The Hitchhiker, Sex v meste, Akty X a najznámejšia je postava v seriáli Dexter, za ktorú bol trikrát nominovaný na cenu Screen Actors Guild Awards.

Igor "gumolit" Gemerský

Herecká filmografie

Filmy

2017 Can't Buy My Love (TV film)
Pouto
The Night Watchmen
2016 The Wrong Side of Right
Zabij, nebo zemři
2015 Eden
February
Papa
Unnatural
2014 Lap Dance
Pronásledovaný
2013 Hatfields & McCoys (TV film)
Rohy
2012 Nespoutaný Django
2011 Aréna
Podraz
Transformers: The Ride - 3D
Transformers 3
Vs
X-Men: První třída
2010 Red
Silný kalibr
2009 Endless Bummer
Naděje přichází o Vánocích (TV film)
Nenarození
2B
2008 Travička zelená
2007 Na mušce (TV film)
Ratatouille
2004 Blade: Trinity
Generál Eisenhower (TV film)
Klub zneuctěných (TV film)
Meltdown (TV film)
Sexbomba od vedle
2003 Baba na zabití
Down with the Joneses
Fear X
Rychle a zběsile 2
2002 Betrayal
2001 Smrt nečeká
Strážce
2000 Double Frame
Hellraiser: Inferno
Lovkyně (TV film)
Pod povrchem
Vrah se vrací
Základna 2 (TV film)
1999 Born Bad
D.R.E.A.M. Team (TV film)
Zkouška dospělosti
1998 Peklo (TV film)
Psycho
1997 Mortal Kombat 2: Vyhlazení
Robo Warriors
1996 Cutty Whitman (TV film)
Fantom
One Good Turn
Souboj cti
1995 Across the Moon
Dámská jízda
Divoký Bill
Smrtelná léčba
Soudce Dredd
1994 Padlí andělé
Vzbuďte se, vojáci!
Záblesk ve tmě
Zázrak v New Yorku
1993 Fatální instinkt
1992 Die Tigerin
Neslušnost (TV film)
Strangers (TV film)
1991 Bílý tesák
Hollister (TV film)
Obojek
Session Man (TV film)
1990 Kojak: Nikdo není tak slepý (TV film)
Noční vidiny (TV film)
Osudový půvab
Příběhy z temnot: Film
1989 Desperado: The Outlaw Wars (TV film)
Flákač
Parta snů
Zwei Frauen
1988 Najatý policajt
1986 Ayla z kmene medvědů
Pouliční gang
Zúčtování
1984 Cotton Club
Mystic Warrior, The (TV film)
1982 Partneři
48 hodin
1980 Na lovu
Psanci
Windwalker
1979 Blond Poison
Warriors
1978 On the Yard

TV seriály

2017 The Path (TV seriál)
Return (S02E08)
Providence (S02E07)
For Our Safety (S02E06)
další epizody (7)
Gotham (TV seriál)
Heroes Rise: These Delicate and Dark Obsessions (S03E16)
Heroes Rise: How the Riddler Got His Name (S03E15)
Mad City: The Gentle Art of Making Enemies (S03E14)
2016 Letopisy rodu Shannara (TV seriál)
Utopie (S01E08)
Hraniční pas (S01E07)
Pykon (S01E06)
další epizody (8)
Motiv (TV seriál)
Navždy nám zůstane Oddělení vražd (S04E13)
2014 Od soumraku do úsvitu (TV seriál)
Boxman (S01E09)
Ve službách CIA (TV seriál)
2013 Upíří deníky (TV seriál) - a.z.
Handle with Care (S05E06) - a.z.
Dexter (TV seriál)
Pamatuješ si ty zrůdy? (S08E12)
Ten starý Dexter (S08E11)
Sbohem, Miami (S08E10)
další epizody (12)
2012 The High Fructose Adventures of Annoying Orange (TV seriál)
Dexter (TV seriál)
Nový začátek konce (S07E12)
Vidíš to, co já? (S07E11)
Zodpovědní dospělí (S07E10)
další epizody (12)
2011 Dexter (TV seriál)
Konec světa (S06E12)
Řekni to mé ruce (S06E11)
Svědkův učeň (S06E10)
další epizody (12)
2010 Ben 10: Ultimate Alien (TV seriál)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Transformers Prime (TV seriál)
Upíří deníky (TV seriál)
Blood Brothers (S01E20)
Children of the Damned (S01E13)
Private Practice (TV seriál)
Playing God (S04E03)
Dexter (TV seriál)
Velká ryba (S05E12)
Vážný svinstvo (S05E11)
Na začátku (S05E10)
další epizody (12)
Vražedná čísla (TV seriál)
Zbraně zabíjejí (S06E12)
2009 FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (TV seriál)
Dexter (TV seriál)
Už je po všem (S04E12)
Dobrý den, Dextere Morgane (S04E11)
Ztracení chlapci (S04E10)
další epizody (12)
2008 Eli Stone (TV seriál)
Dexter (TV seriál)
Chcete si vzít Dextera Morgana? (S03E12)
Rozlučka (S03E11)
Jít svou vlastní cestou (S03E10)
další epizody (12)
2007 Dexter (TV seriál)
Britská invaze (S02E12)
Na nejbližší odbočce zahněte vlevo (S02E11)
Tajemství domu Morganů (S02E10)
další epizody (12)
2006 Dexter (TV seriál)
Volání krve (S01E12)
S pravdou ven (S01E11)
Vidět rudě (S01E10)
další epizody (12)
Jericho (TV seriál)
2005 Battlestar Galactica (TV seriál)
Domov, část 2. (S02E07)
Domov, část 1. (S02E06)
2004 Batman vítězí (TV seriál)
Grid, The (TV seriál)
North Shore (TV seriál)
2001 Akta X (TV seriál)
Daemonicus (S09E03)
2000 Lovkyně (TV seriál)
1999 Třetí hlídka (TV seriál)
1998 Sex ve městě (TV seriál)
1997 Total Security (TV seriál)
1993 Walker, Texas Ranger (TV seriál)

Dokumentární

2008 Speechless (TV film)
2003 Tusind former for frygt (TV film)
1999 'Psycho' Path
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace