foto

Robert David Hall

  • nar. 9.11.1947 (71 let)
    East Orange, New Jersey, USA

Biografie

Měří 171 centimetrů, váží 86 kg, je ve znamení štíra a je potřetí ženatý. První žena - Susan Petrovi, se kterou byl v letech 1971-1974, mají spolu syna (Lyden David Hall), který je zpěvákem a hudebním skladatelem. V roce 1979 se oženil s Connie Cole, se kterou měl syna Andrewa (*1981), avšak i toto manželství ztroskotalo a skončilo nezdarem po rozvodovém řízení v roce 1980. Nyní žije se svojí třetí manželkou Judy Sterns, se kterou se potkal rok po své nehodě na hudebním veletrhu. Svatba se však konala až o 20 let později v roce 1999.

Otce nikdy nepoznal, matka ho celou dobu vychovávala sama. Byla diplomovanou zdravotní sestrou. Promoval na UCLA (University of California, Los Angeles) v roce 1971 s diplomem z anglické literatury. Vystudoval fiziologii na univerzitě Johna Hopkinse, ale před dokončením atestace měl ošklivou nehodu. V roce 1978 mu museli amputovat obě dvě nohy po tragické dopravní něhodě, kdy se jeho vůz střetnul s 18-ti kolovým nákladním vozem. Měl z 65% popálené tělo (spodní část) a měl veliké štěstí, že přežil a neuhořel. Od té doby musí používat protézy.

Role pro Roberta D. Halla v CSI byla původně psaná jen na jednu epizodu, v roce 2000 byla nakonec "zrovnoprávněna". Tímto poukázal ostatním lidem, kteří trpí jakkýmkoliv postížením, že je možné vykonávat i takto náročné profese jakou je herectví. Poukazuje na to, že by postižení herci měli i nadále dostávat šanci před kamerou. Byl jmenován členem komise herců s postížením.

Daboval animované filmy, působil jako profesionální kytarista a několik let se držel jako vysoce ceněný rádiový DJ. Mezi jeho koníčky patří hra na kytaru, piáno, mandolínu, v mládí ještě hrával na flétnu a francouzský roh.

Jakub "Rodriguez" Kučera

Herecká filmografie

Filmy

2019 Aaah! Roach!
2015 CSI: Immortality (TV film)
Rock Story
2013 The Wrong Woman (TV film)
2012 Ben 10: Alien Dimensions (TV film)
2007 Generace GEN
2004 Pacient č. 14
2002 My Father's House
2000 Burkittsville 7, The (TV film)
1998 Vyjednavač
1997 Hvězdná pěchota
Prison of Secrets (TV film)
1996 Věznice Andersonville (TV film)
1993 Byl jednou jeden les
Ideální milenka
1991 Causa Wardových
1985 Mrňouskové
1983 Transakce století

TV seriály

2017 susaneLand (TV seriál)
2015 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Finále, druhá část (S16E02)
Finále, první část (S16E01)
Koncovka (S15E18)
další epizody (7)
2014 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Mrtvý les (S15E12)
Útočný úhel (S15E11)
Mrtvé mantinely (S15E10)
další epizody (23)
2013 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Zatoulaný sob (S14E11)
Dámská jízda (S14E10)
Volný pokoj (S14E09)
další epizody (23)
2012 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Riskantní let (S13E10)
Neobvyklí podezřelí (S13E09)
Zapálená kriminalistka (S13E08)
další epizody (22)
2011 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Potíže s genetikou (S12E10)
Jako na zip (S12E09)
Zločin za zločinem (S12E08)
další epizody (22)
2010 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
418/427 (S11E10)
Království divočiny (S11E09)
Až se voda s ohněm shodne (S11E08)
další epizody (23)
2009 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Radši umřít (S10E10)
Slepé střevo navíc (S10E09)
Smrt na bowlingu (S10E08)
další epizody (25)
2008 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
19 svisle (1) (S09E09)
Mladík a jeho ságo (S09E08)
Kdyby, třeba, možná (S09E07)
další epizody (16)
2007 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Kdo se psy spává (S08E10)
Švábi (S08E09)
Dám se zabít (S08E08)
další epizody (24)
2006 Avatar: Legenda o Aangovi (TV seriál)
Appovy ztracené dny (S02E16)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Lokomotivy (S07E10)
Živoucí legenda (S07E09)
Shoda okolností (S07E08)
další epizody (24)
2005 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Psí život (S06E09)
Letí tudy střela II. (S06E08)
Letí tudy střela I. (S06E07)
další epizody (24)
2004 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Nejde o lidi (S05E10)
Mea Culpa (S05E09)
Proměny (S05E08)
další epizody (23)
2003 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Zběsilé dospívání (S04E10)
Grissom versus sopka (S04E09)
Poslední představení (S04E08)
další epizody (23)
2002 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Smrt mezi mraky (S03E10)
Touha po krvi (S03E09)
Smrt před kamerou (S03E08)
další epizody (21)
2001 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Chlap jako já (S02E12)
Co přináší trpělivost (S02E11)
Ellie (S02E10)
další epizody (24)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Sex, lži a larvy (S01E10)
Anonym (S01E08)
Pokrevní pouta (S01E07)
další epizody (4)
Západní křídlo (TV seriál)
Celestial Navigation (S01E15)
1983 Littles, The (TV seriál)

Dokumentární

2017 Diffability Hollywood
2013 CinemAbility

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace