foto

Kó Nišimura

  • nar. 25.1.1923
    Sapporo, Japonsko
  • zem. 29.4.1997 (74 let)
    Tokio, Japonsko

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Herecká filmografie

Filmy

1996 Kaseifu ha mita! 15 (TV film)
1994 Shijushichinin no shikaku
1991 Curibaka nišši 4
1988 Teito monogatari
1986 Inujini sesi mono
1984 Kúkai
1983 Džinsei gekidžó
1982 Kikenna šamen (TV film)
Lovec medvědů
1981 Kucukake Tokidžiró (TV film)
1979 Kurumiwari ningjó
Kósacu
Ničiren
Sóčó no kubi
Á nomugi tóge
1978 Džiken
Lupin sansei: Lupin vs Fukusei ningen
Nihon no don: Kankecuhen
Ogin-sama
1977 Dorodarake no džundžó
Hokuriku dairi sensó
Jakuza sensó: Nihon no don
1976 Banka
Horká stopa
Čókósó hoteru sacudžin džiken
1975 Kinkanšoku
Kokuso sezu
Sakura no mori no mankai no šita
1974 Dacugoku Hirošima sacudžinšú
Gojókiba: Oni no Hanzó jawahada koban
Kareinaru ičizoku
1973 Cugarská píseň Džongara
Goyôkiba: Kamisori Hanzô jigoku zeme
Lady Snowblood
1972 Gojókiba
Kigeki: Onna uridashimasu
1971 Kigeki: Ganbaranakuča!
Sensó to ningen II: Ai to kanašimi no sanga
1970 Denki kurage
Zatóiči abare himacuri
1969 Arai umi
Burakku comedi
Drifters desu jo! Tokkun tokkun mata tokkun
Jóen dokufuden: Hitokiri okacu
Kigeki: Šindžuku hiroba
Kuro bara no jakata
Nidaime wakaojabun
Sasayaki no Jô
1968 Akumjó džúhačiban
Botan-dōrō
Hanayahanaru shôtai
Hibotan bakuto: iššuku ippan
Kaidan: Hebionna
Kigeki: Hacumóde rešša
Kigeki: Hačúrui
Kjúkecu dokurosen
Kuro tokage
Neon taiheiki
Nihon guerrilla džidai
Zatôichi kenka-daiko
1967 Aru korošija no kagi
Bakudan otoko to iwareru aicu
Hanafuda tósei
Izu no odoriko
Kigeki: Kjúkó rešša
Padlí hrdinové
Zatōichi rōyaburi
Zoku Óoku maruhi monogatari
1966 Abare Goemon
Bakuto šičinin
Dokondžó taišó
Džúičinin no samurai
Kiba Ókaminosuke: Džigoku giri
Nihon ankokugai
Odoshi
Otoko no kao wa kirifuda
Zběsilost
Úvod do antropologie
1965 Anko cubaki wa koi no hana
Bórjoku no minato: Tora to ókami
Jawara senpú
Kaidan semuši otoko
Nemuri Kjóširó: Endžóken
Ninpó čúšingura
Suspense per un assassino
Taiheijó kiseki no sakusen: Kiska
Tóbó
1964 Bakumacu zankoku monogatari
Džinsei gekidžó: Šin hišakaku
Goben no cubaki
Kunoiči kešó
Nikutai no seisó
Rudá vražedná touha
Sanpo suru reikyusha
Sanpo suru reikyusha
Zúzúšii jacu
Ódeiri
1963 Bakurô ichidai
Daidokoro taiheiki
Daisan no akumyo
Džúsannin no šikaku
Echizen take-ningyo
Kjú-čan: Katana o nuite
Kronika psaná mečem
Křídla nad Tichým oceánem
Miren
Mušukunin becučó
Nebe a peklo
Rikugun zangjaku monogatari
Wanwan čúšingura
Zoku Óšó
Širo to kuro
1962 Burari burabura monogatari
Curry rice
Gan no tera
Gang tai Gang
Ika naru hoshi no moto ni
Jume de aimašó
Jósei gorasu
Příběh nindži
Sanroku
Tókjówan
1961 Džiročó-šačó to Išimacu-šain
Hitorine
Išimacu-šain wa otoko degozaru
Kanezukuri muhó džidai
Macukawa džiken
Midaregami
Minami no kaze to nami
Neko to kacuobuši
Vepři a válečné lodě
Wakai ôkami
Wakarete ikiru toki mo
Yojimbo
Zero no šóten
Zoku Džiročó-šačó to Išimacu-šain
Šima no sehiro no ojabunšú
Šinku no otoko
1960 Aru kjóhaku
Ašita hareru ka
Chi no hate ni ikuru mono
Džúrokusai
Ginza no oníčan čósen su
Kemono no nemuri
Kendžú buraičó: Nukiuči no rjú
Kuroi gašú: Aru sarariman no šógen
Matenró no otoko
Nami no tó
Sabita kusari
Saigo no kirifuda
Zlý chlap spí dobře
1959 Dynamite ni hi o cukero
Ginza senpúdži
Můj druhý bratr
Nangoku Tosa o ato ni šite
Niguruma no uta
Seišun banka
Sono kabe o kudake
Tokyo Romance Way
Tóbóša
Tókjó no kodoku
Umi wa kurotteiru
Šimizu no abarenbó
1958 Araši no naka o cuppašire
Ašita o kakeru otoko
Gekkjú ičiman sanzenen
Ginza no sabaku
Jaró to ógon
Joidore júrei
Joru no kiba
Joru no ókami
Kiri no naka no otoko
Kokoro to nikutai no tabi
Kurenai no cubasa
Majaku sangó
Tokyo no bus girl
Uloupená vášeň
Ósaka no kaze
Ši no kabe no daššucu
1957 Ikeda Daisuke torimonočó: Čizome no širaja
Kiken na kankei
Korošita no wa dare da
Nikutai no hankó
Saigo no tocugeki
Umi no jaródomo
Wataši wa zenkamono de aru
Waši to taka
Široi nacu
1956 Barmská harfa
Gjúnjúja Frankie
Niko-yon monogatari
Okinawa no tami
1955 Hana hiraku
Jukiko
Ningen gjórai kaiten
1954 Okuman čódža
1953 Kumo nagaruru hate ni
1952 Jamabiko gakkó

TV seriály

1995 Daichi no ko (TV seriál)
1984 Mijamoto Musaši (TV seriál)
1982 Kemonomichi (TV seriál)
1979 Fumó čitai (TV seriál)
1977 Fušoku no kózó (TV seriál)
Jakjúkjó no uta (TV seriál)
1976 Šin Zatóiči (TV seriál)
1974 Kizu darake no tenši (TV seriál)
1973 Kjófu gekidžó anbaransu (TV seriál)
Kozure ókami (TV seriál)