foto

Kódži Wakamacu

  • nar. 1.4.1936
    Wakuja-mači, Tóda-gun, prefektura Mijagi, Japonsko
  • zem. 17.10.2012 (76 let)
    Tokio, Japonsko

Biografie

Převážná část jeho kinematografie náleží do kategorie tzv. pinku filmů, nízkorozpočtových erotických snímků. V erotické branži začínal, vytvořil v ní své nejzásadnější filmy a dodnes se do ní pravidelně vrací. Wakamacu je nejlepším dokladem tradice formální a myšlenkové svobodomyslnosti japonských erotických filmů kategorie pinku. Na přelomu 60. a 70. let představoval spolu s Nagisou Ôšimou nejvýraznější a nejoslavovanější postavu mladého japonského filmu. V roce 1976 produkoval Ôšimův film Korida lásky.

FebioFest

Režijní filmografie

Filmy

2012 11·25 jiketsu no hi: Mishima Yukio to wakamono-tachi
Kaien Hoteru · burû
Sennen no yuraku
2010 Housenka
2008 Jitsuroku Rengosekigun
2007 Jitsuroku rengô sekigun: Asama sansô he no michi
2004 17-sai no fûkei - shônen wa nani o mita no ka
Kanzen naru shiiku: akai satsui
1997 Asu naki machikado
1995 Endless Waltz
1993 Singapore Sling
1992 Erotikkuna kankei
Netorare Sosuke
1991 Kiss jori kantan 2: Hjórjú hen
1990 Pantsu no ana: mukesode mukenai ichiqe tachi
Ware ni ucu joi ari
1989 Kiss yori kantan
1986 Matsui Kazuyo no shogeki
1984 Sukurappu: aru ai no monogatari
1983 Kagi
1982 Mizu no nai púru
1981 Misshitsu renzoku boko
1980 Sei shouji gomon
1979 Ejiki
Gendai sei hanzai: boko kankin ejiki
Gendai sei hanzai: zenin satsugai
Zannin renzoku gokanna
1978 Bogyaku onna gomon
Jûsan-nin renzoku bôkôma
1977 Jokei: Gokinsei hyakunen
Nippon gokinsei: nyonin baibai
Seibo Kannon daibosatsu
1976 Gendai sei gomon
Zannin onna ankokushi
1975 Baishunfu Maria
Delta no okite
Gômon hyakunen-shi
Jitsuroku: jokosei syudan baisyun
1974 Inyokurinju
Nureta sai no me
1973 Maruhi joshikosei: kagai circle
1972 Andělská extáze
Gendai Nippon boko ankokushi
Kuroi juyoku
Maruhi joshikosei: kokotsu no arbeit
1971 Hika
Sei kazoku
Watashi wa nureteiru
1970 Ai no technique: kama sutra
Mahiru no boko-geki
Nippon boko ankokushi: onju
Segura magura: shinitai onna
Seizoku
Shinjuku maddo
1969 Gendai kosyokuden: teroru no kisetsu
Gendai sei hanzai ankokuhen: aru torima no kokuhaku
Gendai sei hanzai zekkyo hen: riyu naki boko
Gewalt! Gewalt: shojo geba-geba
Kinpeibai
Kongaijoji
Kyôsô jôshi-kô
Niku no hyoteki: tobo
Otoko goroshi onna goroshi: hadaka no zyudan
Seiyugi
Yuke yuke nidome no shojo
1968 Fukushûki
Haragashionna
Nikutai no yokkyu
1967 Ami no nakano boko
Aru mittsu
Jôyoku no kuro suisen
Nihon boko ankokushi ijosha no chi
Okasareta hakui
Orgy
Seihanzai
Zoku nihon boko ankokushi bogyakuma
1966 Chi wa taiyo yori akai
Hikisakareta joji
Shiroi jinzo bijo
Taiji ga mitsuryosuru toki
1965 Ai no design
Botoku no wana
Love Robots, The
Namari no bohyo
Rikonya kagyo
Taiyo no heso
Tajemství mezi zdmi
Yokubo no chi ga shitataru
Yuganda kankei
1964 Akai hanko
Aku no modae
Ami no naka no onna
Furin no tsugunai
Gyakujo
Hadaka no kage
Joji no rirekisho
Kawaita hada
Mesuinu no kake
Shiroi hada no dasshutsu
1963 Amai wana
Hageshii onnatachi
Oiroke sakusen

TV seriály

2010 Keitai deka: Zenigata Jui (TV seriál)

Dokumentární

1975 Gokan ka wakan ka?
Porn jikenbo: sei no ankoku
1972 Sei to ai no joken
1971 Sekigun-PFLP: Sekai sensô sengen

Herecká filmografie

Scenáristická filmografie

Host

TV pořady

2013 Nippon Academy šó (TV pořad)
2007 Bokura no džidai (TV pořad)

Fanoušci tvůrce