foto

Isla Fisher

  • nar. 3.2.1976 (43 let)
    Muscat, Oman
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Isla (výslovnost Eye-Lah) Lang Fisher se narodila 3. února 1976 skotským rodičům v arabské zemi, Ománu, kde její otec pracoval pro OSN. Poté se přemístili do Bruneie, kde se narodil její mladší bratr. Aby toho nebylo málo, rodina se odstěhovala do australského Perthu. To jí bylo sedm let. Dva roky poté se rodiče Isly rozvedli.

Již od útlého věku jevila velký zájem o herectví, ale také tíhla ke psaní, což zdědila po své matce, která je spisovatelkou. Sama Isla, ještě před dovršením 20. narozenin, napsala a vydala dva velice úspěšné romány pro teenagery. Láska k herectví ovšem převyšovala. Když jí bylo devět, začala se objevovat v reklamách v australské televizi. Postupně se přes malé role v seriálech BAY COVE a PARADISE BEACH propracovávala výše a výše. Bylo jí sedmnáct a ona dostala svou první větší roli ve velice populární a dodnes stále běžící rodinné sáze HOME AND AWAY. Hrála v ní celé tři roky, když poté zatoužila po studiu. A to rovnou na prestižní umělecké škole Jacquese Lecoqa v Paříži. Vybrala si obor mimika a komedie dell´Arte. Po dvou letech zdárně studium ukončila.

Z Francie se přestěhovala do Londýna, kde působila v muzikálech a pantomimických představeních pro britskou televizní společnost BBC. Průlom v její kariéře nastal v roce 2002 a to rolí Mary Jane ve filmové verzi populárního kresleného hrdiny SCOOBY-DOO. Jakožto přírodní zrzka, hrála tuto postavu v blond paruce. Po tomto filmu přicházelo stále více nabídek z Hollywoodu. Dosud nejznámějším filmem, ve kterém se objevila je film NESVATBOVI z roku 2005, kde se neztratila v konkurenci ani takových komiků jako Vince Vaughn a Owen Wilson. Rok poté už se objevuje v hlavní roli romantické komedie AMORŮV ÚLET, po boku Jasona „Jimba“ Biggse.

Krásná nevšední barva a délka jejich vlasů je pro ní „obchodní známkou“ a typickým poznávacím znamením. O jejím půvabu svědčí i to, že se od roku 1997 každoročně umisťuje v první padesátce nejvíce sexy žen showbyznysu. Momentálně žije 160 centimetrů vysoká herečka a milovnice Elvise Presleyho v Anglii, kde loni 17. října porodila dceru Olive Cohen. Již podle jména jde vytušit, že otcem není nikdo jiný než Sacha Baron Cohen (Borat, Ali G), se kterým je zasnoubená.

O jejich hereckých plánech toho nyní moc nevíme. Po porodu totiž prohlásila, že se nemíní hnát do práce a už vůbec ne stresovat tím, jak momentálně vypadá. Jedním dechem ovšem dodává, že herectví stále miluje...

Roman "SAJA" Sauer

Herecká filmografie

Filmy

2019 The Beach Bum
2018 Dundee: The Son of a Legend Returns Home
Máš ji!
2016 Grimsby
Noční zvířata
Podfukáři 2
Špióni odvedle
2015 Klaun navždy
Přeludy
2013 Nepoučitelní
Podfukáři
Velký Gatsby
2012 Holky na tahu
Legendární parta
2011 Rango
2010 Burke and Hare
2009 Báječný svět shopaholiků
2008 Horton
Určitě, možná
2007 Komplic
Pirát silnic
2006 Amorův úlet
2005 Home and Away: Romances
Home and Away: Weddings
London
Nesvatbovi
2004 Mám rád Huckabees
2003 Dallas 362
Wannabes, The
2002 Random Acts of Intimacy (TV film)
Scooby-Doo
2001 Attila (TV film)
Bazén
2000 Out of Depth
1998 Furnished Room
1997 Bum Magnet
1993 Clowning Around 2

TV seriály

2018 Angie Tribeca (TV seriál)
Glitch Perfect (S04E02)
Arrested Development (TV seriál)
Rom-Traum (S05E07)
Emotional Baggage (S05E06)
Sinking Feelings (S05E05)
další epizody (4)
2013 Arrested Development (TV seriál)
Blockheads (S04E15)
It Gets Better (S04E13)
Señoritis (S04E12)
další epizody (9)
2011 Znuděný k smrti (TV seriál)
Nic, co nevyřeším útěkem (S03E08)
Zapomeňte na sledě (S03E07)
2004 Pilot Season (TV seriál)
2000 Hearts and Bones (TV seriál)
1999 Oliver Twist (TV seriál)
Pán šelem (TV seriál)
1993 Bay Cove (TV seriál)
Rajská pláž (TV seriál)
1988 Home and Away (TV seriál)

TV pořady

2016 The EE British Academy Film Awards 2016 (TV pořad)
2006 2006 MTV Movie Awards (TV pořad)
1998 Audience with the Bee Gees, An (TV pořad)
1988 This Morning (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace