foto

Kelli Garner

  • nar. 11.4.1984 (36 let)
    Bakersfield, California, USA

Biografie

Kelli Brianne Garner se narodila v kalifornském městě Bakersfield, ale vyrůstala v městečku s poetickým názvem Thousand Oaks. Začala svou kariéru, když byla objevena agetnem na Bar Mitzvah a v 16 letech debutovala v krátkometrážním fantasy filmu Mikea Millse ARCHITECTURE OF REASSURANCE, který byl divákům poprvé představen na filmovém festivalu Sundance.

Její ztvárnění role upoutalo pozornost režiséra Larryho Clarka (Kids), kteýr ji obsadil do svého prvního filmu do role drogově závislé dospívající dívky, Heather Swallersové, v kontroverzním dokumentárním dramatu BULLY (ŠIKANA). Představil tak Kelli jako nový mladý talent. Ještě předtím, než Kelli zazářila v ŠIKANĚ, stihla si zahrát v romantické komedii HOŘKÉ SLADKOSTI. Poté, co získala nějaké zkušenosti v televizních projektech a nezávislých filmech jako například v dramatu LOVE LIZA o muži, jehož žena spáchala sebevraždu a nechala mu dopis na rozloučenou, který on ale nemá odvahu otevřít, dostala roli ve velkofilmu Martina Scorseseho LETEC.

V roce 2005 obnovila Kelli svou spolupráci s režisérem Mikem Millsem ve filmu o hledání sebe sama THUMBSUCKER, který potvrdil její schopnost zazářit v komediálním snímku. Ve stejném roce získala Kelii další výraznější roli v komedii PÁN DOMU. Kelli zde hraje jednu z členek univerzitního týmu roztleskávaček, které se staly svědky vraždy informátora z drogového podsvětí a ochranu jim má poskytnout poněkud upjatý poručík Roland Sharp. Za roli vážně nemocné dívky Calisty ve filmu DREAMLAND (2006) získala na Method Festu hned dvě ceny – pro vycházející hvězdu a nejlepší herečku. Kelli se objevila také ve videokipu skupiny Green Day k písni Jesus of Suburbia. V roce 2009 můžeme Kelli vidět například v hororu RED VELVET nebo v akčním fantasy snímku G-FORCE.

V současné době Kelli žije v kaliforsnkém Calabasas a ve volném čase se věnuje psaní písní a hře na kytaru. Keli sama o sobě říká, že chce se svým životem udělat víc, než jen hrát. Chce číst knihy, cestovat a otevřít si svou vlastní pekárnu. Každopádně je Kelli jednou ze začínajících hereckých hvězd, která na svůj herecký průlom stále ještě čeká.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2016 Americana
2015 Tajný život Marilyn Monroe (TV film)
When I Live My Life Over Again
2013 Rohy
2012 Neighbors
2011 The Lie
2010 Dál než se zdálo
2009 G-FORCE
Zažít Woodstock
Šest žen Henryho Lefaye
2008 Red Velvet
2007 Lars a jeho vážná známost
Takoví normální puberťáci
2006 Dreamland
Return to Rajapur
2005 Cucák
London
Piggy Banks
Pán Domu
The Youth in Us
2004 Letec
2002 Domácí hvězda
Milovat Lizu
Outside
Related
2001 Šikana
2000 Hořké sladkosti
This Is How the World Ends (TV film)
1999 Architecture of Reassurance

TV seriály

2019 The Enemy Within (TV seriál)
Sierra Maestra (E13)
Sequestered (E12)
The Embassy (E11)
další epizody (13)
2015 Hledání (TV seriál)
Looking for Sanctuary (S02E09)
2014 Hledání (TV seriál)
Looking for a Plus-One (S01E07)
2012 Pan Am (TV seriál)
1964 (E14)
Jazyky lásky (E13)
Nové obzory (E12)
další epizody (5)
2011 Pan Am (TV seriál)
Riskantní mise (E09)
Neplánovaný odjezd (E08)
Pravda nebo lež (E07)
další epizody (9)
2010 My Generation (TV seriál)
2009 Americký táta (TV seriál)
Stan Time (S05E09)
2004 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Zlo (S05E17)
2001 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Tělo (S05E16)

Dokumentární

2001 Filmography (TV seriál)

Hudební videoklipy

2005 Green Day - Jesus of Suburbia (hudební videoklip)