foto

Danielle Panabaker

  • nar. 19.9.1987 (30 let)
    Augusta, Georgia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Světlovlasá bruneta a rodačka z Georgie Danielle Nicole Panabaker se prosadila díky rolím v televizních seriálech z produkce CBS, NBC a Disneyho, čímž si získala pozornost teenagerského publika. Filmy z produkce HBO zase na druhou stranu upoutala kritiky a dospělejší diváky. Střední školu dokončila předčasně ve 14 letech a v červnu 2007 úspěšně vystudovala anglickou literaturu na Univerzitě v Californii. K herectví se dostala přes divadlo, kde spolu se svou mladší sestrou Kay účinkovala často v představeních. Ze zábavy se stal nepostradatelný koníček, který ji lákal i do budoucna. Proto začala navštěvovat i lekce hraní.

V roce 2005 se objevila hned ve dvou žánrově podobných snímcích SUPER STŘEDNÍ a TVOJE, MOJE A NAŠE režisérky Raji Gosnell. Oddychové a nenáročné komedie se rozhodla na chvíli opustit a využila nabídky, která se neodmítá. Podle jejích slov pro ni zatím nejlepší zkušeností byla totiž možnost zahrát si v hvězdně obsazeném dramatu – minisérii ZÁNIK EMPIRE FALLS s Paulem Newmanem, Edem Harrisem či Helen Hunt. Danielle o této roli mluví jen v superlativech. Znamenal pro ni nejen zajímavou příležitost, ale zároveň se stal i pomyslnou berličkou, která jí měla zajistit účast ve vážnějších projektech.

V současnosti boduje u publika v populárním seriálu ŽRALOK, kde ztvárňuje postavu dcery hlavního představitele Jamese Woodse. V roce 2007 si odskočila do thrilleru MR. BROOKS, kde pro změnu hraje dceru Kevina Costnera. Naposledy se objevila ve sportovním dramatu HOME OF THE GIANTS a chystá se na komedii RENAISSANCE GIRL.

Danielle vlastní dva psy jmény Peanut a Butter. Miluje čokoládové muffins a nenechá si ujít snímky s Nicole Kidman. Ráda čte a tančí. Žije ve Philadelphii. Až časem se ukáže, zda má tato mladá herečka na to, neztratit se v nemalé konkurenci jiných talentovaných hvězd. Rozhodně ale nezačala špatně.

Petra "Goldenhair" Jakovská

Herecká filmografie

Filmy

2017 Renaissance Girl
2015 This Isn't Funny
2014 Fotky zítřka
Recipe for Love (TV film)
2013 Nearlyweds (TV film)
2012 Girls Against Boys
Intercept (TV film)
Piraňa 3DD
2011 Shunning, The (TV film)
2010 Podivní
The Ward
Weakness
2009 Pátek třináctého
2007 Mr. Brooks
Na domácí půdě
2006 Čti a plač (TV film)
2005 Rule Number One
Šestnáctiletá matka (TV film)
Škola superhrdinů
Tvoje, moje a naše
Zánik Empire Falls (TV film)
2004 Bez mobilu ani ránu (TV film)
Searching for David's Heart (TV film)
2003 No Place Like Home (TV film)
Sex a svobodná matka (TV film)
1960 Division Brandenburg

TV seriály

2018 The Flash (TV seriál)
The Elongated Knight Rises (S04E11)
2017 Legends of Tomorrow (TV seriál)
Crisis on Earth-X, Part 4 (S03E08)
Supergirl (TV seriál)
Crisis on Earth-X (S03E08)
The Flash (TV seriál)
Don't Run (S04E09)
Crisis on Earth-X, Part 3 (S04E08)
Therefore I Am (S04E07)
další epizody (23)
Arrow (TV seriál)
Crisis on Earth-X, Part 2 (S06E08)
2016 Legends of Tomorrow (TV seriál)
Invasion! (S02E07)
The Flash (TV seriál)
The Present (S03E09)
Invasion! (S03E08)
Killer Frost (S03E07)
další epizody (23)
Arrow (TV seriál)
Invasion! (S05E08)
2015 The Flash (TV seriál)
Running to Stand Still (S02E09)
Legends of Today (S02E08)
Gorilla Warfare (S02E07)
další epizody (23)
Arrow (TV seriál)
Legends of Yesterday (S04E08)
2014 The Flash (TV seriál)
The Man in the Yellow Suit (S01E09)
Flash vs. Arrow (S01E08)
Power Outage (S01E07)
další epizody (9)
Arrow (TV seriál)
Stateční a smělí (S03E08)
Kdo se skrývá pod kápí (S02E19)
Strážce pořádku (TV seriál)
Starvation (S05E12)
The Toll (S05E11)
Weight (S05E10)
další epizody (6)
2013 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
K okamžitému zveřejnění (S06E06)
2012 Grimm (TV seriál)
Plumed Serpent (S01E14)
2011 Franklin a Bash (TV seriál)
Necessary Roughness (TV seriál)
2010 Memphis Beat (TV seriál)
Slunečno, místy vraždy (TV seriál)
Šerifové z Texasu (TV seriál)
Zákon a pořádek: Los Angeles (TV seriál)
Griffinovi (TV seriál)
Brian Griffin's House of Payne (S08E15)
2008 Eli Stone (TV seriál)
2006 Žralok (TV seriál)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Medium (TV seriál)
Sběratelé kostí (TV seriál)
2004 Kalifornské léto (TV seriál)
2003 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Nesplacený dluh (S03E22)
2002 Family Affair (TV seriál)
2001 Strážkyně zákona (TV seriál)
Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
The Bernie Mac Show (TV seriál)
2000 Malcolm v nesnázích (TV seriál)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)

Dokumentární

2014 Lennon or McCartney - a.z.
2013 Crystal Lake Memories: The Complete History of Friday the 13th
2009 Hollywood on Fire
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace