Reklama

Reklama

Martin Dobíšek

Martin Dobíšek

nar. 26.06.1984 (39 let)
Čeladná, Československo

Biografie

Martin Dobíšek se narodil v samotném srdci Beskyd, v Čeladné, okres Frýdek-Místek. Dětství prožil v lesích a horách, kde by nikdo netušil, že jeho životní dráhou bude jeviště. K divadlu se po absolvování Technického lycea v Kopřivnici nejprve dostává skrze studium hudby na konzervatoři v Kroměříži (obor: Zpěv a Klavír), posléze JAMU v Brně (obor: Muzikálové herectví). Tam přichází k dalšímu osudovému setkání, s organizací Zdravotní klaun.

Po ukončení studia na JAMU hostuje po nejrůznějších divadlech v ČR (Městské divadlo Brno, Národní divadlo Brno, Hudební divadlo Karlín, Divadlo Hybernia, Divadlo J. K. Tyla v Plzni a další), zároveň se stále účastní řady kurzů a vzdělávacích programů (Univerzita Palackého v Olomouci – obor: Tělesná výchova a sport, Muzikoterapie, Masarykova univerzita v Brně – Horská průvodcovská činnost, Institut for Medical Clowning v Berlíně, International School of Humour Vídeň). V roce 2014 přijímá na dva roky angažmá v Horáckém divadle Jihlava.

Od roku 2016 je ve stálém angažmá v Malém divadle, kde dle jeho slov hraje „divadlo srdci nejbližší“. Kromě domovského Malého divadla pravidelně spolupracuje i s operním souborem Jihočeského divadla („Evita“, „Trubadúr“, „Její pastorkyňa“, „Kominíček“). Je spoludržitelem kolektivně udělené Jihočeské Thálie 2016 za hereckou souhru a muzikálnost v inscenaci „Ježíšek Superstar“.

Kromě herectví se věnuje své rodině, lektorování (divadelní a taneční dílny), horské průvodcovské činnosti, psaní hudby, sportu a od roku 2008 jezdí rozdávat radost po nemocnicích jako zdravotní klaun. Mezi jeho dovednosti patří hra na hudební nástroje (klavír, kytara, ukulele, bicí, akordeon, flétna), klaunství, tanec, zpěv, step, akrobacie a práce s dětmi.

Jihočeské divadlo

Herec

Seriály
2023

Místo zločinu České Budějovice

 

Únos (E04)

Divadelní záznam
2016

Romeo a Julie

Ovládací panel

Reklama

Reklama