foto

Zoltán Kamondi

  • nar. 6.4.1960
    Budapešť, Maďarsko
  • zem. 17.3.2016 (55 let)
    Budapešť, Maďarsko

Biografie

Zoltán Kamondi (1960, Budapešť) absolvoval nejprve Fakultu výtvarného umění, potom vystudoval režii na budapešťské Filmové a divadelní akademii (1988), kde během posledních dvou let studia byl zároveň členem rady režisérů ve známém Studiu Bély Balázse. Od začátku své profesní dráhy se vedle hraných filmů věnuje i dokumentu a tvorbě pro televizi, pracuje také jako producent a divadelní režisér. Debutoval filmem Halálutak és angyalok (Cesta andělů a mrtvých, 1990), po kterém následovaly další celovečerní snímky Az alkimista és a szüp (Alchymista a panna, 1998), Pokušení (Kísértések, 2002 – uveden na MFF Karlovy Vary 2002). Nejnovější film Dolina natočil podle románu Ádáma Bodora Arcibiskupova návštěva .

MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

Filmy

1999 Az alkimista és a szüz
1998 Derengő
1997 Hráč
1994 Satanské tango
1992 Neoszarvasbika
1991 És mégis...
1988 Hanussen
1987 Poslední rukopis

TV seriály

1990 Linda (TV seriál)
A régi barát (S03E07)

Producentská filmografie

Filmy

2009 1
2007 Dolina
2002 Kísértések

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace