foto

Vladimír Čech ml.

  • nar. 6.7.1951
    Praha, Československo
  • zem. 22.3.2013 (61 let)
    Praha, Česko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento populární český herec a moderátor se narodil 6. července 1951 v Praze. Jeho otec byl populárním českým hercem, maminka Heda Čechová byla známou televizní hlasatelkou. Po maturitě vystřídal několik zaměstnání jako např. kulisáka, uklízeče v nemocnici nebo průvodčího v tramvaji. V roce 1973 byl přijat na pražskou DAMU, kterou v roce 1977 úspěšně absolvoval.

V roce 1978 začal pracovat v ostravském studiu tehdejší československé televize. S politických důvodů musel práci v televizi opustit. Mohl pracovat pouze v rozhlase a v divadle. Divadelních scén vystřídal hodně. Hrál např. v divadle Petra Bezruče v Ostravě, v těšínském divadle, v pražském Rokoku a dalších. Mezi jeho nejznámější divadelní role patří např. Edmund v Králi Learovi, Merkurio v Romeo a Julie, Jago v Othellovi, Hamlet nebo kardinál Richelieu v Třech mušketýrech. Je podruhé ženatý, má dvě děti. Nějakou dobu, hlavně po revoluci se angažoval v politice.

V Pardubicích byl jedním ze zakládajících členů Občanského fóra a dva roky byl poslancem České národní rady. Slavným se stal především díky soutěžnímu pořadu Chcete být milionářem?, který nějakou dobu moderoval. V posledních letech se velmi často a velmi úspěšně uplatňuje také v dabingu. V roce 2001 si zahrál menší roli v italském historickém filmu VZKŘÍŠENÍ. Tento film byl oceněn na filmovém festivalu v Moskvě. V současné době začíná opět spolupracovat s Českou televizí.

Ve volném čase rád hraje basketbal a minigolf. V minigolfu se stal mistrem republiky a vícemistrem Evropy v družstvech. Volný čas také rád tráví v přírodě.

Josef "videofil" Novák

Herecká filmografie

Filmy

2001 Vzkříšení (TV film)
2000 Oběti a vrazi
Vražedná přehlídka
1997 Úraz (TV film)
1991 Nebe, peklo, ráj (TV film)
1978 Podivuhodné odpoledne Heleny a Petra (TV film)
1976 Den pro mou lásku
Posel dobrých zpráv (TV film)

TV seriály

2013 Stopy života (TV seriál)
Dívčí sen (S01E01)
Špačkovi v síti času (TV seriál) - vyp.
Kompas pro tatínka (E16) - vyp.
A je to v kufru! (E15) - vyp.
Konečně zase spolu (E14) - vyp.
další epizody (16)
2012 Život je ples (TV seriál) - vyp.
Nebe je moudrý a zlatý (E16) - vyp.
Podezření (E15) - vyp.
V sedmém nebi (E14) - vyp.
další epizody (15)
Vyprávěj (TV seriál)
Annonce (S04E11)
2010 Vyprávěj (TV seriál)
Do Prčic! (S02E12)
2007 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Blízko smrti (S03E26)
2005 To nevymyslíš! (TV seriál)
2004 Nadměrné maličkosti (TV seriál)
Muž, kterého chtějí (S01E06)
Rodinná pouta (TV seriál)
1998 Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
Padni komu padni (E11)
1997 Hospoda (TV seriál)
Úraz (S02E04)
1980 Bez ženské a bez tabáku (TV seriál)
Případ Kukta (E01)

Dokumentární

2016 PopStory (TV seriál)
2011 Ohře s Vladimírem Čechem (TV seriál)
Zapomenutá řeka (E03)
Zralá řeka (E02)
Mladá řeka (E01)
2010 Hledáme své předky (TV seriál)
13. komnata (TV seriál)
13. komnata Hedy Čechové (S06E02)
2008 Na vrcholky hor s Vladimírem Čechem (TV seriál)
2001 Lesk a bída země České (TV film) - a.z.
1998 Kázání rybám (TV seriál)

TV pořady

2013 Barrandovská abeceda (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2008 Benefice Lubomíra Lipského (TV pořad)
2004 Kvíz show (TV pořad)
TýTý 2003 (TV pořad)
2003 T- Renta (TV pořad)
Telebazar (TV pořad)
Volenka (TV pořad)
Vyhlášení ankety TýTý Týdeníku Televize o nejpopulárnější osobnosti TV obrazovky za rok 2002 (TV pořad)
2002 Vyhlášení ankety o nejpopulárnější osobnosti TV obrazovky za rok 2001 (TV pořad)
2001 Barvy života (TV pořad)
Basta fidli (TV pořad)
Bárymetr (TV pořad)
Country estráda (TV pořad)
Dobroty (TV pořad)
2000 Chcete být milionářem? (TV pořad) - mod.
Domácí štěstí (TV pořad)
GO - GO šou (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 Aj múdry schybí (TV pořad)
DO-RE-MI (TV pořad)
Zlatíčka (TV pořad)
1997 Caruso Show (TV pořad)
Áčko (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace