foto

Markku Peltola

  • nar. 12.7.1956
    Helsinki, Finsko
  • zem. 31.12.2007 (51 let)
    Kangasala, Finsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Markku Juhani Peltola byl finský herec a muzikant. Narodil se v roce 1956 v Helsinkách a tam takél vyrůstal. Markku byl zpěvák a baskytaristy hudební skupiny Motelli Skronkle. Markku Juhani Peltola je nejvíce znám z filmů Akiho Kaurismäkiho, MRAKY ODTÁHLY, JUHA, MUŽ BEZ MINULOSTI. Film Muž bez minulosti byl v roce 2002 nominován na Oscara jako nejlepší cizojazyčný film a vyhrál hlavní cenu v Cannes. Výborný finský herec a muzikant Markku Juhani Peltola zemřel, ve svém domě v Kangasale ve Finsku, 31.12.2007.

jarripekka

Herecká filmografie

Filmy

2013 Kalervo Palsa ja kuriton käsi
2009 Skeleton Crew
2007 Riivaaja
Tutkijat
V2 - Jäätynyt enkeli
2006 Kamome šokudó
Věčný bojovník
2005 Eläville ja kuolleille
Slib
2004 Lasileuka (studentský film)
Vares - Yksityisetsivä
2003 Hymypoika
Kohtalon kirja (studentský film)
Perhoshäkki (studentský film)
2002 Dalších deset minut
Dogs Have No Hell
Muž bez minulosti
Vanhan miehen viimeinen päivä (studentský film)
2001 Epäilyksen varjo (TV film)
2000 Kekkosen kaveri (TV film)
1999 Dual
Juha
Sen täytyy tapahtua
1998 Armon aika
Saari (TV film)
1996 Merisairas
Mraky odtáhly
Mustasilmä-Susanna ja lepakkoluolan aarre
1993 Harjunpää ja kiusantekijät
Sutki (TV film)
1992 Papukaijamies
Tuhlaajapoika
1989 Me olemme viisi ystävää (TV film)
Sokeri-Sakari (TV film)
1985 Painija (TV film)
1982 Jousiampuja
1981 Lhář
1980 Espanjankävijät

TV seriály

2009 Savuna ilmaan (TV seriál)
Episode 6 (E06)
2003 Hiljaista on (TV seriál)
Tie Eedeniin (TV seriál)
1999 Hovimäki (TV seriál)
1997 Ota ja omista (TV seriál)
1996 Nortia (TV seriál)
1991 Alhola (TV seriál)
1981 Tatsia! Tatsia! (TV seriál)

Dokumentární

2008 Helsinki, ikuisesti - a.z.

TV pořady

1998 Thilia Thalia (TV pořad)

Skladatelská filmografie

Filmy

2007 Riivaaja

TV seriály

1991 Alhola (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace