foto

Peter Rúfus

  • nar. 11.10.1957 (62 let)
    Liptovský Mikuláš, Slovensko, Československo

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Herecká filmografie

Filmy

2000 Za mestskými múrmi: Obeť (TV film)
1994 Trýzeň svedomia (TV film)
1993 Mladé letá (TV film)
Tanec lásky a smrti (TV film)
1992 Kráľ lesa (TV film)
Najdúch (TV film)
1991 Rozruch na onkológii (TV film)
Variácie slávy (TV film)
1990 Fuente ovejuna (TV film)
Jacobowski a plukovník (TV film)
Sila lásky (TV film)
Vtáčia princezná (TV film)
Útrapy z rozumu (TV film)
Čistá práca (TV film)
1989 Jánošíkov dar (TV film)
Kamene (TV film)
Čarodejníci (TV film)
1988 Cesty radosti - vyp.
Ja to vybavím (TV film)
Piloti
Solúnski bratia (TV film)
Spoločník pána veľkomožného (TV film)
1987 Južná pošta
Koník z ebenu (TV film)
Mechanici (TV film)
Novoročná rozprávka (TV film)
Rozprávienka vtáča zlaté (TV film)
Sudca vo vlastnej pasci (TV film)
Tá tajovská voda mútna (TV film)
1986 Sen o kováčovi (TV film)
Smutné radosti (TV film)
Tiene v raji (TV film)
Vec svedomia (TV film)
Viktória (TV film)
Čarbák (TV film)
1985 Cesta za slnkom (TV film)
Deti (TV film)
Karabínka (TV film)
Medulienka (TV film)
Sekera (TV film)
Štvrtá hlava draka (TV film)
1984 Cesta životom (TV film)
Hektoliter (TV film)
Kto chce získať princeznú (TV film)
Neodchádzaj nocou letnou
Profesor na bielom koni (TV film)
Vymodelujem more (TV film)
1983 Anička Jurkovičová (TV film)
Balada o dome a chodcovi (TV film)
Cesta na krvavé pole (TV film)
Sólo pre Cantus firmus (TV film)
Záchranná akcia (TV film)
1982 Eva (TV film)
Karenova žena (TV film)
Pevec krásy, pravdy a nádeje (TV film)
Zimný semester (TV film)
1981 Dozrievanie (TV film)
Macbeth (TV film)
Pes pána generála (TV film)
Po deviatich rokoch (TV film)
Súdim ťa láskou
Zaujímaví muži (TV film)
1980 Horacius (TV film)
Patálie s kamerou (TV film)
Princezná s jedným krídlom a jednou plutvou (TV film)
Steny (TV film)
Sú veci, o ktorých sa nehovorí (TV film)
1979 Beethoven a džínsy (TV film)
Veľký Mogul (TV film)
1978 Na vysokej skale: Prekliata (TV film)
Sladké bezvládie (TV film)
1977 Amerikánci (TV film)
Úplná abeceda (TV film)
1968 Maroško (TV film)
1961 Zbabělec
1959 Partyzánská stezka

TV seriály

2014 Ochránci (TV seriál)
2009 První oddělení (TV seriál)
2008 Kutyil s.r.o. (TV seriál)
Profesionálové (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2000 Ako divé husi (TV seriál)
1998 Za mestskými múrmi (TV seriál)
1989 Roky prelomu (TV seriál)
Bez výstrelu (E05)
Studená vlna (E03)
Vel'ký krok (E02)
další epizody (4)
1988 Chlapci a chlapi (TV seriál)
Prověrky (E11)
Řádná dovolená (E10)
1986 Gottwald (TV seriál)
Za svobodu! (E03)
1985 Sršne v úli (TV seriál)
Slávnosť (E07)
Kamaráti (E06)
Stará mama (E05)
další epizody (5)
1983 Lekár umierajúceho času (TV seriál)
1982 Rozprávky pätnástich sestier (TV seriál)
1980 Svadba bez nevesty (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)

Dokumentární

2020 Dedičstvo ukryté v čase (TV film) - prův.
2019 Kráľovná neba na hore Butkov - vyp.
Podkarpatská rusínska maliarska škola (TV film) - vyp.
2018 Motýle Slovenska - Stepi a lúky (TV film) - vyp.
Pochoduj nebo zemři (TV film) - vyp.
2014 Ukryté v lese, schované v tŕstí (TV film) - vyp.
Zomierajú postojačky (TV film) - vyp.
2012 Ich vášňou bola voda - Z dejín potápania na Slovensku (TV film)
2011 Cesty Slovenskom (TV film)
2010 Krásy Slovenska (TV seriál) - vyp.
Spojenectví rysů (TV film) - vyp.
2008 Dunaj - hľadanie čistej vody (TV film) - vyp.
Magická osmička (TV seriál)
Rieka Orava (TV film) - vyp.
2007 Vysoké Tatry - Příroda zamrzlá v čase (TV film) - vyp.
2006 Ohrozené krídla (TV film) - vyp.
2002 Z labyrintu sveta do raja duše (TV film) - vyp.
2001 Váh - zrodenie rieky (TV film) - vyp.
1999 Tri obelisky (TV film)
1996 Idea štátnosti: Dr. Milan Hodža (TV film) - vyp.
1993 Cesta k demokracii - vývoj politických systémov od vzniku ČSR - vyp.
Lužný les (TV film) - vyp.
November 1989 a vznik Slovenskej republiky 1989-1993 - vyp.
Protifašistický odboj Slovákov v II. svetovej vojne - vyp.
Prvá Československá republika 1918-1938 - vyp.
Slovensko v medzinárodných vzťahoch - vyp.
Slovenská republika 1939-1945 - vyp.
V znamení červenej hviezdy 1945-1968 - vyp.
1991 EMO - Pomocné objekty - vyp.
Ekologický výskum Žiarskej kotliny - vyp.
Nezvestný od vojny alebo posledný americký pilot na Slovensku
Ľudská reč - vyp.
Život na mokradiach - vyp.
1990 Architektúra nevyhnutnosti - vyp.
Dávni Kelti a Slovensko - vyp.
Požiare zberovej techniky - vyp.
Rimania a Germáni na Slovensku - vyp.
Vznik ČSR - vyp.
1989 Jednotné roľnícke družstvo "Vlára" Nemšová - vyp.
Jelenia zver - vyp.
Nad priepasťou smrti (TV film) - vyp.
Nezmieriteľní a nepodplatiteľní - vyp.
Skutočný príbeh - vyp.
1988 Adaptívne roboty - vyp.
Chirana, k.p. Stará Turá - vyp.
Dejiny nižšieho školstva na Slovensku - vyp.
Dobruo slovo Slovákom súcim na slovo - vyp.
Historické mestá a súčasnosť - vyp.
Klenotnica dávnej minulosti Slovenska - vyp.
Na čom si možno vylomiť zub... - vyp.
Slovenský folklór - vyp.
Výročie Trnavy - vyp.
Zuby rastú aj zle - vyp.
1987 Kappadokia - vyp.
Medzníky našich dejín - vyp.
Nad hornou hranicou lesa - vyp.
S plným nasadením - vyp.
Štefan Major - vyp.
1985 Dlhé trate predsedu - vyp.
Do piatich minút... - vyp.
Neznámy svet kryštálov - vyp.
Odpad v prírodnom prostredí - vyp.
Okná k svetu dokorán - vyp.
S chemikáliami vždy bezpečne - vyp.
Zápal stredného ucha - vyp.
1984 Bratislava mesto hudby - vyp.
O životnom prostredí v SSR - vyp.
Piešťany - vyp.
Pitná voda - vyp.
Prítomnosť histórie - vyp.
Rekonštrukcie mestských centier v SSR - vyp.
Tvorba a výstavba socialistického obytného prostredia - vyp.

Divadelní záznam

2005 Básnik a žena (divadelní záznam)
1988 Peter a Pavel (divadelní záznam)
1987 Henrich IV. (divadelní záznam)
Lakomec (divadelní záznam)
1986 Výnosné miesto (divadelní záznam)
Zvon bez veže (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2018 Milan Rúfus - Chvíľka poézie (TV pořad)
1998 Chvíľka poézie (TV pořad)