foto

Franek Chmiel

  • nar. 24.4.1931
    Jablunkov, Frýdek-Místek, Moravskoslezský, Česko
  • zem. 2.8.2016 (85 let)
    Bratislava, Slovensko

Biografie

Študoval na gymnáziu v Orlovej a na obchodnej strednej škole. Pôsobil ako herec Sceny polskej v Českom Těšíne. V rokoch 1952 –1958 absolvoval štúdium divadelnej réžie na DAMU v Prahe.

Začal za venovať réžii televíznych programov, seriálov a filmov, pracoval napr. v ostravskom či bratislavskom štúdiu Československej televízie. Nakrútil vyše 100 inscenácií a 18 celovečerných televíznych filmov. Počas celej svojej televíznej kariéry neprestával režírovať na rôznych divadelných scénach.

Raccoon.city

Režijní filmografie

Filmy

1997 Nech hodí kameňom (TV film)
1994 Noc je môj nepriateľ (TV film)
Psí život (TV film)
1993 Bakchus (TV film)
Prvá noc pri mŕtvej (TV film)
1991 Zuzanka Hraškovie (TV film)
1990 Fuente ovejuna (TV film)
1989 Barón (TV film)
Bolo to málo (TV film)
1988 Vianoce Adama Boronču (TV film)
Šesťkrát žena (TV film)
1987 Rodák (TV film)
1986 A čo ja, miláčik? (TV film)
Rodina Tjaeldeovcov (TV film)
Tiene v raji (TV film)
Viktória (TV film)
1985 Balada o vkladnej knižke (TV film)
Darček pod jedličku (TV film)
Konečne bude mier! (TV film)
Veľká náruč (TV film)
1984 Neodchádzaj nocou letnou
Čistá biela stena (TV film)
1983 Cesta na krvavé pole (TV film)
Drotárskym chodníčkom (TV film)
Nocou s bielymi koňmi (TV film)
Náš pán doktor (TV film)
Odpočívaj v pokoji, Katarína (TV film)
Pod cudzím nebom (TV film)
Záchranná akcia (TV film)
1982 Chlap prezývaný Brumteles (TV film)
Pražská terčovnica (TV film)
1981 Dozrievanie (TV film)
Čudné dievča (TV film)
Čudák (TV film)
1980 List žene (TV film)
1979 Jennie Gerhardtová (TV film)
Tretia patetická (TV film)
Víno z Jerezu (TV film)
1978 A ako Alžbeta (TV film)
Riziko (TV film)
1977 Lúčenie (TV film)
Preloženie (TV film)
1975 Zrnko prachu (TV film)
1974 Mont Oriol (TV film)
Prvý deň sviatočný (TV film)
Sprisahanie (TV film)
1973 Odhalenie (TV film)
Otcova slnečnica (TV film)
1972 Iskrenie (TV film)
Predstavenie vo Fordovom divadle (TV film)
Večne mladá história (TV film)
Žiarlivosť (TV film)
1971 Asmodée (TV film)
Cesta zarúbaná (TV film)
Konfigurácia (TV film)
1970 Len jeden bude žiť (TV film)
Žiarlivý Extramadurčan (TV film)
1969 Candida (TV film)
Rozhodujúci krok (TV film)
Táto noc sa nikdy nevráti (TV film)
1968 Kto sa raz dotkne hviezd (TV film)
Laura (TV film)
Skutočná pravda (TV film)
1967 Poutník (TV film)
Trikrát zvoní vrah (TV film)
Yvetta (TV film)
Červená Roza (TV film)
1966 Kyvadlo (TV film)
Pred súdom (TV film)
Stretnutie (TV film)
1964 Dvanásta odbila (TV film)
Granátová náramnica (TV film)
Korupcia v justičnom paláci (TV film)
Odvaha (TV film)
Operácia Cicero (TV film)
1963 Proces o oslí tieň (TV film)
Vzbura na ulici Sycamore (TV film)
1962 Kolegovia (TV film)
Černé démanty (TV film)
Žena v baraku (TV film)

TV seriály

1986 Okná dokorán (TV seriál)
1983 V službách zákona (TV seriál)
1977 Útek zo zlatej krajiny (TV seriál)

Dokumentární

1973 Šťastie ulietlo nezachytené (TV film)

Scenáristická filmografie

Filmy

1993 Bakchus (TV film)
1988 Vianoce Adama Boronču (TV film)
1986 Rodina Tjaeldeovcov (TV film)
1982 Pražská terčovnica (TV film)
1973 Odhalenie (TV film)
1972 Predstavenie vo Fordovom divadle (TV film)
1971 Asmodée (TV film)
Cesta zarúbaná (TV film)
1964 Dvanásta odbila (TV film)
Korupcia v justičnom paláci (TV film)
1962 Žena v baraku (TV film)

Herecká filmografie

Filmy

1983 Princezná a mesiac (TV film)
1964 Kolíska (TV film)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace