foto

Stanislav Lehký

  • nar. 28.10.1958 (58 let)
    Nový Bor, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se ve znamení Štíra, dětství prožil v Novém Boru. Na počátku jeho zájmu o umění byla kytara a zpěv. K mluvenému slovu jej přivedla na sklonku základní školy češtinářka, která se studenty připravovala pásma poezie. Po devítce přišla Střední průmyslová škola jaderné techniky. V té době spolupracoval se Studiem poezie Jiřího Hrašeho a Luďy Marešové v Praze-Kobylisích. Na DAMU se dostal napodruhé, po absolutoriu následovalo první angažmá v Kolíně a po něm šťastných sedm let v Pardubicích, kde začínal jako McMurphy v Přeletu nad hnízdem kukačky (za tuto roli dostal cenu na Divadle dneška). Následovaly Hrátky s čertem, hudební revue Voskovce a Wericha Jih proti Severu (hrála se stopětkrát!), Romeo a Julie, Ptáci a adaptace Steinbeckovy knihy O myších a lidech v režii Petra Kracíka, který ji v roce 1991 přetáhl do pražského Divadla pod Palmovkou. Z Palmovky vedla profesní cesta Stanislava Lehkého do Městských divadel pražských, kde začínal rolí Ragenaua v Cyranovi z Bergeracu. Pohostinsky si zahrál Čerta v muzikálu Malované na skle ve Východočeském divadle Pardubice, hostoval též ve Středočeském divadle Kladno či v Divadle Hybernie). Jeho hlas můžeme slyšet v nejrůznějších rádiích (především Radio Beat) a také v dabingu.

Městská divadla pražská

Herecká filmografie

Filmy

2016 Řachanda
Zločin v Polné (TV film)
2015 Lháři (studentský film)
2014 Pohádkář
2012 Stín smrtihlava (TV film)
Vrásky z lásky
2010 Dešťová víla
Sama v čase normálnosti (TV film)
2009 Country Club: První směna
Zemský ráj to napohled
2008 Lovec vodního ticha (TV film)
2007 O život
2006 Boží pole s. r. o. (TV film)
Uzavřená společnost (studentský film)
2005 Kousek nebe
Žil jsem s cizinkou (TV film)
2004 I ve smrti sami (TV film)
2002 Černý slzy (TV film)
2001 Rebelové
1999 Bunkr (TV film)
Spirála nenávisti (TV film)
1998 Markétin zvěřinec (TV film)
1994 Nebeský pláč
1993 Noc rozhodnutí (TV film)
1987 Zuřivý reportér
1985 Dialogy pro klarinet, cimbál a bicí (TV film)
1984 Prodloužený čas
1983 ...A bílá bledla, až celkem ztmavla

TV seriály

2017 Modrý kód (TV seriál)
Utrápené děti (S02E03)
Malé lži (S01E10)
Otrávená otravou (S01E04)
Specialisté (TV seriál)
Vražda taxikáře (S01E02)
2016 Na vodě (TV seriál)
Zázrak svatého Mikuláše (E11)
Notebook (E03)
2015 Atentát (TV seriál)
Popel (E08)
Policie Modrava (TV seriál)
Letenka do Ria (S01E02)
Doktoři z Počátků (TV seriál)
Návraty (S04E02)
2014 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Sekretář (S04E12)
2013 Špačkovi v síti času (TV seriál)
Zachraň se, kdo můžeš (E08)
Jak opravit maminku (E06)
Zázraky na prodej (E05)
2012 Ztracená brána (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2011 Aféry (TV seriál)
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Hřích profesora Sodomky (E02)
Cukrárna (TV seriál)
2009 Ďáblova lest (TV seriál)
Expozitura (TV seriál)
Přešlapy (TV seriál)
Vyprávěj (TV seriál)
2008 Nemocnice na kraji města - nové osudy (TV seriál)
Ošklivka Katka (TV seriál)
2006 Letiště (TV seriál)
2005 To nevymyslíš! (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
2004 Hop nebo trop (TV seriál)
Místo nahoře (TV seriál)
Redakce (TV seriál)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Návrat (S02E06)
1996 Hospoda (TV seriál)
Obránci (S01E14)
1995 Muž v pozadí (TV seriál)
Život na zámku (TV seriál)

Dokumentární

2015 Očima fotografky
2012 Průkopníci: Tryskový triumf (TV film)
2008 Advent a vánoce
Lidový rok

TV pořady

2010 Ze závislosti do nezávislosti (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace