foto

Ivana Korolová

  • nar. 17.9.1988 (31 let)
    Pardubice, Československo

Biografie

Herečka a dabérka Ivana Korolová je rodačka z Pardubic. Narodila se 17. září 1988. Do Prahy se přistěhovala až ve svých patnácti letech kvůli studiu na pražské konzervatoři, kde studuje šestým rokem hudebně-dramatický obor. Po rolích v divadelních hrách Ruleta nabo Drahý Kadle, Kampak dneska po divadle, byl jejím prvním velkým představením muzikál Tajemství. Poté se jí otevřely další příležitosti v muzikálech Kytice a Johanka z Arcu.

Z divadelních prken se později dostala do televizních seriálů KRIMINÁLKA ANDĚL, NEŽ SE TÁTA VRÁTÍ. Ve filmu se poprvé ukázala v teenagerovské komedii PANIC JE NANIC v roli Zuzany a následně v historické komedii režiséra Karla Janáka AŤ ŽIJÍ RYTÍŘI! v roli dcery rytíře z Vamberka Terezky.

Ve filmové branži se dostala také k dabování filmu. Mezi nejvýznamnější patří MUZIKÁL ZA STŘEDNÍ, kde namluvila postavu Gabrielli Montezové nebo hororová romance STMÍVÁNÍ propůjčila svůj hlas zase Alici Cullenové. Její nejoblíbenějším muzikálem je rocková opera Fantom opery, ve kterém by si sama také někdy ráda zahrála.

Milan "Moco" Kajínek

Herecká filmografie

Filmy

2017 Houslová odyssea (studentský film)
2014 Modelky s.r.o.
2013 Kameňák 4
2012 Dvanáct měsíčků (TV film)
2010 Vodník a Karolínka (TV film)
2009 Ať žijí rytíři!
2006 Panic je nanic

TV seriály

2020 Specialisté (TV seriál)
Tekuté zlato (S04E23)
2019 Krejzovi (TV seriál)
Narozeniny 2 (S02E34)
Past na zloděje (S02E33)
Svatební zvony (S02E32)
další epizody (81)
2018 Krejzovi (TV seriál)
První polibek je nejsladší (S01E32)
Šťastná myšlenka (S01E31)
Alkoholik a cesta ke hvězdám (S01E30)
další epizody (32)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Nakonec to nejlepší (S05E50)
Robi v pasti! (S05E49)
Nečekané nabídky (S05E48)
další epizody (31)
2017 Anča a Pepík (TV seriál)
Strýc René (E07)
Čertovský hrádek (E06)
Anča obrem (E05)
další epizody (7)
Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Dopis se záhrobí (S01E09)
Zpěvačka (S01E08)
Padělek (S01E07)
další epizody (9)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Ukradený hotel (S04E33)
Z deníků neúspěšných (S04E32)
Nečekaný polibek (S04E28)
další epizody (4)
2013 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Škola zlomených srdcí (S03E27)
Milionář z tělocvičny (S03E26)
Dědictví (S03E25)
další epizody (46)
2010 Ať žijí rytíři! (TV seriál)
Ztracená bitva (E14)
Ticho před bouří (E13)
Strašidla (E12)
další epizody (14)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Manželský kosočtverec (S01E11)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Končím (S03E36)
2007 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Buď tady hodná (S03E29)
Zhasni! (S03E16)
Mázlové se nevzdávají (S03E12)
další epizody (4)

Hudební videoklipy

2019 Ivana Korolová - Kruhy (hudební videoklip)
Ivana Korolová - Paleo (hudební videoklip)
Ivana Korolová - V TOM (hudební videoklip)
2018 Ivana Korolová - PMS (hudební videoklip)

Divadelní záznam

2011 Hodiny jdou pozpátku (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2017 Ceny Thálie 2016 (TV pořad)
Pomozte dětem (TV pořad)
2016 Udílení cen Františka Filipovského 2016 (TV pořad)
2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
2012 Zóna IN 5Angels (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Planeta Yó (TV pořad)
2007 O korunu krále Karla (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Hudební videoklipy

2018 Ivana Korolová - PMS (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2019 Ivana Korolová - Kruhy (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce