foto

Ivana Korolová

  • nar. 17.9.1988 (28 let)
    Pardubice, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herečka a dabérka Ivana Korolová je rodačka z Pardubic. Narodila se 17. září 1988. Do Prahy se přistěhovala až ve svých patnácti letech kvůli studiu na pražské konzervatoři, kde studuje šestým rokem hudebně-dramatický obor. Po rolích v divadelních hrách Ruleta nabo Drahý Kadle, Kampak dneska po divadle, byl jejím prvním velkým představením muzikál Tajemství. Poté se jí otevřely další příležitosti v muzikálech Kytice a Johanka z Arcu.

Z divadelních prken se později dostala do televizních seriálů KRIMINÁLKA ANDĚL, NEŽ SE TÁTA VRÁTÍ. Ve filmu se poprvé ukázala v teenagerovské komedii PANIC JE NANIC v roli Zuzany a následně v historické komedii režiséra Karla Janáka AŤ ŽIJÍ RYTÍŘI! v roli dcery rytíře z Vamberka Terezky.

Ve filmové branži se dostala také k dabování filmu. Mezi nejvýznamnější patří MUZIKÁL ZA STŘEDNÍ, kde namluvila postavu Gabrielli Montezové nebo hororová romance STMÍVÁNÍ propůjčila svůj hlas zase Alici Cullenové. Její nejoblíbenějším muzikálem je rocková opera Fantom opery, ve kterém by si sama také někdy ráda zahrála.

Milan "Moco" Kajínek

Herecká filmografie

Filmy

2014 Modelky s.r.o.
2013 Kameňák 4
2012 Dvanáct měsíčků (TV film)
2010 Vodník a Karolínka (TV film)
2009 Ať žijí rytíři!
2005 Panic je nanic

TV seriály

2017 Anča a Pepík (TV seriál)
Strýc René (E07)
Čertovský hrádek (E06)
Anča obrem (E05)
další epizody (7)
Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Dopis se záhrobí (E09)
Zpěvačka (E08)
Padělek (E07)
další epizody (9)
2013 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Škola zlomených srdcí (S03E27)
Milionář z tělocvičny (S03E26)
Dědictví (S03E25)
další epizody (46)
2009 Ať žijí rytíři! (TV seriál)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Manželský kosočtverec (S01E11)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Končím (S03E36)
2007 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Buď tady hodná (S03E29)
Zhasni! (S03E16)
Mázlové se nevzdávají (S03E12)
další epizody (4)

TV pořady

2017 Ceny Thálie 2016 (TV pořad)
Pomozte dětem (TV pořad)
2016 Udílení cen Františka Filipovského 2016 (TV pořad)
2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
2012 Zóna IN 5Angels (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Planeta Yó (TV pořad)
2007 O korunu krále Karla (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace