foto

Anna Polívková

  • nar. 24.3.1979 (39 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Zajímavosti o tvůrci (8)

  • Po čem muži touží (2018)

    - K nejzábavnějším částem filmu i natáčení patří sekvence, kdy si právě proměněný Karel/Karla obléká punčocháče. Pro všechny tyto scény se použilo nejméně čtyřicet punčocháčů a punčoch, od ošklivě hnědých, kdy si je Karla neumí ještě vyladit, až po krásně elegantní. Paradoxně, na  tzv. první, „nešikovné“ oblékání jich nebylo třeba tolik, kolik si kostymérky myslely. Anička Polívková je totiž již na třetí pokus na sebe vtipně, „necitlivě narvala“ a tak krásně  punčocháče rozervala, že už jsme jen tuto verzi kopírovali. Anna Polívková měla kolem dvaceti variant oblečení, za nejvtipnější outfit štáb nakonec vyhlásil ten, kdy si vykračuje v trenýrkách a vysokých lodičkách v kuchyni. (Zdroj: CinemArt)

  • Po čem muži touží (2018)

    - Anička Polívková, jako vítězka jednoho z ročníků StarDance, se i nadále věnuje tanci, a tak jí stabilita a chůze na podpatcích nedělá vůbec problém. Ve filmu však musela (jako přeměněný Karel) chodit v botách s vysokými podpatky a také v nich padat. Režisér padacími scénami a klopýtáním s nalitou kávou nešetřil, takže Anička některé filmovací dny padala mnohokrát za sebou. A nepadala vlastně jen ona, i Jiří Langmajer má ve filmu svoji padací scénu. (Zdroj: CinemArt)

  • Po čem muži touží (2018)

    - Lenka Vlasáková o natáčení prohlásila: „Zjistila jsem, že nebezpečná jsem já, protože při házení rekvizit jsem dvakrát trefila hlavní hrdinku Aničku Polívkovou do hlavy, a potom jsem zjistila, že mám neuvěřitelně přesnou ránu, protože když jsem po ní házela kabelku, tak jsem třikrát vypla světlo a čtyřikrát ji pověsila na kliku, takže myslím, že jsem dost nebezpečná pro okolí,“ prozradila se smíchem herečka. (Zdroj: CinemArt)

  • Po čem muži touží (2018)

    - Přestože film je komedie, obsahuje několik scén, pochopitelně komických, které vyžadovaly práci kaskadérů. Karla má totiž ve scénáři jak pád na kole, tak lezení po fasádě. „Na obě tyto scény jsme měli profesionální kaskadérku, která místo Aničky Polívkové padala z kola a lezla po střeše hotelu. Nicméně i Anička projevila statečnost a fyzickou kondici a část scény, kdy musí vylézt z okna a sunout se kus po střeše hotelu, odehrála sama,“ říká producentka Dana Voláková. (Zdroj: CinemArt)

  • Po čem muži touží (2018)

    - Anna Polívková se ve scéně v ordinaci potkala poprvé před kamerou se svou maminkou Evelynou Steimarovou, která si zahrála lékařku. (Zdroj: CinemArt)

  • Dědictví aneb Kurva se neříká (2014)

    - Filmovou dceru postavy Boleslava Polívky se zahrála jeho skutečná dcera Anna Polívková. (VášaVF)

  • Případy 1. oddělení (TV seriál) (2014)

    - V seriálu lze vyslechnout i jeden interní vtípek. V 6. díle s názvem "Nenávist" po dopadení podezřelé řekne kpt. Anděl (Petr Stach) majoru Plíškovi (Bolek Polívka): "Nebejt tebe, tak jí nemáme." Je to velmi případná poznámka, protože podezřelou hraje Bolkova dcera Anna Polívková. Přestože Plíškova postava má rozhodující podíl na jejím dopadení, v celém dílu nemají otec a dcera ani jednu společnou scénu. (melica)

  • Bolero (2004)

    - Anna a Bolek Polívkovy a David a Alois Švehlíkovy, kteří ztvárnili rodiče a potomky, jsou ve stejném rodinném vztahu i ve skutečnosti. (Olík)

Herecká filmografie

Filmy

2018 Dvě nevěsty a jedna svatba
Po čem muži touží
Policejní historky
Vánoce budou
2017 Špindl
Špunti na vodě
2016 Pohádky pro Emu
Strašidla
2015 Až po uši v mechu - vyp.
2014 Dědictví aneb Kurva se neříká
2013 Zločin v Posázavském Pacifiku (divadelní záznam)
2012 Modrý tygr
Probudím se včera
2009 Stínu neutečeš
Šejk (TV film)
Ženy mého muže
2008 Vy nám taky, šéfe!
2006 Hezké chvilky bez záruky
Účastníci zájezdu
2005 A tou nocí nevidím ani jedinou hvězdu
Na prahu (studentský film)
Restart
2004 Bolero
1999 Návrat idiota

TV seriály

2017 Kapitán Exner (TV seriál)
Osamělý mrtvý muž – 2. část (E02)
Osamělý mrtvý muž – 1. část (E01)
Až po uši (TV seriál)
Epizoda 10 (S02E10)
Epizoda 9 (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
další epizody (9)
2016 Živě z mechu (TV seriál) - vyp.
Zavři houbu, je tu víla! (E06) - vyp.
Nasyslené Vánoce (E05) - vyp.
Krtek a pracny (E04) - vyp.
další epizody (6)
2014 Až po uši (TV seriál)
Epizoda 13 (S01E13)
Epizoda 12 (S01E12)
Epizoda 11 (S01E11)
další epizody (13)
Případy 1. oddělení (TV seriál)
Nenávist (S01E06)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Místo narození (S01E12)
Kněz (S01E11)
2013 Škoda lásky (TV seriál)
Májová romance doktora Mráze (S01E02)
Helena (TV seriál)
Krásná duhovláska (S03E05)
2008 Soukromé pasti (TV seriál)
Ukradená spermie (S01E08)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Nevyznám se v tobě (S03E58)
Zahradník má potíže (S03E57)
Přijeď rychle (S03E56)
další epizody (11)
2007 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Hvězdičko! (S03E35)
Přijeď, čekám, miluji tě (S03E34)
Druhý pokus (S03E33)
další epizody (26)
1999 Hotel Herbich (TV seriál)

Dokumentární

2015 Miriam Bayle - Fenomén scat (koncert)
Sám v muzeu (TV seriál)
Tajemství Bolka Polívky (TV film)
2014 Jak se točil seriál Až po uši (TV film)
Plzeň sobě (TV film)
Neobyčejné životy (TV seriál)
Bolek Polívka (S06E01)

TV pořady

2017 Ceny české filmové kritiky 2016 (TV pořad)
Hvězdy tančí pro Paraple (TV pořad)
Tajemství těla (TV pořad)
2016 Kafe s Jolanou (TV pořad)
2014 DVTV (TV pořad)
Pomozte dětem... aneb když hvězdy nejen tančí (TV pořad)
Zlínský festivalový galavečer 2014 (TV pořad)
Český lev 2013 (TV pořad)
2012 7 pádů Honzy Dědka (TV pořad)
Světlo pro Světlušku 2012 (TV pořad)
Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2010 Autoškola národa (TV pořad)
Pozdní sběr (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
Český lev 2009 (TV pořad)
2009 Český lev 2008 (TV pořad)
2006 StarDance aneb když hvězdy tančí (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2004 Na stojáka (TV pořad)
1987 Manéž Bolka Polívky (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 Michal Hrůza - Sázava ft. Nelly Řehořová (hudební videoklip) - a.z.
2015 Barbora Poláková - Nafrněná (hudební videoklip)
2004 Khoiba - Pathetic (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

TV pořady

2009 Český lev 2008 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(110)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace