foto

Tony Amendola

  • nar. 24.8.1951 (65 let)
    New Haven, Connecticut, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tony Amendola se narodil se a žil v New Havenu,ve státu Connecticut. Navštěvoval Southern Connecticut State University a promoval v roce 1974. Po této univerzitě začal navštěvovat Temple University v Philadephii, zde graduoval v roce 1977 s titulem Master of Fine Arts Degree. V roce 1978 se rozhodl přesídlit do Los Angeles a najít si zde práci u filmu nebo u televize. Ačkoli krok to byl vskutku odvážný, žije v tomto městě dodnes.

Na divadelních prknech začínal he hře American Buffalo, ve které ztvárnil postavu jménem Teach. Objevil se ve hře Othello jako Jago a také ve hře Filumena, kde hrál Domenica. V roce 1989 si zahrál v seriálu COLUMBO v díle Columbo jde pod gilotinu. V dalších letech se objevoval spíše v televizních filmech jako SEZNAM SMRTI z roku 1993 a také ve filmu ÚTĚK ZE ZAJETÍ z roku 1995. Od roku 1997 působí jako vedlejší, ale za to důležitá postava v seriálu HVĚZDNÁ BRÁNA v roli Jaffského mistra Bra'taka. Také se objevil ve filmu Teda Demmeho KOKAIN z roku 2001. A také ve filmu HRÁČI z roku 2003. Působil v několika epizodách seriálu KRIMINÁLKA LAS VEGAS.

Mezi jeho oblíbené role patří Petruchio ze hry Taming of the Shrew. A již zmíněná postava mistra Bra'taka z Hvězdné brány. Je ženatý a mezi jeho zájmy patří italská kuchyně, kultura a jóga. Mluví španělsky a italsky.

Josef "MATADOR" Nepomucký

Herecká filmografie

Filmy

2017 Toppled
2015 Pizza with Bullets
Šílená matka
When Duty Calls (TV film)
2014 Annabelle
2012 Son of an Afghan Farmer, The
2011 Borderline Murder (TV film)
2009 Perfect Sleep, The
2008 Warehouse Job, The
2007 Mrtvý
2005 Dobyvatelé rudé planety (TV film)
Milenci z pizzerie (TV film)
One More Round
2004 Dračí bouře (TV film)
Forbidden Warrior
2003 Hráči
2002 Sestry (TV film)
2001 Kokain
Megiddo: The Omega Code 2
2000 Family in Crisis: The Elian Gonzales Story, A (TV film)
1999 Cradle Will Rock
Léto v Alabamě
1998 Zorro: Tajemná tvář
1996 Chameleon
Osamělá hvězda
1995 Útěk ze zajetí (TV film)
1994 Cisco Kid (TV film)
1993 Seznam smrti (TV film)
Srdcová trojka
1992 Kouzelník
1991 Borrower - Oběti bez hlav
False Arrest (TV film)
1990 Dark Avenger (TV film)
Drug Wars: The Camarena Story (TV film)
1989 Columbo: Columbo jde pod gilotinu (TV film)
Revenge of Al Capone, The (TV film)
1988 Wildfire
1985 Maxie

TV seriály

2017 Bylo, nebylo (TV seriál)
Awake (S06E17)
I'm Dying Up Here (TV seriál)
Sugar and Spice (E04)
The Blacklist: Redemption (TV seriál)
Kevin Jensen (E02)
Training Day (TV seriál)
Blurred Lines (E08)
2015 Bylo, nebylo (TV seriál)
Probuď v sobě draka (S04E15)
Nesmiřitelní (S04E14)
Continuum (TV seriál)
Final Hour (S04E06)
Zero Hour (S04E04)
Kriminálka: Oddělení kybernetiky (TV seriál)
Bit by Bit (S01E12)
2014 Bylo, nebylo (TV seriál)
Sněhurka na útěku (S03E21)
Continuum (TV seriál)
Waning Minute (S03E07)
2013 Bylo, nebylo (TV seriál)
Smělý, čestný, nezištný (S02E18)
Vítejte ve Storybrooke (S02E17)
Z druhé strany (S02E11)
Continuum (TV seriál)
Second Guess (S02E11)
2012 Bylo, nebylo (TV seriál)
Hranice (S02E02)
Cizinec (S01E20)
Continuum (TV seriál)
End Times (S01E10)
Family Time (S01E09)
Playtime (S01E08)
další epizody (9)
2011 Bylo, nebylo (TV seriál)
Příliš slabý hlásek (S01E05)
Pilot (S01E01)
2009 Dům loutek (TV seriál)
2008 Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál)
2007 Dexter (TV seriál)
Resistance Is Futile (S02E09)
Morning Comes (S02E08)
The Dark Defender (S02E05)
Hvězdná brána (TV seriál)
Odveta (S10E17)
2006 Hvězdná brána (TV seriál)
Protiúder (S10E07)
Z masa a kostí (S10E01)
Síla vůle (S09E14)
další epizody (4)
2005 Hvězdná brána (TV seriál) - herec, a.z.
Čtvrtý jezdec apokalypsy, část první (S09E10)
Avalon, část první (S09E01) - a.z.
Osobní záležitosti (S08E18)
další epizody (5)
2004 Hvězdná brána (TV seriál) - herec, a.z.
Oběti (S08E09)
Ztracené město 2 (S07E22)
Ztracené město 1 (S07E21)
další epizody (5)
2003 Hvězdná brána (TV seriál)
Evoluce 1 (S07E11)
Orpheus (S07E04)
Dvojí realita (S06E19)
2002 Hvězdná brána (TV seriál)
Svornost (S06E09)
Spása II. (S06E02)
Spása I. (S06E01)
další epizody (4)
2001 Hvězdná brána (TV seriál)
Na prahu smrti (S05E02)
2000 Hvězdná brána (TV seriál)
Mateřský instinkt (S03E20)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Star Trek: Voyager (TV seriál)
Múza (S06E22)
1999 Hvězdná brána (TV seriál) - herec, a.z.
Pod palbou (S03E01)
Otázka paměti (S02E22) - a.z.
1998 Ally McBealová (TV seriál)
Pacienti (S01E20)
Čarodějky (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Rodina (S02E08)
V hadím hnízdě (S02E01)
1997 Hvězdná brána (TV seriál)
Pokrevní pouto (S01E11)
Poslední don (TV seriál)
Spawn (TV seriál)

Dokumentární

2003 Secret Files of the SGC, The
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace