foto

Erika Christensen

  • nar. 19.8.1982 (36 let)
    Seattle, Washington, USA

Biografie

Erika se narodila v roce 1982 v Seattlu. Když jí bylo pět let, přestěhovala se i s rodinou do Los Angeles. Už v té době tíhla k umělecké dráze. V 11 letech dala její matka Kathy dohromady skupinku talentovaných dětí, kteří později pořádaly představení po celém L.A., kde zpívaly a tančily. Erika v ní strávila rok a být na jevišti si zamilovala. Ve 12 se rozhodla, že chce být herečkou. Její rodiče ji plně podporovali a pomohli jí najít manažera. Hned poté se začala objevovat v reklamách, např. na McDonald's. Hraní ji bavilo čím dál víc a tak už o rok později uskutečnila svůj filmový debut v rodinné komedii NECHTE TO NA BEAVEROVI.

Následující dva roky účinkovala v několika televizních seriálech. Prorazila ale až s rolí ve snímku TRAFFIC – NADVLÁDA GANGŮ, bylo jí sedmnáct a přesvědčivě zahrála drogově závislou dceru Michaela Douglase, za který získala přízeň kritiků a cenu MTV pro nejlepší objev roku. Jejím rodičům se zprvu nezamlouvala postava, kterou měla ve filmu hrát, výsledku ale litovat nemuseli. Sama Erika prohlásila, že to byla skvělá zkušenost a film pojednával o tématu, který se dotýká všech na celém světě.

V roce 2002 se objevila v thrilleru NEBEZPEČNÁ ZNÁMOST, kde byla původně obsazena do role, kterou nakonec ztvárnila Shiry Appleby. Když se setkala s režisérem, přemluvila ho, že by si raději zahrála zápornou postavu a on souhlasil. V roce 2004 hrála v komedii PERFEKTNÍ SKÓRE se Scarlett Johansson a Chrisem Evansem. A rok poté v thrilleru TAJEMNÝ LET s Jodie Foster.

Erika má dva sourozence – bratry Brandona a Danea. Ráda by si zahrála s Georgem Clooneym nebo Edwardem Nortonem. Miluje zpěv a ráda by v něm v budoucnu uspěla stejně dobře jako v kariéře herečky.

Goldenhair

Herecká filmografie

Filmy

2020 The Idiot
2019 To Have and to Hold (TV film)
2017 The Case for Christ
2016 Anything for Love (TV film)
Svědectví (TV film)
The Follower
Two for One
2014 Vztah pro psa (TV film)
2013 How Sweet It Is
2010 Touha po pomstě
2009 Mercy
Veronika se rozhodla zemřít
2008 Struck
2007 Gardener of Eden
I'm in Hell (TV film)
Jak vykrást banku
2005 Sestry
Tajemný let
United
Vztekle tvá
2004 Jízda na střele
Perfektní skóre
2003 Vítr v srdci (TV film)
2002 Britney's
Jeden pokoj
Nebezpečná známost
Rockerky
2000 Traffic - Nadvláda gangů
1999 Can of Worms (TV film)
1997 Nechte to na Beaverovi

TV seriály

2018 Ten Days in the Valley (TV seriál)
Day 10: Fade Out (E10)
Day 9: Re-Cast (E09)
2017 Ten Days in the Valley (TV seriál)
Day 8: Against Type (E08)
Day 7: Breaking the Story (E07)
Day 6: Down Day (E06)
další epizody (8)
2015 Impress Me (TV seriál)
Wicked City (TV seriál)
Famílie (TV seriál)
May God Bless and Keep You Always (S06E13)
We Made It Through the Night (S06E12)
Let's Go Home (S06E11)
další epizody (4)
2014 Famílie (TV seriál)
Lean In (S06E09)
Aaron Brownstein Must Be Stopped (S06E08)
These Are the Times We Live In (S06E07)
další epizody (21)
2013 Adopted (TV seriál)
Famílie (TV seriál)
All That's Left Is the Hugging (S05E10)
Election Day (S05E09)
The Ring (S05E08)
další epizody (14)
2012 Famílie (TV seriál)
What to My Wondering Eyes (S04E11)
Trouble in Candyland (S04E10)
You Can't Always Get What You Want (S04E09)
další epizody (18)
2011 Famílie (TV seriál)
Missing (S03E11)
Mr. Honesty (S03E10)
Sore Loser (S03E09)
další epizody (23)
2010 Famílie (TV seriál)
Happy Thanksgiving (S02E10)
Put Yourself Out There (S02E09)
If This Boat Is a Rockin' (S02E08)
další epizody (23)
2009 Anatomie lži (TV seriál)
Jádro případu (S02E01)
Nemocnice Mercy (TV seriál)
Destiny, Meet My Daughter, Veronica (E07)
Robot Chicken (TV seriál)
Dear Consumer (S04E20)
2008 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Signature (S09E12)
2006 Six Degrees (TV seriál)
2005 Robot Chicken (TV seriál)
A Piece of the Action (S01E07)
Toyz in the Hood (S01E05)
2001 Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
Red a Stacy (S04E10)
1999 Thanks (TV seriál)
1998 Frasier (TV seriál)
Frasierovo prokletí (S06E02)

Dokumentární

2002 Swimfan: The Girlfriend from Hell
2000 Inside Traffic: The Making of 'Traffic' (TV film)

Hudební videoklipy

2016 The Black Eyed Peas feat. The World - #WHERESTHELOVE (hudební videoklip)
1995 Michael Jackson: Childhood (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
Ok! TV (TV pořad)
2003 Napálené celebrity (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
The Teen Choice Awards 2002 (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace