foto

Patrick Bruel

  • nar. 14.5.1959 (58 let)
    Tlemcen, Alžírsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Patrick Bruel, vlastním jménem Maurice Benguigui, se narodil židovským rodičům ve francouzské kolonii nyní známé jako Alžír. Většinu života strávil ve Francii. Jeho soutěživý duch ho v mládí přivedl k fotbalu. Umění se začal profesionálně věnovat v roce 1977, kdy se stal kytaristou a zpěvákem v klubu.

Aniž by měl jakékoliv herecké zkušenosti, zareagoval na inzerát v novinách a přihlásil se do konkurzu pro film LE COUP DE SIROCCO (1979). Toto drama natočil režisér alžírského původu, do hlavní role obsadil svého krajana a tak nebyla potíž, aby menší roli získal i Patrick Bruel.

Od svého filmového debutu se začal Bruel dlouhodobě věnovat pouze své umělecké kariéře. Vystupoval v mnoha televizních pořadech, inscenacích i seriálech. Opět se vrátil ke zpěvu a v roce 1982 vydal svůj první singl „Vide", ale až píseň "Marre de cette nana-là" z roku 1985 se stala hitem.

Potom následovala menší role v úspěšné komedii Alexandra Arcadiho LE GRAND CARNAVAL (1983), který opět obsadil Bruela i Hanina, do hlavní role Noireta. Větší roli si Bruel vysloužil až u Clauda Leloucha v dramatu POZOR, BANDITÉ! (1986).

V polovině devadesátých let se Patrick Breul rozhodl zprofesionalizovat svůj dlouhodobý koníček, hraní pokeru. A tak se stal profesionálním hráčem, který se zúčastnil několika významných turnajů a 24. se umístil na placené pozici. V roce 1998 vyhrál World Series of Poker brazlet.

Roku 2002 vydal Bruel CD s duety klasického šansonu, kde si zazpíval společně například s Aznavourem, Aubertem a Renaudem. Prodaly se dva milióny disků a Bruel se stal nejlépe placeným zpěvákem roku.

19.8. 2003 se Bruelovi a jeho partnerce Amandě Sthers narodil první syn jménem Oscar, zhruba o rok později se partneři vzali, další chlapec se narodil v září 2005, o dva roky později se manželé rozvedli.

V témže roce proběhla premiéra úspěšného válečného filmu TAJEMSTVÍ (2007) s Cécile de France a Patrickem Bruelem v hlavních rolich. Coby uprchlý trestanec se Bruel objevil v romantické komedii Sophie Lellouche PAŘÍŽ-MANAHATTAN (2012). Největší popularitu a nové fanoušky si získal rolí v konverzační komedii JMÉNO (2012).

Kateřina "Snorlax" Horáková

Herecká filmografie

Filmy

2017 Una famiglia
Z Paříže do Paříže
2015 Ange et Gabrielle
2014 Les Yeux jaunes des crocodiles
Tu veux... ou tu veux pas?
2013 Jako malí kluci
Writer, The
2012 Jméno
Paříž-Manhattan
2010 Comme les 5 doigts de la main
I pro lásku se zabíjí - a.z.
2009 Společenská pravidla
2007 Tajemství
2006 Boj o Jeruzalém
Opojení mocí
2004 Krycí jméno: Vlk
Tak dlouhé čekání
2003 Foire aux enfoirés, La (TV film)
Sindibád: Legenda sedmi moří
2001 Le Lait de la tendresse humaine
Les Jolies choses
2000 Marquis, Le
1999 Ztracený a nalezený
1998 Hors jeu
Maléry paní Margaret
Paparazzi
1997 K
Les enfants de l'Olympia (TV film)
1996 Hommes, femmes, mode d'emploi
Jaguár
1995 Les cent et une nuits de Simon Cinéma
Sabrina
1993 Nespolehlivý
1992 Toutes peines confondues
1990 Jsou dny... a úplňky
1989 Force majeure
Union sacrée, L'
1988 Maison assassinée, La
1986 Champagne amer
Pozor, bandité!
Suivez mon regard
1985 Mariage blues, Le (TV film)
P.R.O.F.S.
1984 Malheurs de Malou, Les (TV film)
Pochod ve stínu
Tęte dans le sac, La
1983 Bâtard, Le
Le Grand carnaval
1982 Diplômés du dernier rang, Les
Ma femme s'appelle reviens
1981 Rembrandt de Verrières, Le (TV film)
1980 Dáma v nesnázích (TV film)
1979 Coup de sirocco, Le

TV seriály

2009 Chabada (TV seriál)
2007 Fais pas ci, fais pas ça (TV seriál)
2003 Symphonic Show (TV seriál)
1994 Les enfants de la télé (TV seriál)
1987 Téléthon (TV seriál)
1982 Paris-Saint-Lazare (TV seriál)

Dokumentární

2014 Lundi en histoires (TV seriál)
2012 Au coeur du combat
2011 Et maintenant ... Gilbert Bécaud (TV film)
2009 Cinéma français est en voyage d'affaires, Le (TV film)
2006 Village des enfoirés, Le (TV film)
2005 Premiers pas (TV film)
Train des enfoirés, Le (TV film)
2004 Enfoirés dans l'espace, Les (TV film)
Les 40 ans de la 2 (TV film) - a.z.
2003 Profession: acteur (TV film)
2002 Enfoirés 2002: Tous dans le même bateau, Les
Un jour dans la vie du cinéma français (TV film)
2001 2001 - l'odyssée des enfoirés (TV film)
2000 Enfoirés en 2000
1999 Enfoirés: dernière édition avant l'an 2000, Les
1998 Enfoirés en coeur
1997 Zénith des enfoirés, Le
1994 Enfoirés au Grand Rex, Les (koncert)
1993 Enfoirés chantent Starmania, Les
Enfoirés chantent Starmania, Les (koncert)
1987 La nuit des Molières (TV seriál)

TV pořady

2016 DiCaire Show (TV pořad)
Génération Balavoine, 30 ans déjà (TV pořad)
2014 Du côté de chez Dave (TV pořad)
Les copains d'abord (TV pořad)
2012 Hier encore (TV pořad)
Le grand show (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
2006 Salut les Terriens (TV pořad)
T'empêches tout le monde de dormir (TV pořad)
Tenue de soirée (TV pořad)
2005 La fête de la chanson française (TV pořad)
Podium (TV pořad)
2004 La chanson de l'année (TV pořad)
Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
Samedi soir avec... (TV pořad)
Tout le monde en parle (TV pořad)
2002 Hyper show (TV pořad)
La grande école des fans (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
Qui veut gagner des millions? (TV pořad)
1998 Tapis rouge (TV pořad)
Tout le monde en parle (TV pořad)
Union libre (TV pořad)
Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1997 Stars'N Co (TV pořad)
1996 La fureur du samedi (TV pořad)
Thé ou café (TV pořad)
1995 Enfoirés à l'Opéra Comique, Les (TV pořad)
Si on chantait (TV pořad)
1992 Soirée des Enfoirés à l'Opéra, La (TV pořad)
1987 Le monde est à vous (TV pořad)
1986 Élection de Miss France (TV pořad)
Enfoirés, Les (TV pořad)
1985 C'est encore mieux l'après-midi (TV pořad)
Victoires de la musique (TV pořad)
1984 Cocoricocoboy (TV pořad)
1981 7 sur 7 (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)
1975 Le journal de 20 heures (TV pořad)
Midi-Première (TV pořad)

Hudební videoklipy

2006 J'Te L'dis Quand Même (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2006 J'Te L'dis Quand Même (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace