foto

Kyle Chandler

  • nar. 17.9.1965 (51 let)
    Buffalo, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký filmový a televizní herec, producent a režisér Kyle Chandler Martin Fitzgerald se narodil 17. září 1965 v Buffalu, USA jako čtvrté dítě v rodině majitele farmy a obchodního zástupce s cigaretami. Vyrůstal v malém městečku Loganville, Georgie, kde sledoval staré filmy na jediné fungující TV stanici a role si pak sám zkoušel na dvorku. Studoval drama na University of Georgia, kde byl objeven společností ABC v rámci hledání nových talentů. V Los Angeles začínal jako roznašeč piva a prodavač suvenýrů v historickém muzeu. Pracoval také jako vyhazovač v nočním klubu.

První hlavní role v televizi přišla v seriálu ČETA V AKCI (1987) jako seržant William Griner, který byl členem týmu speciálních operací bojů ve Vietnamu. Následně si zahrál ligového baseballového hráče Jeffa Metcalfa v seriálu MÍROVÁ BOJIŠTĚ (1991). Díky této roli získal další dvě – větší v dramatu PURE COUNTRY (1992) o známém zpěváku country Georgi Straitovi a malou v krimi filmu BOSS (1996). Ztvárněním majitele baru Gary Hobsona v mysteriózním seriálu PŘEDČASNÉ VYDÁNÍ (1996) získal v roce 1996 ocenění Saturn Award za nejlepšího televizního herce. Významnou rolí byla filmová star Bruce Baxter v remaku slavného filmu z roku 1933 KING KONG (2005). Fiktivní postavou Johna Driscola navázal v dalším katastrofickém dramatu DEN, KDY SE ZASTAVILA ZEMĚ (2008). Hostováním v úspěšném seriálu CHIRURGOVÉ (2005) získal první nominaci na Emmy Award 2006. V roli fotbalového trenéra ve sportovním drama seriálu FRIDAY NIGHT LIGHTS (2006) setrval až do roku 2011, kdy nominaci na Emmy Award 2011 již proměnil ve vítězství. Na velké obrazovce se objevil ještě v akčním thrilleru KRÁLOVSTVÍ (2007) a sci-fi thrilleru SUPER 8 (2011). V roce 2012 vystoupí v chystaném dramatu Bena Afllecka ARGO po jeho boku.

Sympatický herec je od roku 1995 ženatý s televizní scénáristkou Kathryn. Spolu s dcerami Sydney a Sawyer a teriéry Buckleyem a Otisem žijí aktuálně v Texasu. Manželé jsou kmotry Paton Ashbrook, dcery herce Lorenza Lamase. Kyle má svou hvězdu v blízkosti souhvězdí Orion, která byla po něm pojmenovaná v září 2007.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

Filmy

2019 Godzilla: King of Monsters
2017 Sidney Hall
2016 Místo u moře
2015 Carol
2013 Kdo zachrání Vánoce?
Kouzlo přítomného okamžiku
Monstrózní přátelství (TV film)
Vlk z Wall Street
Zlomené město
2012 Argo
30 minut po půlnoci
2011 Super 8
2010 Morning
2008 Den, kdy se zastavila Země
2007 Království
2005 King Kong
2004 Příběh z Washingtonu (TV film)
2003 Lyon's Den, The (TV film)
V hlavní roli Pancho Villa osobně (TV film)
1999 Tanec smrti
1996 Boss
1995 Spi, děťátko, spi (TV film)
Vězeňský kovboj (TV film)
1994 Color of Evening, The
1992 Pure Country
1989 Teplo rodinného kruhu (TV film)
Unconquered (TV film)
1988 Quiet Victory: The Charlie Wedemeyer Story (TV film)

TV seriály

2017 Bloodline (TV seriál)
Part 24 (S03E01)
2016 Bloodline (TV seriál)
Part 23 (S02E10)
Part 22 (S02E09)
Part 21 (S02E08)
další epizody (10)
2015 Bloodline (TV seriál)
Part 13 (S01E13)
Part 12 (S01E12)
Part 11 (S01E11)
další epizody (13)
2006 Světla páteční noci (TV seriál)
2005 Chirurgové (TV seriál)
2003 The Lyon's Den (TV seriál)
2000 What About Joan (TV seriál)
1996 Předčasné vydání (TV seriál)
1994 Nebe a peklo (TV seriál)
1991 Mírová bojiště (TV seriál)
1987 Četa v akci (TV seriál)

Dokumentární

2013 Touchdown Newport
2006 Recreating the Eighth Wonder: The Making of 'King Kong'

TV pořady

2011 63. Emmy Awards (TV pořad)
2006 The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1997 Farm Aid '97 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace