foto

Joel Edgerton

  • nar. 23.6.1974 (44 let)
    Blacktown, New South Wales, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Talentovaný Joel Edgerton se ve své kariéře objevil v celé řadě australských i amerických filmů, v nichž ztvárnil většinou vedlejší role (Ned Kelly, Král Artuš, Star Wars: Epizoda III – Vzpoura Sithů, Sejmi eso). Společně se svým bratrem Nashem Edgertonem napsali scénář k filmu The Square, který se v roce 2008 stal jedním z nejlepších australských snímků roku.

Joel Edgerton je však především divadelní herec, který působí v nejprestižnějších australských divadelních soborech: Sydney Theatre Company, Bell Shakespeare a Melbourne Theatre Company. V roce 2009 se například objevil v hlavní roli Stanleyho Kowalskiho ve Williamsově hře Tramvaj do stanice Touha – hereckou partnerkou mu byla Cate Blanchett a inscenaci režírovala švédská herečka a režisérka Liv Ullman.

Edgerton je aktivní také jako televizní herec a divákům je znám především díky působení v seriálu The Secret Life of Us.

Zdroj: AČFK

Herecká filmografie

Filmy

2018 Boy Erased
Gringo: Zelená pilule
Rudá volavka
2017 Bright
Přicházejí v noci
2016 Loving
Pistolnice Jane
Půlnoční dítě
2015 Black Mass: Špinavá hra
Dárek
Life
2014 EXODUS: Bohové a králové
2013 Felony
Kapitán
Velký Gatsby
2012 30 minut po půlnoci
Kdybys tu byl
Neobyčejný život Timothyho Greena
2011 Věc: Počátek
Warrior
2010 Království zvěrstev
Legenda o sovích strážcích
The Thief
2009 Separation City
The Waiting City
2008 $9.99
Acolytes
Za hranou
2007 Kuše
Pavouk
Šepot
2006 Nezvaný host
Sejmi eso
2005 Sexy botky
Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů
The IF Thing
The Mysterious Geographic Explorations of Jasper Morello
2004 Král Artuš
2003 Ned Kelly
Nepíchejte do Frankieho
2002 Dokonalá loupež
Star Wars: Epizoda II - Klony útočí
2001 Saturn's Return (TV film)
The Pitch
The Secret Life of Us (TV film)
2000 Gate
Tři panáci (TV film)
Zatracení rebelové
1999 Dogwatch
Erskineville Kings
Secret Men's Business (TV film)
1998 Bloodlock
Never Tell Me Never (TV film)
Praise
1996 Loaded
Sluneční šíp

TV seriály

2007 Dangerous (TV seriál)
2002 Dossa and Joe (TV seriál)
2001 Náš tajný život (TV seriál)
1997 Fallen Angels (TV seriál)
Wildside (TV seriál)
1996 Vodní krysy (TV seriál)
1995 Vládci kouzel (TV seriál)
1989 Záchranáři (TV seriál)

Dokumentární

2015 Jednota
Keepers of the Covenant: Making Exodus - Gods and Kings
2011 Fighting Fear
2009 Inside the Square
2005 20 to 1 (TV seriál)
Blood on the Land: The Making of a King

TV pořady

2013 Ok! TV (TV pořad)
2004 At the Movies (TV pořad)
2003 The 2003 Australian Film Institute Awards (TV pořad)
1994 Extra (TV pořad) - a.z.
1981 Entertainment Tonight (TV pořad) - a.z.

Hudební videoklipy

2012 Duquesne Whistle (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Boy Erased
2016 Pistolnice Jane
2015 Dárek
2014 Cesta
2013 Felony
2011 Monkeys
2008 Seznam
Za hranou
2001 The Pitch
1998 Bloodlock

Režijní filmografie

Filmy

2018 Boy Erased
2015 Dárek
2011 Monkeys
2008 Seznam
1996 Jac et Bill

Producentská filmografie

Filmy

2018 Boy Erased
2015 Dárek

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(70)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace