foto

Jerry Ferrara

  • nar. 25.11.1979 (38 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jerry Ferrara, prozatím „herec jedné role“, pocházející z newyorské části Brooklynu, se narodil 25. listopadu 1979. Jako mnoho dalších herců navštěvoval během svého studia na střední škole divadelní kroužek, který ho zaujal natolik, že počal divadlo studovat i na dalším vzdělávacím stupni. Známý je převážně z působení v televizních seriálech, ve kterých taktéž začínal. Jeho první role byla epizodní účast v seriálu DVA Z QUEENSU, ve které mohl poprvé uplatnit svůj charakteristický přízvuk. Následovala řada dalších epizodních rolí v jiných seriálech, ale trvaleji se prosadit nemohl.

První filmovou rolí herce italského původu byl snímek z roku 2004 CROSS BRONX, ale nebyla příliš zásadní. Co naopak zásadní je, v tomto roce Jerry uspěl v konkurzu na roli jednoho z hlavních představitelů nového seriálu stanice HBO – VINCENTŮV SVĚT, který se ihned stal velkým hitem mezi americkými seriály a natáčení dosud pokračuje (odvysíláno je v roce 2010 již 7 sezón, přesněji 88 epizod). Jeho postava Sala „Turtle“ Assanteho, jednoho z mladíků kolem filmového herce Vincenta Chase, který se stará o jeho pohodlí a zábavu, je jako nejmladší z hlavní čtveřice často terčem vtipů a on sám neví, co by se životem vlastně chtěl udělat. Ne tak Jerry, který se nadále poctivě snaží získat ve filmovém průmyslu větší reputaci.

Jeho pokračující filmová kariéra obsahuje účast ve vedlejší roli v dramatu WHERE GOD LEFT HIS SHOES (2007). Jednu z hlavních filmových rolí si Jerry vyzkoušel v kriminálním dramatu ZÁKONY BROOKLYNU (2007). Jeho postava Bobby je jeden ze trojice kamarádů, kteří se nešťastnou náhodou dostanou do války gangů v New Yorku. Film nebyl příliš dobře přijat kritiky, ačkoli žádný propadák to taktéž nebyl. Ve stejném roce byl obsazen do komedie svého kamaráda a jednoho z představitelů ústřední čtveřice Vincentova světa, Kevinem Connollym, GARDENER OF EDEN. Jeho poslední filmová účast byla malá role v akčním thrilleru OKO DRAVCE s Shiou LaBeoufem, se kterým v úvodu hraje poker. Na plátně se ale objevil pouze na pár minut.

Tento velký fanoušek basketbalového týmu New York Knicks také propůjčil svůj hlas počítačové hře Scarface: The World Is Yours. Jako velký kamarád dalšího z ústřední čtyřky seriálu Vincentova světa, Kevina Dillona, byl jeho svědkem na svatbě. Dlouho taktéž žil s herečkou Jamie-Lynn Sigler, známou např. ze Rodiny Sopránů nebo z camea ve Vincentově světě, kde ztvárnila paradoxně jeho přítelkyni.

Richard "Rssa" Maschtowský

Herecká filmografie

Filmy

2017 Axis
2016 Sully: Zázrak na řece Hudson
2015 Club Life
Vincentův svět
2014 Mysli taky jako chlap
7500
2013 Empire State
Frajeři ve Vegas
2012 Mysli jako on
2011 Podraz
2008 Oko dravce
2007 Where God Left His Shoes
Zákony Brooklynu
2004 Cross Bronx

TV seriály

2017 Shooter (TV seriál)
Remember The Alamo (S02E02)
The Hunting Party (S02E01)
Power (TV seriál)
That Ain't Me (S04E09)
It's Done (S04E08)
You Lied to My Face (S04E07)
další epizody (8)
2016 Power (TV seriál)
In My Best Interest (S03E10)
Help Me (S03E05)
It's Never Over (S03E02)
2015 Power (TV seriál)
Ghost Is Dead (S02E10)
Time's Up (S02E09)
Three Moves Ahead (S02E08)
2010 Gentlemen's League, The (TV seriál)
2004 Vincentův svět (TV seriál)

Dokumentární

2011 Hollywood Sunset: A Tribute to Entourage (TV film)
2010 Teenage Paparazzo
2005 American Express Jam Sessions (koncert)

TV pořady

2015 The 41st Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2014 2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
2008 Wendy Williams Show, The (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace