foto

Tiffani Thiessen

  • nar. 23.1.1974 (46 let)
    Long Beach, California, USA

Biografie

Tiffani-Amber Thiessen se narodila 23. ledna 1974 v Long Beach v Kalifornii do rodiny Franka Thiessena (parkový designér ) a Robyn Ernestové (hospodyně). V Long Beach vyrůstala se svými rodiči a dvěma bratry. V osmi letech se Tiffani začala věnovat hraní a modelingu a následně se poprvé objevila v televizní reklamě. V roce 1987 dokonce získala titul Miss Junior Amerika. Po dokončení studií na střední škole se přestěhovala do Los Angeles a zkoušela se uplatnit jako modelka a herečka. Rok 1989 odstartoval její hereckou kariéru rolí v seriálu “KONEČNĚ ZVONÍ“.

Jejím prvním úspěchem se stala role intrikánky Valerie Malonové v teenagerském seriálu BEVERLY HILLS 90210, kde se poprvé objevila v roce 1994. Zde poznala herce Briena Austina Greena s kterým několik let žila.

V 90. letech se ještě objevila v několika televizních filmech a seriálech, většinou však pouze v méně výrazných rolích. Zahrála si i menší role například ve filmech OD SOUMRAKU DO ÚSVITU 2: KRVAVÉ PENÍZE Scotta Spiegela a PROUTNÍKOVI Reginalda Hudlina. V roce 2002 se Tiffani také objevila ve filmu Woodyho Allena HOLLYWOOD V KONCÍCH. Poté z filmového světa na několik let zmizela a objevovala se pouze v epizodních rolích televizních seriálů. V roce 2005 se provdala za herce Bradyho Smitha.

Její další větší role přišla až v roce 2007 v televizním filmu Armanda Mastroianniho PANDEMIC, kde je představitelkou jedné z hlavních postav. V roce 2008 by se měla objevit ve filmu WEAPON, který se právě natáčí.

Pavel "TheRaven" P.

Herecká filmografie

Filmy

2014 Vánoce v ohrožení (TV film)
2008 Kybernátor
2007 Pandemie (TV film)
2006 Stroller Wars (TV film)
2002 Hollywood v koncích
2001 Everything But the Girl (TV film)
Vánoční dobrodružství
2000 Exitus
Proutník
Vím, co jsi dělal minulý pátek 13.
1999 Falešná láska
Od soumraku do úsvitu 2
Speedway Junky
1996 Pohřbená tajemství (TV film)
Sweet Dreams (TV film)
1995 She Fought Alone (TV film)
Tajemství mého muže (TV film)
1994 Za pět minut dvanáct: Svatba v Las Vegas (TV film)
1993 Zeťák
1992 Killer Among Friends, A (TV film)
Za pět minut dvanáct: Hawajský styl (TV film)

TV seriály

2018 Alexa a Katie (TV seriál)
První den podruhé (S02E01)
Zimní bál, část druhá (S01E13)
Zimní bál, část první (S01E12)
další epizody (14)
2017 Americká manželka (TV seriál)
Dude, Where's My Napkin? (S01E22)
2014 Ve službách FBI (TV seriál)
Au Revoir (S06E06)
Whack-A-Mole (S06E05)
Vše je fér (S06E04)
další epizody (10)
2013 Ve službách FBI (TV seriál)
Žádný dobrý skutek (S05E09)
Digging Deeper (S05E08)
Quantico Closure (S05E07)
další epizody (15)
2012 Ve službách FBI (TV seriál)
Vlastní zájmy (S04E10)
Natvrdo (S04E09)
Dávná minulost (S04E08)
další epizody (15)
2011 Ve službách FBI (TV seriál)
Odpočítávání (S03E10)
Jak na překupníky (S03E09)
Jako ty (S03E08)
další epizody (16)
2010 Ve službách FBI (TV seriál)
Na ráně (S02E09)
Kariérista (S02E08)
Vězňovo dilema (S02E07)
další epizody (13)
2009 Ve službách FBI (TV seriál)
Volný pád (S01E07)
Sázka na všechno (S01E06)
Ukradený portrét (S01E05)
další epizody (7)
2002 Fastlane (TV seriál)
2000 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Óda na radost (S10E27)
1998 Two Guys, a Girl and a Pizza Place (TV seriál)
Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Já se to učím, ty přicházíš (S09E07)
Přiznání (S09E06)
Brandon odchází (S09E05)
další epizody (25)
1997 Třeba mě sežer (TV seriál)
Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Santa ví (S08E14)
Komická výpomoc (S08E13)
Skuteční přátelé (S08E12)
další epizody (33)
1996 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Dárky jsou zabaleny (S07E13)
Den zúčtování (S07E12)
Kdybych měl kladivo (S07E11)
další epizody (30)
1995 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Andělé, o kterých jsme slyšeli (S06E15)
Šťastný syn (S06E14)
Soud (S06E13)
další epizody (31)
1994 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Vánoce jako každý rok (S05E15)
Nespravedlnost pro všechny (S05E14)
V plamenech (S05E13)
další epizody (15)
1993 Saved by the Bell: The College Years (TV seriál)
1992 Krok za krokem (TV seriál)
Dědova snoubenka (S01E20)
1990 Ženatý se závazky (TV seriál)
Alův projev ve škole (S04E18)
1989 Saved by the Bell (TV seriál)

Dokumentární

2018 Setkání celebrit se zvířaty (TV seriál)
2006 Celebrity Weddings: In Style (TV film)
2001 Beverly Hills 90210: The E! True Hollywood Story (TV film)
1998 Beverly Hills 90210: Our Favorite Moments (TV film)

Režijní filmografie

Filmy

2005 Just Pray

Host

TV pořady

2014 Dinner at Tiffani's (TV pořad)
2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
Ok! TV (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
2010 Talk show bez zábran (TV pořad)
2009 Watch What Happens: Live (TV pořad)
2008 The Doctors (TV pořad)
2002 Módní policie (TV pořad)
2001 The 28th Annual American Music Awards (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)

Fanoušci tvůrce