foto

Larry Hankin

  • nar. 31.8.1940 (79 let)
    New York City, New York, USA

Biografie

Larry Hankin je americký herec, performer, režisér a producent. Spolu s Frankem Langellou a Carlem Gottliebem studoval herectví na Syracuse University v New Yorku. Hankin je znám zejména pro ztvárnění rolí v TV seriálech jako FRIENDS /1994-2004/ - pan Heckles a SEINFELD /1989-1998/.

S Clintem Eastwoodem hrál v jedné z hlavních rolí akčního snímku ESCAPE FROM ALCATRAZ /1979/ a s Adamem Sandlerem v komedii BILLY MADISON /1995/ jako Carl Alphonse. Účinkoval ve třech celovečerních komediálních snímcích režiséra Johna Hughese – HOME ALONE /1990/ s M.Culkinem, PLANES, TRAINES AND AUTOMOBILES /1987/ se Stevem Martinem a v SHE'S HAVING BABY /1988/ s Kevinem Baconem. Ve vedlejších rolích hrál v romantické komedii THE SURE THING /1985/ a v akční komedii RUNNING SCARED /1986/ s Billym Crystalem v hlavní roli. Hankin se také objevil v úspěšném sitcomu MARRIED ...WITH THE CHILDREN /1987-1997/ a též v jednom ze speciálních Halloweenských dílů sitcomu HOME IMPROVEMENT /1991-1999/. V TV sitcomu ELLEN /1994-1998/ hrál Hankin spolu s Curtisem Armstrongem hipísácké kolotočáře.

Objevil se ve třetí a v páté sezóně seriálu BREAKING BAD /2008-současnost 2013/ jako majitel smeťáku Old Joe. V sitcomu WKRP IN CINCINNATI v epizodě „Hotel Oceanview", hrál postavu baristy Mickeyho. V roce 1980 sdílel spolu s Harry Mathiasem a Jayem Zuckermanem nominaci na Academy Award za nejlepší krátký film SOLLY'S DINER. Nedávno /2013/ začal spolupracovat s online komediální skupinou "Magic Hugs", kde se objevil v řadě jejích skečů.

Typickým znakem jeho hereckého vyjádření je kamenný výraz a hlasový projev, neoholená tvář a kostnatá postava. Byl členem improvizační komediální skupiny Second City – v Chicagu a The Committee v San Franciscu. Byl jedním z adeptů na roli detektiva Vukoviche v akčním thrilleru THE TERMINATOR /1984/.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2020 Date Nite
2019 El Camino: Film podle seriálu Perníkový táta
Wally Got Wasted
2017 Red Team Go
2015 How to Grow Your Own
The Mourning
2014 Elwood
2012 BuzzKill
2011 The Adventures of Barry Baz (TV film)
2009 The Outlaw Emmett Deemus & Willy Jones
2008 Splyň se mnou
Vraždy podle abecedy
2007 Bezcenný syn
2005 EW's Guide: Guilty Pleasures (TV film)
Early Bird (TV film)
2004 Wager, The
2003 Gacy
Highway to Oblivion (TV film)
Horká půda (TV film)
Knee High P.I. (TV film)
Nikdo se nic nedozví
2000 Nezávislý
1999 Enemy Action
1997 Bláznivá dovolená v Las Vegas
Řeč peněz
1996 A Delicatessen Story
1995 Billy Madison
1994 It's Pat
Muž stínu
Prehysteria! 2
1992 Deuce Coupe
Risk
T Bone a Weasel (TV film)
1991 K-9 (TV film)
Žena černé magie
1990 Dark Romances Vol. 1
Pretty Woman
Smrtící zatykač
Sám doma
1988 Looner, The (TV film)
Manželské etudy
Nightfall
1987 Amazonky na Měsíci
Letadla, vlaky, automobily
Osudná droga
1986 Chlapec - krysa
Ozbrojení a nebezpeční
Se strachem v zádech
1985 Code Name: Foxfire (TV film)
The Sure Thing
1983 Podraz II
Soudcova noc
Uncommon Love, An (TV film)
1982 Annie
1980 Die Laughing
Girl, the Gold Watch & Everything, The (TV film)
Gridlock (TV film)
Loose Shoes
1979 Solly's Diner
Útěk z Alcatrazu
1978 Doktor Dracula
Outside Chance (TV film)
V zajetí rytmu
1974 Lucifer's Women
1973 Steelyard Blues
1972 Evil Roy Slade (TV film)
Thumb Tripping
1970 The Phynx
1969 Viva Max!
1968 How Sweet It Is!
Tvoje, moje a naše
1967 Funnyman
Sheriff Who (TV film)

TV seriály

2019 Baskets (TV seriál)
Common Room Wake (S04E06)
2018 Barry (TV seriál)
Chapter Three: Make the Unsafe Choice (S01E03)
Junk Drawer Magical Adventures (TV seriál)
2017 The House: A Hulu Halloween Anthology (TV seriál)
2013 Vegas (TV seriál)
Unfinished Business (E20)
2012 Perníkový táta (TV seriál)
Svobodný život nebo smrt (S05E01)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Plané květy (S13E03)
2010 Perníkový táta (TV seriál)
Západ slunce (S03E06)
2007 Božská mrcha (TV seriál)
Bring It On, Earl (S01E02)
The Sarah Silverman Program. (TV seriál)
Batteries (S01E06)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Panenka jako živá: část 2 (S08E01)
2006 Jmenuju se Earl (TV seriál)
Earl se zase žení (S02E05)
2005 Hledaní (TV seriál)
2004 Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk a ztracená babička (S02E13)
2003 Joan z Arkádie (TV seriál)
2002 Pohotovost (TV seriál)
První sníh (S09E08)
1998 Správná pětka (TV seriál)
Gifts (S05E09)
1996 Přátelé (TV seriál)
Vzpomínky (S03E06)
Kutil Tim (TV seriál)
Strašidelná noc (S06E07)
1995 Star Trek: Voyager (TV seriál)
Zakřivení (S02E06)
Jetrel (S01E14)
Mrak (S01E05)
Přátelé (TV seriál)
Hlavně nebýt sám (S02E03)
Hledá se opičák (S01E19)
Dvojčata (S01E16)
1994 Přátelé (TV seriál)
Bez proudu (S01E07)
Ženatý se závazky (TV seriál)
Tak skvělý gauč (S08E14)
1993 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Dej se do toho (S02E10)
Picket Fences (TV seriál)
Nuclear Meltdowns (S01E15)
Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Pilot (S04E23)
1992 Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Cena života (S05E20)
1989 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
Dig That Cat... He's Real Gone (S01E03)
1987 Jake a Tlusťoch (TV seriál)
Kouř ti stoupá do očí (S01E10)
Láska na prodej (S01E05)
Laura (S01E03)
1986 Alf (TV seriál)
Dobrodružná noc (S01E02)
Joe Bash (TV seriál)
1985 Neuvěřitelné příběhy (TV seriál)
Mumie tatínkem (S01E04)
1982 Rodinná pouta (TV seriál)
No Nukes Is Good Nukes (S01E08)

Dokumentární

2018 Just A Question
2004 20: Entertainment Weekly's Best Holiday Movies (TV film)

Režijní filmografie

Filmy

1979 Solly's Diner

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Dokumentární

2018 Just A Question

Host

TV pořady

2015 Adam všechno zkazí (TV pořad)
1969 Music Scene, The (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky