foto

Michael Patrick King

  • nar. 14.9.1954 (65 let)
    Scranton, Pennsylvania, USA

Biografie

Michael Patrick King se narodil 14.09.1954 ve Scrantonu, Pennsylvania USA. V roce 1980 se přestěhoval do New Yorku, kde vystudoval stand-up komedii a začal psát hry. Později přesídlil do Los Angeles. Zde začal psát pro televizní stanice CBS, NBC a HBO. Je režisérem, producentem a spisovatelem televizních komediálních seriálů.

Jedním z jeho nejúspěšnějších projektů je scénář a režírování komediálního seriálu SEX VE MĚSTE (1998 – 2004). King v roce 2002 dostal za režii tohoto seriálu prestižní cenu Emmy. Spolu se svými kolegy sdílí i cenu Emmy 2001 za produkci na seriálu SEX VE MĚSTĚ. Je také držitelem Zlatého glóbu. Seriál byl natočený v produkci HBO a vychází ze stejnojmenného románu Candace Bushnell. Pojednává o novinářce Carrie Bradshaw a jejích třech kamarádkách, které žijí své životy na Manhattanu.

Vzhledem k velké úspěšnosti seriálu se King ujal i režie filmů : SEX VE MĚSTĚ a SEX VE MÉSTĚ 2. K jeho dalším režijním počinům patří spolurežírování seriálu COMEBACK. Jako scénárista se uvedl například scénářem k seriálům: WILL AND GRACE, CYBILL a MURPHY BROWN.

Jeho soukromý život není příliš známý. King se snaží své soukromí chránit.

Alfie84

Scenáristická filmografie

Filmy

2011 Mann's World, A (TV film)
2010 Sex ve městě 2
2008 Sex ve městě

TV seriály

2020 AJ a královna (TV seriál)
Dallas (E10)
Fort Worth (E09)
Pittsburgh (E02)
další epizody (4)
2017 Love You More (TV seriál)
2014 Návrat na výsluní (TV seriál)
Valerie Gets What She Really Wants (S02E08)
Valerie Faces the Critics (S02E07)
Valerie Cooks in the Desert (S02E06)
další epizody (5)
2012 2 $ocky (TV seriál)
A Marto Stewartová, dobře se bavte 2 (S01E24)
A Marto Stewartová, dobře se bavte 1 (S01E23)
A velký průlom s máslovým krémem (S01E22)
další epizody (12)
2011 2 $ocky (TV seriál)
A prodejní akce (S01E12)
A test reality (S01E11)
A velmi vánoční díkůvzdání (S01E10)
další epizody (11)
2005 Návrat na výsluní (TV seriál)
Valerie Does Another Classic Leno (S01E13)
Valerie Stands Out on the Red Carpet (S01E11)
Valerie Relaxes in Palm Springs (S01E08)
další epizody (6)
2004 Sex ve městě (TV seriál)
Američanka v Paříži II. (S06E20)
Američanka v Paříži I. (S06E19)
Budiž světlo (S06E13)
2003 Sex ve městě (TV seriál)
Jeden, jedna, jedno (S06E12)
Světla, kamera, vztah (S06E05)
Akcie (S06E01)
2002 Sex ve městě (TV seriál)
Miluji komedie (S05E08)
Jdi na západ, mladá ženo (S05E07)
Bez obalu (S05E04)
další epizody (6)
2001 Sex ve městě (TV seriál)
Jak to skoulet s koulemi (S04E10)
Mé skutečné já (S04E02)
Agónie a extáze (S04E01)
2000 Sex ve městě (TV seriál)
Problémy s ptákem (S03E18)
Útěk z New Yorku (S03E13)
Žít na ostří nože (S03E11)
další epizody (6)
1999 Sex ve městě (TV seriál)
Bývalý milenec ve městě (S02E18)
Líbilo se ti to? (S02E16)
Intenzivní bolest (S02E12)
další epizody (6)
Will a Grace (TV seriál)
Will posiluje (S01E19)
Will na ledě (S01E11)
1998 Sex ve městě (TV seriál)
Přijďte, všichni mí věrní (S01E12)
Období sucha (S01E11)
Údolí mladíčků (S01E04)
další epizody (4)
1997 Temporarily Yours (TV seriál)
1995 Cybill (TV seriál)
1994 5 Mrs. Buchanans, The (TV seriál)
1993 Good Advice (TV seriál)
1990 My Talk Show (TV seriál)
1988 Murphy Brown (TV seriál)

Režijní filmografie

Producentská filmografie

Herecká filmografie

Filmy

1999 Larry David: Curb Your Enthusiasm (TV film)
1990 How to Be Louise

TV seriály

2003 Sex ve městě (TV seriál)
Páni, přerušeno (S06E10)
1990 My Talk Show (TV seriál)

Dokumentární

2004 Sex ve městě - Loučení (TV film)
2002 Intimate Portrait: Cynthia Nixon (TV film)

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2020 AJ a královna (TV seriál)
Dallas (E10)
Fort Worth (E09)
Baton Rouge (E08)
další epizody (10)
2017 2 $ocky (TV seriál)
A 2 $ocky: Film (S06E22)
A rozpal mě na pódiu (S06E21)
A kuželkový trapas (S06E20)
další epizody (11)
2016 2 $ocky (TV seriál)
A letadla, prsty a automobily (S06E11)
A dokonalá bouře (S06E10)
A z očí do očí (S06E09)
další epizody (11)
2014 Návrat na výsluní (TV seriál)
Valerie Gets What She Really Wants (S02E08)
Valerie Faces the Critics (S02E07)
Valerie Cooks in the Desert (S02E06)
další epizody (8)
2011 2 $ocky (TV seriál)
A dotek dobré vůle (S01E03)
A rozchodová scéna (S01E02)
Pilot (S01E01)
2005 Návrat na výsluní (TV seriál)
Valerie Does Another Classic Leno (S01E13)
Valerie Shines Under Stress (S01E12)
Valerie Stands Out on the Red Carpet (S01E11)
další epizody (13)

Host

TV pořady

2002 The 54th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(22)