foto

Lani John Tupu

  • nar. 4.11.1955 (63 let)
    Auckland, Nový Zéland

Biografie

Lani John Tupu se narodil 4.listopadu roku 1955 v Aucklandu na Novém Zélandu. Je klasický trénovaný herec. Vzdělával se u Rongotai College a ve Wellingtonu na odborném učilišti. V roce 1977 dostal od královny Alžběty II. stipendium ke vstupu na Novozélandskou dramatickou školu, kterou absolvoval v roce 1978. Poté Lani opustil Nový Zéland a šel do sousední Austrálie. Lani Tupu byl nominován na několik cen za jeho celou kariéru. Patří mezi ně Nejlepší nový talent v roce 1984 Feltex televizních cen. A také několik ocenění z Nového Zélandu v roce 1993 za nejlepší dramatický výkon a mužský herecký výkon.

Porvé se v televizi objevil v roce 1984 v seriálu COUNTRY GP. V seriálu ZÁCHRANÁŘI se v roce 1992 objevil sedmkrát a pak následovaly další jako ZTRACENÝ SVĚT, MONARCH COVE, BOJ O ČAS nebo film jako MSTITEL, ZABIJ, NEBO BUDEŠ ZABIT. Nejvíce se ale proslavil v roce 1999, kdy se v Austrálii začal vysílat seriál FARSCAPE, na kterém spolupracoval a hrál v něm postavu Kapitána Bailara Craise. A též v seriálu propůjčil hlas pilotovi vesmírné lodi. V roce 2011 se objevil ve snímku ROBOTROPOLIS. A v roce 2012 se objeví také v Australském filmu THE KING IS DEAD.

lost815

Herecká filmografie

Filmy

2012 The King Is Dead!
2011 Robotropolis
2009 Dear Diary
2007 Zabij, nebo budeš zabit
2004 Farscape: Mírová operace (TV film) - vyp.
2003 Liquid Bridge
2001 Lantana
The Finder (TV film)
2000 Vítr do plachet (TV film)
1999 The Lost World (TV film)
1997 Srdce v ohni (TV film)
1996 Talk of the Town
1993 Federální policie: Únos (TV film)
1989 Mstitel
1988 Send a Gorilla

TV seriály

2017 The Letdown (TV seriál)
2014 Kód (TV seriál)
2010 Boj o čas (TV seriál)
Epizoda 5 (S03E05)
2009 The Cut (TV seriál)
2006 Monarch Cove (TV seriál)
2003 Farscape (TV seriál) - herec, vyp.
Bad Timing (S04E22) - vyp.
We're So Screwed: Part 3: La Bomba (S04E21) - vyp.
We're So Screwed: Part 2: Hot to Katratzi (S04E20) - vyp.
další epizody (9)
2002 Farscape (TV seriál) - herec, vyp.
Kansas (S04E12) - vyp.
Unrealized Reality (S04E11) - herec, vyp.
Coup by Clam (S04E10) - herec, vyp.
další epizody (12)
2001 Farscape (TV seriál) - herec, vyp.
Fractures (S03E18) - herec, vyp.
The Choice (S03E17)
Revenging Angel (S03E16) - vyp.
další epizody (22)
2000 Farscape (TV seriál) - herec, vyp.
A Clockwork Nebari (S02E18) - herec, vyp.
The Ugly Truth (S02E17) - herec, vyp.
The Locket (S02E16) - vyp.
další epizody (22)
1999 Farscape (TV seriál) - herec, vyp.
A Bug's Life (S01E18) - vyp.
Through the Looking Glass (S01E17) - vyp.
A Human Reaction (S01E16) - vyp.
další epizody (18)
Ztracený svět (TV seriál)
Salvation (S01E06)
Stranded (S01E02)
The Journey Begins (S01E01)
1996 House Gang (TV seriál)
1992 Marlin Bay (TV seriál)
1989 Záchranáři (TV seriál)
1988 Home and Away (TV seriál)

Dokumentární

2001 Farscape Undressed (TV film)

Režijní filmografie

Filmy

1996 Talk of the Town

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace