foto

Josh Lucas

  • nar. 20.6.1971 (49 let)
    Little Rock, Arkansas, USA

Biografie

Tohoto herce jde možná nelépe poznat z jeho rolí v několika hollywoodských filmech, včetně POSEIDON (2006) a CESTA ZA VÍTĚZSTVÍM (2006). Lucas se narodil 20. června v roce 1971 v Little Rock, Arkansasu otci Donu Maurerovi, doktoru na pohotovosti a matce Michelle, zdravotní sestře. V době jeho narození jeho rodiče žili v indiánské rezervaci. Lucas vyrůstal během cestování s jeho rodiči na Jih (ti byli aktivisté proti nukleární energii) a jeho mladšími sourozenci, dvěmi sestrami a bratrem Devinem.

Postupem let, když mu bylo třináct, pobýval na třiceti odlišných místech včetně ostrovu s palmami a Sullivanových ostrovů v Jižní Karolíně. Nakonec se spolu s rodinou usadili v malém městě Gig Harbor blízko Washingtonu. Později navštěvoval Kopachuckovou střední školu. O pár let později vystudoval vysokou školu v Gig Harboru v roce 1989. Lucas začal s herectvím již na vysoké škole, kde účinkoval v různých školních hrách a představeních.

Lucas získal své postavení mezi hereckými hvězdami po rolích, které byly ve snímcích ČISTÁ DUŠE (2001), HOLKA NA ROZTRHÁNÍ (2002), a jako Glenn Talbon ve filmu HULK (2003). V roce 2005 si zahrál spolu s Jamiem Foxxem a Jessicou Biel ve filmu STEALTH, který doma zaznamenal velké finanční zklamání. Dříve v roce 2006 hrál Lucas Dona Haskinse, renovovaného trenéra basketballu ve filmu CESTA ZA VÍTĚZSTVÍM (2006). Lucas se tak měl možnost setkat během natáčení s několika slavnými trenéry basketbalu.

Během natáčení jeho nejznámnějšího filmu POSEIDON Lucasovi nešťastnou náhodou praskl sval na levém palci na ruce, ve kterém pak následně ztratil citlivost. Lucas tak během filmu musel pracovat i se svým rehabilitačním teaperautem. Natáčení filmu bylo také spojeno s mnoho nebezpečnými scénami, které se odéhrávali pod vodou a poblíž ohně. Přesto se POSEIDON nestal tak velkým filmovým trhákem, jak všichni očekávali. Další film, na kterém začal pracovat na pozdzim roku 2006, byl thriller založený na základě knižního zpracování “Who Killed Daniel Pearl?”, kde Lucas právě ztvárnil Daniela.

Lucasův život byl často spojován se Salmou Hayek, Connie Nielsen, Lilianou Domínquez a Alexandrou Davalos. Lucas je také velvyslanec kampaně “YouthAids”.

Crazer

Herecká filmografie

Filmy

2021 The Forever Purge
2020 She Dies Tomorrow
The Secret: Dare to Dream
2019 Le Mans '66
Zlom
2018 All Square
The Guardian Angel - Suojelusenkeli
What They Had
2017 Mark Felt: Muž, který zradil
The Most Hated Woman in America
2016 Dear Eleanor
Mládí v Oregonu
2014 Malé nehody
The Mend
Životní šance
2013 Big Sur
Occult (TV film)
Space Warriors
Wish You Well
2012 Unesená
2011 J. Edgar
Malá vražda
Obhájce
Red Dog - psí legenda
Year in Mooring, A
2010 Městečko Peacock
Národ snílků
Pod jednou střechou
William Vincent
2009 Possible Side Effects (TV film)
Stolen
Tell-Tale
2008 Zamilovaná smrt
2006 Cesta za vítězstvím
Poseidon
2005 Stealth: Přísně tajná mise
Zánik Empire Falls (TV film)
Žít po svém
2004 Křižovatka osudu
Undertow
2003 Hulk
Vysloužilí lvi
Wonderland Masakr
2002 Coastlines
Four Reasons
Holka na roztrhání
2001 Cizinec na útěku
Temná voda
Vražedná terapie
Čistá duše
2000 Americké psycho
Drop Back Ten
Na mě se můžeš spolehnout
Tanečnice
Váha vody
1999 Minotauros
1998 Restless
Vůle přežít
1997 The Definite Maybe
1996 True Blue
Zhubni!
1994 V žáru noci: Podivná spravedlnost (TV film)
1993 Přežít
Ročník 61 (TV film)
Táta lump
1991 Dítě ďábla, dítě boží (TV film)

TV seriály

2019 Yellowstone (TV seriál)
Blood the Boy (S02E06)
2018 Yellowstone (TV seriál)
A Monster Is Among Us (S01E07)
No Good Horses (S01E03)
2016 Případy pro Lauru (TV seriál)
The Mystery of the End of Watch (S02E16)
The Mystery of the Unknown Caller (S02E15)
The Mystery of the Political Operation (S02E14)
další epizody (8)
2015 Případy pro Lauru (TV seriál)
The Mystery of the Ghost in the Machine (S02E08)
The Mystery of the Maternal Instinct (S02E07)
The Mystery of the Dead Heat (S02E06)
další epizody (20)
2014 Případy pro Lauru (TV seriál)
The Mystery of the Fertility Fatality (S01E10)
The Mystery of the Dysfunctional Dynasty (S01E09)
The Mystery of the Mobile Murder (S01E08)
další epizody (10)
2012 Firma (TV seriál)
2006 Will a Grace (TV seriál)
Co se vlastně stalo s Baby Gin? (S08E22)
1994 Sněžná řeka: Sága rodu McGregorů (TV seriál)
Společníci (S01E04)
Kathleenina volba (S01E03)
Zásady pana Pascoea (S01E02)
další epizody (4)
1991 Parker Lewis musí vyhrát (TV seriál)
Jerryho první rande (S01E21)

Dokumentární

2014 The Roosevelts: An Intimate History (TV seriál)
The Storm (1920–1933) (E04)
2011 Prohibition (TV seriál)
A Nation of Scofflaws (E02)
A Nation of Drunkards (E01)
2009 2. světová válka: Ztracené filmy (TV seriál)
PoliWood
The National Parks: America's Best Idea (TV seriál)
The Empire of Grandeur (1915–1919) (E03)
The Last Refuge (1890–1915) (E02)
The Scripture of Nature (1851–1890) (E01)
2007 Operation Homecoming: Writing the Wartime Experience
The War (TV seriál)
A World Without War (March–September 1945) (E07)
The Ghost Front (December 1944 – March 1945) (E06)
FUBAR (September–December 1944) (E05)
Trumbo
2005 Under the Undertow
2003 Making of 'Hulk', The

Host

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 John Oliver: Co týden dal a vzal (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(24)