foto

Sasha Alexander

  • nar. 17.5.1973 (45 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sasha Alexander (narozena 17.5. 1973 jako Suzana S. Drobnjaković) je americká herečka s kořeny v Srbsku a Italii. Je dobře známa rolí Caitlin Todd v seriálu Námořní vyšetřovací služba.

Sasha se narodila v Los Angeles v Kalifornii. Začínala hrát ve školních představeních v sedmé třídě. Byla také krasobruslařkou, ale musela s tím přestat kvuli poranění kolena. Pokračovala s hraním na střední i vysoké škole, a tehdy si zahrála v New Yorku v divadle Summer Stock a na Shakespeare festivalu. Promovala na filmové univerzitě v Jižní Californii.

Sasha měla stálé role ve dvou menších seriálech. V lékařském dramatu Nemocnice Presidio a v seriálu Wasteland. Objevila se ve 4. sérii seriálu Dawsonův svět jako Gretchen Witter. Zahrála si i v jednom díle amerického sitcomu Greg the Bunny v roli lesbické reportérky, kde předvedla nezapomenutelný polibek se Sarah Silverman. Dále se objevila ve filmech Lucky 13, All Over the Guy a Twin Falls Idaho. Její působení v seriálu Námořní vyšetřovací služba skončilo v Květnu roku 2005. Poté přijala roli ve filmu Mission: Impossible III. Vidět jsme ji mohli i v seriálu Přátelé v roli reportérky.

Sasha je vdaná a jejím manželem je Edoardo Ponti, syn herečky Sophie Loren a filmového producenta Carla Pontiho. Sasha a Edoardo se spolu vzali 11. 8. 2007 v Ženevě a mají spolu dceru, která se jim narodila 12.05. 2006.

poutník Rostislav "Rosta6" Jaroš

Herecká filmografie

Filmy

2017 Bernard and Huey
Ride
2013 The Girl from Nagasaki
2011 Lež má krátké nohy
2009 Až tak moc tě nežere
Láska na druhý pohled
Play Dead
2008 Poslední ukolébavka
Tenure
Yes Man
2006 Mission: Impossible III
2005 Šťastná třináctka
2004 Who's Your Momma? (TV film)
2001 Ball & Chain (TV film)
Po čem touží kluci
1999 Twin Falls Idaho
1997 Battle of the Sexes
Supply & Demand (TV film)
Visceral Matter

TV seriály

2018 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál) - a.z.
Two Steps Back (S15E22) - a.z.
2016 Shameless (TV seriál)
NSFW (S06E06)
Refugees (S06E05)
Going Once, Going Twice (S06E04)
další epizody (5)
Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Konec služby (S07E13)
V rakvi (S07E11)
Jane za mřížemi (S07E08)
další epizody (12)
2015 Shameless (TV seriál)
Love Songs (In the Key of Gallagher) (S05E12)
Drugs Actually (S05E11)
South Side Rules (S05E10)
další epizody (4)
Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Falešná identita (S06E11)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Ztracení chlapci (S12E23)
2014 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál) - a.z.
Pravidla domu (S12E10) - a.z.
2013 Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Dokonalé vraždy (S04E12)
Soudce, porota a kat (S04E11)
2012 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Život před očima (S09E14)
2011 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Muž vejde do baru... (S08E14)
2010 Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Absolutní oběť (S01E10)
Mé vnitřní zvíře (S01E09)
Kostlivec v mrazáku (S01E08)
další epizody (10)
2006 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál) - a.z.
Ztráta paměti II. (S03E24) - a.z.
2005 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Zabít Ariho II. (S03E02)
Zabít Ariho I. (S03E01)
Soumrak (S02E23)
další epizody (15)
2004 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Pouta (S02E10)
Neoprávněné vniknutí (S02E09)
Selhání srdce (S02E08)
další epizody (24)
2003 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Hlas ze záhrobí (S01E09)
Minimální ostraha (S01E08)
Pod pečetí mlčenlivosti (S01E07)
další epizody (9)
2002 Nemocnice Presidio (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Joeyho rozhovor (S08E19)
2001 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Krev nevinných (S02E06)
Dawsonův svět (TV seriál)
Separation Anxiety (S04E21)
Promicide (S04E20)
Late (S04E19)
další epizody (11)
2000 Dawsonův svět (TV seriál)
Self Reliance (S04E10)
Kiss Kiss Bang Bang (S04E09)
The Unusual Suspects (S04E08)
další epizody (9)
1999 Wasteland (TV seriál)

TV pořady

2014 Dinner at Tiffani's (TV pořad)
The 20th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
2002 Módní policie (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace