foto

Kelly Bishop

  • nar. 28.2.1944 (76 let)
    Colorado Springs, Colorado, USA

Biografie

Kelly Bishop, vlastním jménem Carole Bishop, se narodila v Coloradu Springs, Coloradu. Jako malá měla sen stát se baletkou, a ten se jí splnil. V osmnácti letech se protancovala až do New Yorku, kde pracovala u baletní společnosti u Radio City Music Hall. V roce 1967 dostala svou první roli na Brodwayi ve hře Golden Rainbow. První velký úspěch zaznamenala Kelly v muzikálu A Chours Line, kde si střihla roli sexy dívky Sheily. Získala za ni řadu ocenění. Dále se objevila také ve hrách Six degrees of separation, Bus stop, The Last Night of Ballyhoo.

Posléze se dostala k filmu, kde si zahrála slušnou řádku matek: matku Jennifer Grey v HŘÍŠNÉM TANCI, matku Howarda Sterna v SOUKROMÝCH NEŘESTECH a roku 2000 také matku Tobeyho Maguira ve SKVĚLÝCH CHLAPECH. Mezi její další významné role patří ICH UND ER (1988), DOSPÍVÁNÍ V QUEENS (1991), CAFÉ SOCIETY (1995), RAPSODIE V MIAMI (1995). V průběhu let 2000-2007 si Kelly zahrála ve velmi úspěšném seriálu GILMOROVA DĚVČATA další matku a to matku Lauren Graham (Lorelai Gilmore), Emily.

Anulik

Herecká filmografie

Filmy

2019 Art of Falling in Love (TV film)
2018 The Salzburg Story
2014 Dangerous Liaisons (TV film)
Saint Janet
2011 Někdy na tom záleží
Svobodní se závazky
2001 My X-Girlfriend's Wedding Reception
2000 Skvělí chlapi
1997 Soukromé neřesti
1995 Café Society
Rapsodie v Miami
1993 Šest stupňů odloučení
1991 Dospívání v Queens
1988 Ich und Er
1987 Hříšný tanec
1986 Sluneční děti
1985 Recovery Room, The (TV film)
1982 O'Hara's Wife
1981 Advice to the Lovelorn (TV film)
1978 Rozvedená žena

TV seriály

2016 Gilmorova děvčata: Rok v životě (TV seriál)
Fall (E04)
Summer (E03)
Spring (E02)
další epizody (4)
Dobrá manželka (TV seriál)
Nahrávka (S07E12)
2015 Pot a slzy (TV seriál)
F.U.B.A.R. (E06)
Dobrá manželka (TV seriál)
Omezení svobody (S07E08)
2012 Bunheads (TV seriál)
2010 Dobrá manželka (TV seriál)
Protekce (S02E05)
Nemocnice Mercy (TV seriál)
I'm Fine (E16)
I Have a Date (E14)
Can We Talk About the Gigantic Elephant in the Ambulance? (E13)
další epizody (4)
2009 Army Wives (TV seriál)
Operation: Tango (S03E11)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Zebras (S10E22)
2008 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Persona (S10E08)
2007 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Šťastnou cestu (S07E22)
Dokud to neprolomíme (S07E21)
Lorelai, Lorelai (S07E20)
další epizody (8)
2006 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Na kordy (S07E10)
Pleťte, lidičky, pleťte! (S07E09)
Buldoci, do toho! (S07E06)
další epizody (6)
2005 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Nová a vylepšená Lorelai (S06E01)
Dům neznamená domov (S05E22)
Nepříjemné překvapení (S05E21)
další epizody (9)
2004 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Emily má rande (S05E09)
A je po večírku (S05E08)
Skok do neznáma (S05E07)
další epizody (17)
2003 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Velký zápas (S04E09)
Zhyň, blbče (S04E08)
Nezapomenutelný vztah (S04E06)
další epizody (15)
2002 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Díkůvzdání (S03E09)
A hra začíná (S03E08)
Taneční maraton (S03E07)
další epizody (17)
2001 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Slavnostní večeře (S02E10)
Náš hotel (S02E08)
Jablko nepadá daleko od stromu (S02E07)
další epizody (15)
2000 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Odpuštění (S01E10)
Roryin ples (S01E09)
Láska, válka a sníh (S01E08)
další epizody (8)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Slaves (S01E22)
1995 My Wildest Dreams (TV seriál)
1992 Summer Stories: The Mall (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
Intolerance (S02E20)
1988 Thorns, The (TV seriál)
1968 One Life to Live (TV seriál)
1956 As the World Turns (TV seriál)

Dokumentární

2019 Filmy našeho dětství (TV seriál) - a.z.
Hříšný tanec (E01) - a.z.
2018 Broadway: The Next Generation

Host

TV pořady

2004 Gilmore Girls Backstage Special (TV pořad)

Fanoušci tvůrce