Reklama

Reklama

Yuen-Man Meng

Yuen-Man Meng


Hong Kong, Čína

Biografie

Hongkongský herec, akrobat a bojový umělec Meng Yuen Man studoval pekingskou čínskou operu společně s Jackie Chanem, Wah Yuenem, Biao Yuenem, Sammo Hungem, Mo Yuenem, Corey Yuenem, Tak Yuenem, Qiu Yuenovou, Bo Yuenem, Yuenem Tai, Bun Yuenem atd. Tento velmi talentovaný bojovník a akrobat zazářil v několika dnes již klasických kung-fu filmech.

Jako škvrně se poprvé objevil v The Birth of Yue Fei (1962), kde lze zahlédnou i Lau Kar Leunga a Sammo Hunga a poté malou bílou opičku zvárnil v The Monkey Soldiers Come to the Rescue (1963). Po boku svých spolužáků se ukázal v ztracené sérii The Eighteen Darts (1966). Jako puberťák se objevil během 70. let v nejedné kung-fu klasice, ovšem jeho talent můžete plně docenit až ve filmech na přelomu 70. a 80. let, kde díky své umné akrobacii získával výhradně hlavní role.

Jeho ohromný potenciál zastavil roku 1981 infarkt, který ho sice nezabil, ale ukončil jeho nadějnou filmovou kariéru. Na svém kontě má pouze 20 snímků. Nyní pracuje v reklamní agentuře.

Epistemolog

Herec

Reklama

Reklama