foto

Philippa Lowthorpe

  • nar. 27.12.1961 (58 let)

Biografie

Britská scenáristka a režisérka. Je známá svojí TV tvorbou, za niž získala řadu cen. Z jejích TV realizací uveďme např. seriály Pět dcer (Five Daughters, 2010) a Zavolejte sestřičky (Call the Midwife, 2012) či snímek Cider s Rosie (Cider with Rosie, 2015). Režisérka debutovala rodinným snímkem Vlaštovky a Amazonky (Swallows and Amazons, 2016).

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2020 Problémissky
2016 Vlaštovky a Amazonky
2015 Jablečné víno s Rozárkou (TV film)
2012 Call the Midwife: Christmas Special (TV film)
2007 Sex, the City and Me (TV film)
2006 Beau Brummell – okouzlující muž (TV film)
2003 To druhé Boleynovic děvče (TV film)
1999 The Gorals Do Bristol (TV film)
1995 The Spy Who Caught a Cold

TV seriály

2020 Třetí den (TV seriál)
Last Day - The Dark (E06)
Tuesday - The Daughter (E05)
Monday - The Mother (E04)
2017 Three Girls (TV seriál)
Koruna (TV seriál)
Vergangenheit (S02E06)
Loutky (S02E05)
2014 Hospoda Jamajka (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2013 Zavolejte porodní sestřičky (TV seriál)
Epizoda 1 (S02E01)
2012 Zavolejte porodní sestřičky (TV seriál)
Epizoda 3 (S01E03)
Epizoda 2 (S01E02)
Epizoda 1 (S01E01)
2010 Five Daughters (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2007 Sex, the City and Me (TV film)
2003 To druhé Boleynovic děvče (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky