foto

Philippa Lowthorpe

  • nar. 27.12.1961 (55 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Britská scenáristka a režisérka. Je známá svojí TV tvorbou, za niž získala řadu cen. Z jejích TV realizací uveďme např. seriály Pět dcer (Five Daughters, 2010) a Zavolejte sestřičky (Call the Midwife, 2012) či snímek Cider s Rosie (Cider with Rosie, 2015). Režisérka debutovala rodinným snímkem Vlaštovky a Amazonky (Swallows and Amazons, 2016).

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2016 Vlaštovky a Amazonky
2015 Jablečné víno s Rozárkou (TV film)
2007 Sex, the City and Me (TV film)
2006 Beau Brummell – okouzlující muž (TV film)
2003 To druhé Boleynovic děvče (TV film)
1999 The Gorals Do Bristol (TV film)
1995 The Spy Who Caught a Cold

TV seriály

2017 Three Girls (TV seriál)
2014 Jamaica Inn (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2012 Zavolejte porodní sestřičky (TV seriál)
2010 Five Daughters (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2007 Sex, the City and Me (TV film)
2003 To druhé Boleynovic děvče (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace