foto

Jennifer Carpenter

  • nar. 7.12.1979 (37 let)
    Louisville, Kentucky, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato mladá, talentovaná herečka pochází z Louisville v americkém státě Kentucky, kde se 7.12.1979 narodila. Studovala na konzervatoři Walden Theatre, pak přestoupila na Juilliard School do New Yorku. Tam vystoupila i na Broadwayi po boku Liama Neesona a Laury Linney v Millerově THE CRUCIBLE. Tato skutečnost jí pomohla k výhře v konkurzu na pozdější Emily Rose. Za její obsazení se přimluvila sama Laura Linnney.

V roce 2002 se představila v PEOPLE ARE DEAD, v roce 2003 si zahrála Samanthu v ASH TUESDAY AKA BEYOND THE ASHES, od roku 2004 ji známe z DEBS (AGENTKY D.E.B.S.). Jen ve stručnosti zmíním další filmy: WHITE CHICKS (NĚKDO TO RÁD BLOND), LAST DAYS OF AMERICA, QUEEN B, LETHAL EVICTION, THE DOG PROBLEM, BATTLE IN SEATTLE.

1. října 2006 vstoupila na plátna premiéra seriálu Dexter, kde ztvárnila roli Debry Morgan. Ale jejím opravdovým debutem, kterým se zařadila mezi skutečné hollywoodské hvězdy, se stal THE EXORCISM OF EMILY ROSE (V MOCI ĎÁBLA). Zde vynikla v důležité a hlavní roli Emily Rose, kterou posedl ďábel. Za svůj úžasný, důvěryhodný a dechberoucí výkon získala v roce 2006 MTV Movie Award za "Best Frightened Performance". Mimojiné obdržela i cenu Hollywood Life Breakthrough.

Žila se svým spolupracovníkem z Dexter Michaelem C. Hallem. Chodili spolu rok a poté se vzali. 18. prosince 2010 podala Carpenter žádost o rozvod; žili odděleně od srpna 2011. Rozvod proběhl v prosinci 2011.

K "villon17" M

Herecká filmografie

Filmy

2017 Brawl In Cell Block 99
2015 Stanistan (TV film)
2014 Avengers Confidential: Black Widow & Punisher
Sea of Fire (TV film)
Where the Devil Hides
2012 Ex-Girlfriends
Únos
Zmizelá
2011 Vendeta
2010 Faster
2008 Karanténa
2007 Vzpoura v Seattlu
2005 Last Days of America
Lethal Eviction
Queen B (TV film)
V moci ďábla
2004 Agentky D.E.B.S.
Někdo to rád blond
2003 Ash Tuesday
2002 People Are Dead

TV seriály

2016 Limitless (TV seriál)
Finale: Part Two!! (E22)
Finale: Part One! (E21)
Hi, My Name Is Rebecca Harris (E20)
další epizody (11)
2015 Limitless (TV seriál)
This Is Your Brian on Drugs (E11)
Arm-aggedon (E10)
Headquarters! (E09)
další epizody (11)
2013 Dexter (TV seriál)
Remember the Monsters? (S08E12)
Monkey in a Box (S08E11)
Goodbye Miami (S08E10)
další epizody (12)
2012 Dexter (TV seriál)
Surprise, Motherfucker! (S07E12)
Do You See What I See? (S07E11)
The Dark... Whatever (S07E10)
další epizody (12)
2011 Dexter (TV seriál)
This Is the Way the World Ends (S06E12)
Talk to the Hand (S06E11)
Ricochet Rabbit (S06E10)
další epizody (12)
2010 Dexter (TV seriál)
The Big One (S05E12)
Hop a Freighter (S05E11)
In the Beginning (S05E10)
další epizody (12)
2009 Dexter (TV seriál)
The Getaway (S04E12)
Hello, Dexter Morgan (S04E11)
Lost Boys (S04E10)
další epizody (12)
2008 Dexter (TV seriál)
Do You Take Dexter Morgan? (S03E12)
I Had a Dream (S03E11)
Go Your Own Way (S03E10)
další epizody (12)
2007 Dexter (TV seriál)
The British Invasion (S02E12)
Left Turn Ahead (S02E11)
There's Something About Harry (S02E10)
další epizody (12)
5 Second Movies (TV seriál) - a.z.
2006 Dexter (TV seriál)
Born Free (S01E12)
Truth Be Told (S01E11)
Seeing Red (S01E10)
další epizody (12)

Dokumentární

2017 May It Last: A Portrait of the Avett Brothers
2009 Light in the Darkness, A
Locked In: The Making of 'Quarantine'

TV pořady

2009 Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace