foto

Jennifer Carpenter

  • nar. 7.12.1979 (37 let)
    Louisville, Kentucky, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato mladá, talentovaná herečka pochází z Louisville v americkém státě Kentucky, kde se 7.12.1979 narodila. Studovala na konzervatoři Walden Theatre, pak přestoupila na Juilliard School do New Yorku. Tam vystoupila i na Broadwayi po boku Liama Neesona a Laury Linney v Millerově THE CRUCIBLE. Tato skutečnost jí pomohla k výhře v konkurzu na pozdější Emily Rose. Za její obsazení se přimluvila sama Laura Linnney.

V roce 2002 se představila v PEOPLE ARE DEAD, v roce 2003 si zahrála Samanthu v ASH TUESDAY AKA BEYOND THE ASHES, od roku 2004 ji známe z DEBS (AGENTKY D.E.B.S.). Jen ve stručnosti zmíním další filmy: WHITE CHICKS (NĚKDO TO RÁD BLOND), LAST DAYS OF AMERICA, QUEEN B, LETHAL EVICTION, THE DOG PROBLEM, BATTLE IN SEATTLE.

1. října 2006 vstoupila na plátna premiéra seriálu Dexter, kde ztvárnila roli Debry Morgan. Ale jejím opravdovým debutem, kterým se zařadila mezi skutečné hollywoodské hvězdy, se stal THE EXORCISM OF EMILY ROSE (V MOCI ĎÁBLA). Zde vynikla v důležité a hlavní roli Emily Rose, kterou posedl ďábel. Za svůj úžasný, důvěryhodný a dechberoucí výkon získala v roce 2006 MTV Movie Award za "Best Frightened Performance". Mimojiné obdržela i cenu Hollywood Life Breakthrough.

Žila se svým spolupracovníkem z Dexter Michaelem C. Hallem. Chodili spolu rok a poté se vzali. 18. prosince 2010 podala Carpenter žádost o rozvod; žili odděleně od srpna 2011. Rozvod proběhl v prosinci 2011.

K "villon17" M

Herecká filmografie

Filmy

2018 Batman: Gotham by Gaslight
Dragged Across Concrete
2017 Brawl In Cell Block 99
2015 Stanistan (TV film)
2014 Avengers Confidential: Black Widow & Punisher
Sea of Fire (TV film)
The Devil's Hand
2012 Ex-Girlfriends
Únos
Zmizelá
2011 Vendeta
2010 Faster
2008 Karanténa
2007 Vzpoura v Seattlu
2005 Last Days of America
Lethal Eviction
Queen B (TV film)
V moci ďábla
2004 Agentky D.E.B.S.
Někdo to rád blond
2003 Ash Tuesday
2002 People Are Dead

TV seriály

2016 Všemocný (TV seriál)
Finale: Part Two!! (E22)
Finale: Part One! (E21)
Ahoj, jsem Rebecca (E20)
další epizody (11)
2015 Všemocný (TV seriál)
Mozek na drogách (E11)
Vraždící ruka (E10)
Velitelství! (E09)
další epizody (11)
2013 Dexter (TV seriál)
Pamatuješ si ty zrůdy? (S08E12)
Ten starý Dexter (S08E11)
Sbohem, Miami (S08E10)
další epizody (12)
2012 Dexter (TV seriál)
Nový začátek konce (S07E12)
Vidíš to, co já? (S07E11)
Zodpovědní dospělí (S07E10)
další epizody (12)
2011 Dexter (TV seriál)
Konec světa (S06E12)
Řekni to mé ruce (S06E11)
Svědkův učeň (S06E10)
další epizody (12)
2010 Dexter (TV seriál)
Velká ryba (S05E12)
Vážný svinstvo (S05E11)
Na začátku (S05E10)
další epizody (12)
2009 Dexter (TV seriál)
Už je po všem (S04E12)
Dobrý den, Dextere Morgane (S04E11)
Ztracení chlapci (S04E10)
další epizody (12)
2008 Dexter (TV seriál)
Chcete si vzít Dextera Morgana? (S03E12)
Rozlučka (S03E11)
Jít svou vlastní cestou (S03E10)
další epizody (12)
2007 5 Second Movies (TV seriál) - a.z.
Dexter (TV seriál)
Britská invaze (S02E12)
Na nejbližší odbočce zahněte vlevo (S02E11)
Tajemství domu Morganů (S02E10)
další epizody (12)
2006 Dexter (TV seriál)
Volání krve (S01E12)
S pravdou ven (S01E11)
Vidět rudě (S01E10)
další epizody (12)

Dokumentární

2017 May It Last: A Portrait of the Avett Brothers
2009 Light in the Darkness, A
Locked In: The Making of 'Quarantine'

TV pořady

2009 Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace