foto

Paul Gleason

  • nar. 4.5.1939
    Jersey City, New Jersey, USA
  • zem. 27.5.2006 (67 let)
    Burbank, California, USA

Zajímavosti o tvůrci (2)

  • Smrtonosná past (1988)

    - Negatívne hodnotilo film iba minimum filmových kritikov. Jedným z nich bol Roger Ebert. Hlavným dôvodom jeho hodnotenia bolo, že nenávidel postavu policajného šéfa Dwayna Robinsona (Paul Gleason). Povedal, že postava je zbytočná, nepotrebná a hlúpa a zabránila filmu pôsobiť. Páčilo sa mu však pokračovanie a neskôr svoj názor zmenil. (WalterIK7)

  • Tajná ctitelka (1985)

    - Paul Gleason mal pôvodne dostať úlohu Lou Fimpla, tú nakoniec obsadil Fred Ward. (beso74)

Herecká filmografie

Filmy

2011 Passing, The
2008 Book of Caleb, The
2006 Abominable
2002 Sexy párty
Sun Gods (TV film)
2001 Bulšit
Myersons, The
Organization, The
Social Misfits
2000 Brutal Truth
Red Letters
1998 Day at the Beach
Karate tiger 8: Nejlepší z nejlepších 4 - Bez varování
Polda
1997 A Time to Revenge
Temné spiknutí
Řeč peněz
1995 Digitální muž
1994 Nothing to Lose
Pomsta šprtů 4: Zamilovaní šprti (TV film)
Zbožňuju trable
Čas rozhodnutí
1993 Bod varu
Nabitá zbraň 1
Running Cool
Waiter, The
Wild Cactus
1992 Kouzelník
Majority Rule (TV film)
Maniac Cop III - Odznak mlčení
1991 Bohatá dívka
False Arrest (TV film)
Čtvrtý příběh (TV film)
1990 Miami Blues
1989 Nebezpečná pláž
Noční hra
Spooner (TV film)
Starting Now (TV film)
1988 Detektiv Janek: Dvojí odhalení (TV film)
Johnny, buď hodný
Lifted
Manželské etudy
Obří letadlová loď (TV film)
Smrtonosná past
1987 Forever, Lulu
Lov na duchy
Povedená rodinka
1985 Bitva o planetu Endor (TV film)
Snídaňový klub
Životní šance (TV film)
1983 MysteryDisc: Many Roads to Murder
Tender Mercies
Záměna
1982 MysteryDisc: Murder, Anyone?
1981 Arthur
Pevnost Apačů v Bronxu
Pronásledování D.B. Coopera
1980 Ike: The War Years (TV film)
On ví, že jsi sama
1979 Velký Santini
Women at West Point (TV film)
1976 Občanská policie
1975 Muž z bronzu
1973 Little Laura and Big John
1972 Hit Man
Where Does It Hurt?
1971 Private Duty Nurses
1965 Winter A-Go-Go

TV seriály

2009 Griffinovi (TV seriál) - a.z.
Brian's Got a Brand New Bag (S08E04) - a.z.
2005 Odložené případy (TV seriál)
Ztracená generace (S02E11)
2003 Dawsonův svět (TV seriál)
Sex and Violence (S06E17)
Day Out of Days (S06E11)
2002 Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
The Dark (S02E09)
2000 Věřte nevěřte (TV seriál)
Děsivý komiks / Kapsář Louie / Kvílení / Paní domácí / Kletba (S03E08)
Přátelé (TV seriál)
Jak to mohlo být 2. část (S06E16)
1999 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Home is Where the Heartache Is (S05E16)
1997 Lost on Earth (TV seriál)
1994 Stíny nad Waikiki (TV seriál)
Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Opposite (S05E21)
1991 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
The Reluctant Vampire (S03E07)
1988 Supercarrier (TV seriál)
1986 Superior Court (TV seriál)
Miami Vice (TV seriál)
When Irish Eyes Are Crying (S03E01)
1984 To je vražda, napsala (TV seriál)
Scarecrow and Mrs. King (TV seriál)
Savior (S01E17)
1981 Another Life (TV seriál)
1979 Ike (TV seriál)
1970 All My Children (TV seriál)

Dokumentární

2002 Making of Bret Michaels, The
1996 Al Pacino - Richard III.

Host

TV pořady

2005 2005 MTV Movie Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky