foto

Michaela Jadrná

  • nar. 9.9.1979 (40 let)
    Varnsdorf, Československo

Biografie

Michaela Jadrná se odmala věnovala recitaci a herectví ve Varnsdorfském divadelním spolku „Doteky“. Později se s rodiči přestěhovala do Liberce, kde 20 let působila v Uměleckém sdružení Bohém. Má mladšího bratra, maminka je sociální úřednice a tatínek policista. Vystudovala v Praze Vyšší odbornou školu hereckou, obor dramatické umění a moderování.

Na televizní obrazovce se poprvé objevila jako náctiletá, a to v sérii reklamních spotů. Mihla se ve snímku Krev zmizelého a první výraznou hereckou rolí pro ní byla hraběnka Kateřina Isabela v historickém cyklu České televize Střípky času - Mezičas Albrechta z Valdštejna. Následovaly epizodní role v nekonečných seriálech (Ordinace v růžové zahradě 2, Křižovatky života, Nebezpečné vztahy atd.).

V roce 2009 se začala věnovat pedagogické činnosti a začala vyučovat na Vyšší odborné škole herecké v Praze. Studenti a absolventi ji obsazují do svých studentských filmů a za snímek Laskonka získala od TV Óčko cenu Artur 2016 za nejlepší herecký výkon.

V poslední době se věnuje především dabingu a výuce nových hereckých talentů.

Michaela "Armand" Jadrná

Herecká filmografie

Filmy

2016 Laskonka (amatérský film)
2005 Krev zmizelého

TV seriály

2018 Modrý kód (TV seriál)
Tři rány (S03E08)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)

Dokumentární

2006 Střípky času (TV seriál)

Host

TV pořady

2016 Nebezpečné vztahy (TV pořad)
2013 Křižovatky života (TV pořad)