foto

Aliette Opheim

  • nar. 21.7.1985 (34 let)
    Täby, Stockholms län, Švédsko

Biografie

Aliette Chrissi Opheim, švédská herečka a modelka, se narodila 21.července 1985 ve Švédsku. Vystudovala Akademii múzických umění na Univerzitě v Gothenburgu. Studovala balet a rytmickou gymnastiku ve Fryshusetu ve Stockholmu. Mimo baletu ještě ovládá moderní tanec, jazz show a poledancing. 

Poprvé se jako herečka objevila v TV seriálu VITA LÖGNER (2001-2003), poté si zahrála v krátkém filmu RING KATA CLARISSA (2004). Nejvíce se však proslavila rolí Idy ve filmu LÁSKA ON-LINE (2005). Následovaly filmy jako: kriminální drama GANGSTER (2007) role Sofie, TV minisérie PLAYA DEL SOL (2007-2009), role Charlotte nebo OLYCKSFAGELN (2009), role Vanessa.

Objevila se také v německém krimi seriálu DER KOMMISSAR UND DAS MEER (2007-2012), v TV minisérii ARNE DAHL: UPP TILL TOPPEN AV BERGET (2011). Mezi její nejnovější filmy patří SOMMARSTÄLLET (2013) role Nina a thriller SNABBA CASH - LIVET DELUXE (2013) role Lollo. 

Aliette hovoří třemi jazyky, a to, švédsky, norsky a anglicky. V současné době podepsala smlouvu s MIKAS Stockholm, největší modelingovou agenturou ve Švédsku.

Cucina_Rc

Herecká filmografie

Filmy

2018 Zajatci vesmíru
2017 Vilken jävla cirkus
2015 Deportace
Johan Falk: Blodsdiamanter
Johan Falk: Lockdown
Johan Falk: Slutet
2014 Tillbaka till Bromma
2013 Snadný prachy 3: Život deluxe
Sommarstället
2010 Olycksfågeln (TV film)
2005 Láska on-line

TV seriály

2018 Městečko Fortitude (TV seriál)
Epizoda 4 (S03E04)
Epizoda 3 (S03E03)
Epizoda 2 (S03E02)
další epizody (4)
Patriot (TV seriál)
American Dimes (S02E01)
2017 Hassel (TV seriál)
Episode 10 (S01E10)
Episode 9 (S01E09)
Episode 8 (S01E08)
další epizody (10)
Patriot (TV seriál)
Dead Serious Rick (S01E10)
Dick Cheney (S01E09)
L'Affaire Contre John Lakeman (S01E08)
další epizody (9)
2016 Černé jezero (TV seriál)
Epizoda 4 (S01E04)
Epizoda 3 (S01E03)
Epizoda 2 (S01E02)
další epizody (4)
2015 Patriot (TV seriál)
Milwaukee, America (S01E01)
The Hundred Code (TV seriál)
Wenn du glaubst du gewinnst (E12)
Nicht deine Schuld (E11)
2014 Tjockare än vatten (TV seriál)
2012 Arne Dahl: Až na vrchol hory (TV seriál)
Der Kommissar und das Meer (TV seriál)
Allein im finsteren Wald (E11)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace