foto

Stano Král

  • nar. 29.11.1960 (57 let)
    Bratislava, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil sa a vyrastal v dedine Kostolište spolu s rodičmi a sestrou Janou. Navštevoval základnú školu a neskôr aj gymnázium v meste Malacky, neďaleko Bratislavy, kam sa presťahoval s celou svojou rodinou.

Už v mladom veku bol ukážkovým študentom, čoho dôkazom bola aj účasť na mnohých recitačných a klavírnych súťažiach. Hru na klavíri študoval jedenásť rokov a jeho talent sa prejavil natoľko, že uvažoval nad štúdiom klavíra na konzervatóriu. Napokon sa však rozhodol pre štúdium na gymnáziu.

Neskôr ho cit pre hudbu nasmeroval k popovej hudobnej scéne a stal sa členom hudobnej skupiny Tenor. Počas pôsobenia v skupine sa okrem hry na klávesy venoval aj spevu. Túto skúsenosť tiež uplatnil pri prijímacích pohovoroch na štúdium herectva na Divadelnej fakulte VŠMU v Bratislave. Po odslúžení vojenskej služby sa venoval najmä činohre, účinkoval vo viacerých divadlách v Nitre i v Bratislave.

Počiatkom deväťdesiatych rokov sa začal uplatňovať v muzikáloch a podarilo sa mu stvárniť niekoľko zaujímavých postáv. Natočil desiatky televíznych inscenácií, rozprávok a zábavných programov. Okrem herectva sa venoval aj dabingu a svoj hlas pravidelne prepožičiava hollywoodskym hviezdam ako Tom Cruise, Johny Depp, Charlie Sheen či David Schwimmer.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

Filmy

1993 Eros a Psyché (TV film)
Tri poviedky s Karolom Machatom (TV film)
1991 Diabol vo Francúzsku (TV film)
Dúhová cesta (TV film)
1990 Rozprávka o tichej krajine (TV film)
Čarovné kresadlo (TV film)
1989 Turandot (TV film)
1988 Dunajské rozprávky (TV film)
Katarínka z Heilbronnu (divadelní záznam)
Parazit (TV film)
Rýchliková rozprávka (TV film)
1987 Hľadanie šťastnej chvíle (TV film)
Tá tajovská voda mútna (TV film)
Úsmev diabla
1985 Dym nad horou (TV film)
Konečne bude mier! (TV film)
Meč Kusanagi (TV film)
Rozprávanie kvetu kamélie (TV film)
Vydatá slečna Rosita (TV film)
1984 A keď som stretol lásku (TV film)
Cesta životom (TV film)
Kto chce získať princeznú (TV film)
Pesničky do každého počasia - Vstupujte po jednom! (TV film)
Profesor na bielom koni (TV film)
Čierny slnovrat (TV film)
Čistá biela stena (TV film)
1983 Dva kluci v palbě
Sen noci májovej (TV film)
1981 Katera (TV film)

TV seriály

2014 Superhrdinovia (TV seriál)
Ťaháky (E10)
Vdova (TV seriál)
2013 Kolonáda (TV seriál)
2012 Búrlivé víno (TV seriál)
Dr. Dokonalý (TV seriál)
Privát (E01)
2010 Nesmrtelní (TV seriál)
Hon na legendu (E09)
2008 Normálna rodinka (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
2003 Citadela (TV seriál)
1991 Štúrovci (TV seriál)
1989 Rozprávanie temných slatín (TV seriál)
1985 Môj medvedík Móric (TV seriál)

Dokumentární

2016 Zlatá lýra (TV seriál)
2013 Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou (TV seriál)

TV pořady

2014 Neskoro večer: Talkshow Petra Marcina (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2009 Bez servítky (TV pořad)
2008 Chodili sme spolu (TV pořad)
1999 Kaviareň Slávia (TV pořad)
1995 Silvester z minulých rokov (TV pořad)
1983 Strapatí gentlemani (TV pořad)
1974 Zlatá brána (TV pořad)
1971 Vtipnejší vyhráva (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace