foto

Jaroslav Baran

  • nar. 1957
    Bratislava, Slovensko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jaroslav Baran (1957) je slovenský animátor, režisér a pedagog. Studoval architekturu v Bratislavě, kde poté dlouho pracoval ve Studiu animovaného filmu. Realizoval desítky animovaných filmů, dětských večerníčků či seriálů, z nichž připomeňme např. Pomník (1984), Jurošík (1989–1994), Povídky ze starého domu (Rozprávky zo starého domu, 1995) či Ovce.sk (2009). Spolupracoval i s mezinárodními produkcemi. Bohatá je také jeho animovaná reklamní tvorba.

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2016 Pan Toti i czarodziejska różdżka
2014 Pan Toti a starý hrnec

TV seriály

2009 OVCE.sk (TV seriál)
2001 Kvapka (TV seriál)
2000 Rytier Malíček (TV seriál)
1995 Rozprávky zo starého domu (TV seriál)
1991 Jurošík (TV seriál)

Herecká filmografie

Dokumentární

2010 Čarovný svet animovaného filmu (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace