foto

Miloslav König

  • nar. 15.4.1984 (36 let)
    Postřelmůvek, Československo

Biografie

Absolvent herectví na DAMU, kromě herectví se věnuje také hudbě. Vystupuje v mnoha především pražských divadlech, například na scéně Divadla v Dlouhé (Maškaráda, Fajdra, Vějíř s broskvovými květy), Divadle Na Zábradlí (Platonov je darebák, Gazdina roba, Záplavy), Divadle Disk (Konec masopustu) ad. . S Magdalénou Borovou připravili pro Divadlo Viola autorskou inscenaci podle povídky Jaromíra Štětiny Století zázraků. Od sezóny 2007/2008 je stálým členem DvD.

Od dětství hrál na klavír, pěvecký talent prokázal kupříkladu v hlavních rolích v muzikálech Michala Pavlíčka Obraz Doriana Graye (2006) v divadle Ta Fantastika Dáma s kaméliemi (2007). V roce 2008 vydal album Vysněné. Je členem seskupení Sestry sBorovy. Smíšené vokální těleso vzniklo v roce 2004, zpívá především lidové písně a spirituály. Byl zpěvákem kapely Velmi krátké vlny, která se prezentuje jazzovými rytmy (v roce 2008 v kapele z časových důvodů skončil). Před kamerou debutoval rolí mladíka ve filmu režisérky Alice Nellis Tajnosti.

Zdroj: Falcon

Herecká filmografie

Filmy

2019 Karel, já a ty
2013 Milostné písně
2010 PIKO
2007 Tajnosti

TV seriály

2020 Místo zločinu Ostrava (TV seriál)
Rituál (E07)
2019 Specialisté (TV seriál)
Den zúčtování (S03E22)

Dokumentární

2018 Divadlo Na zábradlí (TV seriál)
Pochoduj nebo zemři (TV film) - vyp.
2011 Kamenný příběh

Divadelní záznam

2014 Velvet Havel (divadelní záznam)
2010 Lékař své cti (divadelní záznam)
Obraz Doriana Graye (divadelní záznam)

Skladatelská filmografie

Dokumentární

2012 Zvonky štěstí

Host

TV pořady

2014 Ceny Thálie 2013 (TV pořad)
2013 Ceny Thálie 2012 (TV pořad)
Ceny paměti národa (TV pořad)
Čtení do ouška (TV pořad)

Fanoušci tvůrce