Reklama

Reklama

Pavel Sedláček

Pavel Sedláček

nar. 04.07.1941 (82 let)
Praha, Protektorát Čechy a Morava

Biografie (1)

Opět nastává ohlupování naší mladé generace dementní kapitalistickou hudbou, která degraduje naše mladé muzikanty a posluchače na tupé stádo muzikálních hlupců. Československý tisk, Rudé právo 1958 Byl jeden z prvních, který u nás začal zpívat rokenrolovou americkou hudbu, která zněla v jeho podání při koncertech v hospodských našlapaných lokálech nebo na pódiu vesnických tancovaček, kde se poslouchal familiárně řečeno bigboš nebo rock a na rozdíl od jiných… (více)

Zajímavosti (5)

Vyprávěj - Burza (2011)

  • Ve 2. minutě (Honzík se poprvé holí, snídaně u Dvořákových) zazní píseň „Život je pes“ od Pavla Sedláčka. Ve 12. minutě (Slaňoch ukazuje Veronice diskokouli) zazní píseň „Mýdlový princ“ od Václava Neckáře. Ve 14. minutě (Honzík se češe u zrcadla) zazní píseň „Lesní manekýn“ od Katapultu. Ve 33. minutě (rozhovor Jany a Kamily v práci) zazní píseň „To jsou fámy“ od Karla Gotta. Ve 45. minutě (Honzík poslouchá desky od Kohoutka) zazní píseň „Holidays in the Sun“ od Sex Pistols. Ve 45. minutě (diskotéka u Slaňocha v baru) zazní píseň „Citrónová holka“ od Víti Vávry. Při závěrečných titulcích hraje píseň „Love That Disco Sound“ od Bordeaux. (JenYu)

Bigbít (1998)

  • K vytvoření neologimsu „bigbít“ se hlásí dvě bigbítové legendy Pavel Sedláček a Petr Kaplan. Důvod by ten, že slovo rock 'n' roll bylo v socialistickém Československu na indexu, stejně jako tato hudba. (sator)

Galerie (9)

Reklama

Herec

Host

Ovládací panel

Reklama

Reklama