foto

Natalie Imbruglia

  • nar. 4.2.1975 (43 let)
    Sydney, New South Wales, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Natalie Jane Imbruglia, zpěvačka, modelka a herečka, se narodila 4. 2. 1975 v Sydney (Nový jižní Wales, Austrálie). Matka Maxene Anderson byla Australanka, otec Elliot Imbruglia Ital, pocházející ze Sicílie. Dětství Natalie prožila spolu se svými třemi sestrami (jedna starší, dvě mladší) v Berkleyvale, malém městečku na pobřeží. Již od dvou let tančila - navštěvovala speciální akademii, kde se tanci věnovala šest dní v týdnu. První dětské role si odbyla v několika televizních reklamách.

Svoji hereckou kariéru započala v sedmnácti letech v australském televizním seriálu NEIGHBOURS, kde účinkovala až do roku 1994. Pak hraní na čas zanechala a nastoupila dráhu zpěvačky. Avšak i jako zpěvačka měla k filmu stále blízko, o čemž svědčí např. její podíl na soundtracku filmu Dogma, Stigmata (píseň Identify) či Winx Club (píseň All the Magic).

Debut na filmovém plátně zaznamenává v roce 2003, rolí tajné agentky po boku Rowana Atkinsona a Johna Malkoviche, v akční komedii JOHNNY ENGLISH, parodii na filmy o Jamesi Bondovi. Hlavní roli si poprvé zahrála ve filmu CLOSED FOR WINTER, který byl veřejnosti představen začátkem roku 2009.

Natalie, která je mimochodem vegetariánka, se na přelomu let 2002 a 2003 vdala za Daniela Johnse (frontmana australské rockové skupiny Silverchair). Jejich manželství je formálně sice stále platné, nicméně od ledna 2008 žijí v odloučení.

Kromě své profese se věnuje charitě a v letech 2002-2007 propagovala produkty kosmetické firmy L'Oréal, vůbec jako první z hudební branže.

vita "vitac." c.

Herecká filmografie

Filmy

2015 Little Loopers
2014 Among Ravens
2013 Underdogs
2009 Closed for Winter
2006 The Secret Policeman's Ball (divadelní záznam)
2003 Johnny English
2002 Sob Robbie a legenda o ztraceném kmenu (TV film)

TV seriály

1985 Neighbours (TV seriál)

Dokumentární

2002 Party in the Park 2002 (koncert)
Spinning Around: The Kylie Minogue Story (TV film)

TV pořady

2009 The BRIT Awards 2009 (TV pořad)
2004 The X Factor (TV pořad)
2002 Nobel Peace Prize Concert (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1998 CD:UK (TV pořad)
1992 To the Contrary (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Hudební videoklipy

1997 Natalie Imbruglia - Torn (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace