foto

Vanda Hybnerová

  • nar. 30.9.1968 (50 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se v Praze. Vystudovala Střední grafickou školu (obor fotografie) a v roce 1988 byla přijata na pražskou DAMU (obor herectví). Pantomimě se věnovala v představeních svého otce Borise Hybnera v Divadle GAG, které bylo zaměřené na němou grotesku.

Ještě v době studií na DAMU získala angažmá ve smíchovském Divadle Labyrint. Po likvidaci této scény realizovala se svým manželem Sašou Rašilovem vlastní představení pro Divadlo v Řeznické a Divadle Ponec. Dále hostovala ve Vinohradském divadle, v činohře Národního divadla, působila v Divadle Komedie a nyní spolupracuje s Dejvickým divadlem a Stavovským divadlem. Je nositelkou prestižní Ceny Thálie za rok 2005 za roli Catherine ve hře Důkaz (v režii Miroslava Krobota uvedené v Divadle v Řeznické).

Je rovněž populární filmovou (Štěstí /2005/, Taková normální rodinka /2008/, Román pro muže /2010/) a zejména televizní herečkou (seriály výběr: Ordinace v růžové zahradě /2005/, Cirkus Bukowsky /2013/, Přístav /2015/). Často i dabuje, naposledy diváci její hlas slyšeli v loutkovém snímku Malý pán (2015).

CinemArt

Herecká filmografie

Filmy

2019 Cena za štěstí
Ďábel na horách
2018 Sněží!
2017 Bajkeři
2016 Případ pro malíře (TV film)
2015 Malý Pán
Rodinný film
2014 Na druhý pohled (TV film)
2013 Křídla Vánoc
Nadváha, nedůležité: Neforemnost (divadelní záznam)
Slečna Flintová (TV film)
Utrpení knížete Sternenhocha (divadelní záznam)
2012 Sejít z cesty (TV film)
2010 PIKO
Román pro muže
Rousek (studentský film)
2009 Zasaženi bleskem (TV film)
2008 Na vlky železa (TV film)
Taková normální rodinka
2007 Jsem větší a lepší (studentský film)
2006 Poslední kouzlo (TV film)
2005 Stříbrná vůně mrazu (TV film)
Štěstí
2003 Obraz Ingrid Majerové (studentský film)
2001 Azyl (TV film)
Divoké včely
Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko
1999 Kanárek
1997 Rosa alchemica (TV film)
1993 Neklejte, princi! (TV film)
Svatba upírů
1988 Poutníci
Pražská 5
1987 Dotyky

TV seriály

2018 Krejzovi (TV seriál)
Ať straší duchové! (E27)
Pěšky v protisměru (E26)
Mám prima bráchu (E25)
další epizody (26)
Specialisté (TV seriál)
Hudební obětina (S02E31)
2017 Dáma a Král (TV seriál)
Ve víně je vražda (S01E03)
Přístav (TV seriál)
Pečené kuře (S04E24)
Alfons je Pepa (S04E22)
Noc se spisovatelkou (S04E16)
další epizody (17)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Postavení mimo hru (S02E11)
Patláci (S02E10)
2016 Doktorka Kellerová (TV seriál)
Profesor (S01E02)
Přístav (TV seriál)
Utopenec (S03E16)
Rybolap (S03E15)
Špičkové ženy (S03E14)
další epizody (49)
2015 Doktor Martin (TV seriál)
Rodina (S01E13)
Přístav (TV seriál)
Kýč z lásky (S01E31)
Had na prsou (S01E30)
Bursíkovy brikety (S01E29)
další epizody (27)
Vraždy v kruhu (TV seriál)
Budu v tvých vzpomínkách (E11)
2014 Cirkus Bukowsky (TV seriál)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
Epizoda 4 (S02E04)
další epizody (6)
2013 Cirkus Bukowsky (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 3 (S01E03)
další epizody (5)
Doktoři z Počátků (TV seriál)
Nevinné lži (TV seriál)
Klukovina (S01E05)
PanMáma (TV seriál)
Konečně spolu (E16)
Vetřelec (E15)
Prsa na zkoušku (E14)
další epizody (16)
Škoda lásky (TV seriál)
Situace v kuchyni (S01E14)
2012 Základka (TV seriál)
Ředitel (E10)
Chemie lásky (E09)
Školou chodí Mikuláš (E08)
další epizody (10)
Trapasy (TV seriál)
Záletníci (S05E09)
2010 Dokonalý svět (TV seriál)
Opravdová divočina (E16)
Kde tikají hodiny (E15)
Osobní život (E14)
další epizody (16)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Parohy na kole (S07E10)
Gun Hill (S07E08)
2009 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Majordomus (S06E03)
2008 Soukromé pasti (TV seriál)
Tatínkova holčička (S01E07)
2007 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Čelem proti zdi (S04E01)
2006 Letiště (TV seriál)
Osudové rozhodnutí (S01E10)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Až po svatbě! (S01E83)
Chci s tebou žít (S01E78)
Láska na druhý pohled (S01E74)
další epizody (11)
2005 Bazén (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Láska je závislost (S01E32)
Sejdeme se na sále (S01E31)
Nikdy se nerozvedeš (S01E30)
další epizody (11)
Ulice (TV seriál)
Oběti (TV seriál)
Živnostník (E06)
2004 Pojišťovna štěstí (TV seriál)
2001 Černí andělé (TV seriál)
Azyl (E06)

Dokumentární

2018 Kolem Mileny Jesenské (TV film)
2016 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Borise Hybnera (S12E08)
2015 Bratři, synové Karla IV. (TV film)
2009 Návrat tanečnice (TV film)
13. komnata (TV seriál)
13. komnata Václava Vydry (S04E35)
2008 Příběhy slavných (TV seriál)
Poselství přes rampu (S09E04)
2006 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Borise Hybnera (S01E10)

TV pořady

2017 24. Český lev (TV pořad)
2016 Pevnost Boyard (TV pořad)
2013 Exkluziv! (TV pořad)
Kufr 2013 (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
Polívka na víně (TV pořad)
2012 7 pádů Honzy Dědka (TV pořad)
Ze ZOO do ZOO (TV pořad)
Česká 30 (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Do roka a do dna (TV pořad)
Souboj seriálů... vy rozhodnete! (TV pořad)
Všechno nejlepší (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
2006 Ceny Thálie 2005 (TV pořad)
2005 Ceny Thálie 2004 (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
2003 Volejte Novu (TV pořad)
2000 Krásný ztráty (TV pořad)
1993 Tuzemský konzumní (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace