foto

William Moseley

  • nar. 27.4.1987 (32 let)
    Sheepscombe, Gloucestershire, Anglie, Velká Británie

Biografie

William Moseley se narodil 27.4.1987 v Anglii ve znamení Býka. Je synem anglického kameramana Petera Moseleyho. V roce 2002 si zahrál v televizním filmu Goodbye, Mr. Chips.

William se stal známým díky filmu Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň, který režíroval Andrew Adamson. Vedoucí castingu Pippa Hall si jej poprvé všimla během hledání hereckého obsazení televizního filmu Cider with Rosie. Tehdy roli nedostal, avšak Hall na jeho herecký talent nezapomněla a o pět let později mu nabídla roli Petra v Letopisech Narnie.

V létě 2008 vstoupí do kin pokračování Letopisů Narnie, s podtitulem Princ Kaspian, ve kterém si William roli Petra zopakuje.

Martin "Stegr" Štěrba

Herecká filmografie

Filmy

2021 Jan Žižka
2019 The Courier
2018 Dobrodruh Flynn
Malá mořská víla
2017 The Veil
2016 Carrie Pilby
My Sweet Audrina (TV film)
Unfriend
2014 Margarita with a Straw
The Silent Mountain
The Stowaway
2013 Běh o život
2012 The Selection (TV film)
2011 Captain Planet
2010 Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka
2008 Letopisy Narnie: Princ Kaspian
2005 Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň
2002 Sbohem, pane profesore (TV film)
1998 Cider with Rosie (TV film)

TV seriály

2018 The Royals (TV seriál)
With Mirth In Funeral And With Dirge In Marriage (S04E10)
Foul Deeds Will Rise (S04E09)
In The Dead Vast And Middle Of The Night (S04E08)
další epizody (10)
2017 The Royals (TV seriál)
To Show My Duty in Your Coronation (S03E10)
O, Farewell, Honest Soldier (S03E09)
In the Same Figure, Like the King That's Dead (S03E08)
další epizody (6)
2016 The Royals (TV seriál)
Our (Late) Dear Brother's Death (S03E04)
Aye, There's the Rub (S03E03)
Passing Through Nature to Eternity (S03E02)
další epizody (7)
2015 The Royals (TV seriál)
Taint Not Thy Mind, Nor Let Thy Soul Contrive Against Thy Mother (S02E07)
Doubt Truth to Be a Liar (S02E06)
The Spirit That I Have Seen (S02E05)
další epizody (17)
2012 Prozíravost (TV seriál)
Kilimandžáro (S01E08)