foto

Sven Unterwaldt Jr.

  • nar. 1965
    Lübeck, Německo

Biografie

Sven Unterwaldt se narodil 21. dubna roku 1965 ve městě Lübeck v Německu. Vyrůstal na Timmendorferově pláži a ve již ve čtrnácti letech začal točit amatérské snímky (mezi které patří například film WALDKIRCHE VON TIMMENDORFER STRAND z roku 1979). V roce 1989 získal cenu Komödie Anfängerpech na filmovém komediálním festivalu.

Po absolvování školy Ostseegymnasium Timmendorfer Strand začal pracovat pro kanál Fernsehsender RTL. V letech 1994 - 1995 působil jako nezávislý německý režisér v pořadech Till & Obel Show a RTL Samstag Nacht. Poté napsal scénář k povedené parodii 7 ZWERGE - MÄNNER ALLEIN IM WALD, u které se také chopil režie a obsadil svého nejlepšího přítele Otta Waalkese, který si ve filmu zahrál jednoho z trpaslíků (konkrétně Bobíka). Následně byl obsazen jako režisér například u SIEGFRIED (2005) nebo u pokračování parodie 7 ZWERGE – DER WALD IST NICHT GENUG.

StrYke

Režijní filmografie

Filmy

2018 Drak Tabaluga
2017 Schatz, nimm du sie!
2016 Antonio, ihm schmeckt's nicht!
2015 Pomoc, zmenšil jsem učitelku
2012 Die ProSieben Märchenstunde: Kalif Storch (TV film)
2010 Otto's Eleven
2008 U-900
2006 7 trpaslíků
2005 Siegfried
2004 7 trpaslíků
2002 Wie die Karnickel
1999 Řekni to květinami (TV film)

TV seriály

2002 Berlín, Berlín (TV seriál)
2001 Einmal Prinz zu sein (TV seriál)
2000 Alles Atze (TV seriál)
Anke (TV seriál)
1997 Switch (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 7 trpaslíků
2010 Otto's Eleven

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace